Jaaroverzicht: 2015

Jaaroverzicht

Wat was 2015 een fantastisch jaar! Niet alleen hebben we in dit jaar Booknuts opgericht, maar we hebben ook zoveel leuke dingen mogen meemaken. Wij zijn dankbaar voor alle leuke dingen die wij het in afgelopen jaar hebben mogen doen. Kijk je nog een keer mee naar wat we in 2015 allemaal gedaan hebben?

Januari
Precies een jaar geleden op deze dag kwam onze eerste blogpost online.
PC Cast
P.C. Cast kwam langs in Nederland en Melisa mocht haar interviewen. Wat een geweldige vrouw is dit! Eind deze maand waren Melisa en Linde naar de première van Boy 7: Live on Stage geweest, waarbij ze ook Mirjam Mous en de castleden hadden ontmoet!

Februari
In Februari vond dan eindelijk de uitgestelde releaseparty plaats van ‘Val en Verlossing’, waar Thyrze een geweldige Grisha cake maakte, en behaalden we de 100 likes op facebook.

Maart
YA - Literatour
In Maart was het tijd voor de eerste editie van Literatour, de jongerenboekenweek. In deze week waren er allerlei activiteiten rondom Young Adult boeken. Melisa was bij de meeste aanwezig en schreef hier een leuke post over. Literatuur 2016 wordt nog veel leuker!

April
Morgan Matson
Eind April ging Melisa samen met Booktuber Maud (ReadingMissFroggy) naar de Teen Author Smash in Parijs, Katja (That Blonde Woman) was ook aanwezig. Hier heeft ze onder andere Jenn Johansson, Lissa Price en Morgan Matson ontmoette! Ook heeft ze Jenn Johansson mogen interviewen.

Mei
Mei was een relatief rustige maand. Deze maand vond wel de blogtour plaats van Lis Lucassen’s nieuwe boek Hitte. Booknuts maakte deel uit van deze blogtour!

Juni
In Juni ging Thyrze naar de bloggersborrel met Eliza Kennedy vanwege de release van haar nieuwe boek Ja, ik wil niet! Haar verslag van deze leuke meeting lees je hier.
VBK BBB
Aan het eind van de maand organiseerde VBK Media de Zomer Boeken & Blogs Borrel. Daphne en Monica waren bij deze enorm gezellige borrel en gingen ook niet met lege handen naar huis!

Juli
Booknuts half jaar
De maand Juli was een waar feest. Als eerste bestond onze blog een half jaar, en dat moesten we natuurlijk vieren met een leuke giveaway.
Boekbloggers in het wild '15
Melisa ging met een aantal bloggers naar Londen om de YALC bij te wonen en natuurlijk andere fandomtastische dingen te doen, zoals de Harry Potter tour! Ook organiseerden wij deze maand de John Green week, ter ere van de filmrelease van Paper Towns.
John Green week

Augustus
Scheltema Kookt
Onze vliegende keep Melisa was deze maand bij het Esmee Köhler event wat georganiseerd werd door Scheltema.

September
Helen Vreeswijk week
In September kwam Helen Vreeswijk’s nieuwe boek, Bloedbroeders uit. Ter ere daarvan organiseerden wij de Helen Vreeswijk week. Ook waren Melisa en Monica bij de boekpresentatie van het nieuwe boek, waar ook veel andere bloggers bij waren, en mocht Melisa haar interviewen.
Helen Vreeswijk en Melisa
We behaalden deze maand ook de 200 likes op Facebook en 100 volgers op Bloglovin’, en onze 100e review verscheen online.
Halverwege deze maand werden we ook nog blij verrast: Emmy schreef namelijk een heel lief stukje over onze blog in haar post over boekbloggers die je volgens haar moet kennen!

Oktober
Oktober was ook een maand vol leuke evenementen! Dagmar van By Dagmar Valerie organiseerde de leeschallenge #Boektober, waar wij ook allemaal aan meededen!
Melisa Sleepover
Melisa, Thyrze, en Monica zaten er al maanden naar uit te kijken: de Best of YA sleepover! Het was ontzettend gezellig weekend – wat helemaal in teken stond van De Selectie! – met mede boekenfans en enorm leuke activiteiten.
Buddy Tegenbosch
Het was een druk weekend: de dag na de Best of YA sleepover ging Monica naar de boekpresentatie van ‘Oog om oog’, het nieuwe boek van Buddy Tegenbosch.
Aan het eind van de maand waren we uitgenodigd bij LS Amsterdam voor het VIB YA event, waar we alle vijf bij waren! (Dat gebeurd niet zo heel vaak, dus dat was wel erg leuk.)
Six of Crows
Thyrze en Melisa waren bij de releaseparty van het nieuwe boek van Leigh Bardugo geweest: Magic & Mayhem.

November
Leigh Bardugo meet
Het feest met Leigh Bardugo ging in November nog even verder: de dag erna mocht Melisa samen met een stel andere bloggers een meet en greet met Leigh Bardugo bijwonen, en daarna een High Tea met niemand minder dan Julie Kagawa!
Julie Kagawa High Tea
Omdat uitgeverij Clavis zo lief was om ons alle vijf een recensie exemplaar op te sturen, organiseerden wij een Clavis week.
Clavis week banner
Zomer & Keuning bracht een nieuw boek op de markt, Stuk van Jou, waarvoor ze Thyrze vroegen om een quote voor in het boek! Nieuwsgierig? Thyrze’s review van dit boek vind je hier.
In November behaalden we ook de 300 likes op facebook, en vond NaNoWriMo weer plaats. Monica deed mee en wist het einddoel te behalen!

December
Best of YA event 2015
En toen was het alweer December. Begin December was het Best of YA event, waarbij niemand minder dan Veronica Roth en Buddy Tegenbosch te gast waren! Daphne, Thyrze en Melisa waren hierbij.
In December werden we ook nog lief verrast door Tim, die ons in zijn blogpost een enorm groot compliment gaf!

Wij hebben een fantastisch jaar gehad en kijken nu al uit naar volgend jaar! Jullie ook?

Liefs,

Team Booknuts

7 Comments on “Jaaroverzicht: 2015”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *