Vorige week zaterdag was P. C. Cast van de House of Night serie bij boekhandel Scheltema in Amsterdam, maar daarvoor hadden wij een interview met haar.

Ik had afgesproken op Amsterdam Centraal met Emmy (ZonenMaan) en Katja (That Blond Woman) en samen gingen we op weg naar het hotel waar het interview zou plaats vinden. Wow wat een hotel! It was gorgeous!

We waren wat vroeg en moesten dus even wachten, maar zoals het een echte boekennerd betaald hadden wij genoeg te bespreken over de boeken. Ik had ’s ochtends voordat ik van huis ging mijn gezicht geschminkt met een Marked tattoo, geïnspireerd door de tattoo van Zoey in de HoN comics (nog niet vertaald in het Nederlands). Toen ze me zag zei ze: “Wow that’s gorgeous! You’re my favourite already!” Haha ze was zoo gezellig

We zaten in een conference room nog even te wachten tot dat de laatste meiden kwamen. 3 van het Promoteam van 2014 en 3 van het promoteam van 2015, het was een goede en gezellige mix. Voor dat ze kwamen ging P. C. even onze boeken signeren XD

Image and video hosting by TinyPic
Foto: Katja

Emmy en ik hadden er een beetje veel! Maar dat vond ze helemaal niet erg. Ik ben al 6 jaar fan van de HoN boeken en heb alles gevolgd in het Engels. Wat wel grappig was tijdens het interview was dat ze iedere keer naar mijn boeken keek als ze het had over een van haar boeken van de HoN serie. Dus ook de Fledging handbook, de comic en de novella’s ( die overigens dit jaar worden uitgegeven door Unieboek | Het Spectrum! Nog heel even wachten!)

Ze vertelde ons ook dat Kalona’s Fall voor Redeemed gelezen moet worden voor een betere flow van het verhaal. Ik heb Onthuld en Redeemed net binnen, dus was zeker een gouden tip!

Het Interview

Door dat het een groepsinterview was gingen de vragen er door elkaar, maar ik ga proberen er een beetje een logische volgorde aan te brengen. Ze gaf heel eerlijk en heel uitgebreid en gezellig antwoord.

Als je een magisch affiniteit zou kunnen hebben, welke zou je dan willen?
Ik zou graag het Aarde element willen hebben! Of dieren! Ja, aarde en dieren.

Je gebruikt veel mythes en Pagan elementen in je boeken, is dit een persoonlijke interesse?
Ja, ik kreeg LotR toen ik 9 jaar was en vond het geweldig! Daardoor ben ik verslaafd geraakt aan Fanasy. Van jongs afaan kon ik al goed lezen en schrijven en ik hield enorm van research doen. Toen ik erachter kwam dat Tolkien’s verhalen gebaseerd waren op de Noorse Mythologie, ben ik daar meer research in gaan doen en zo raakte ik er steeds meer geïnteresseerd in. Mijn volgende boek gaat ook High Fantasy zijn. Het wordt een lekker dik boek met geen gebrek aan seks.

Ik wil altijd de boeken schrijven die ik wil lezen!

Mensen weten van Vampyres af in je boeken, waarom heb je hiervoor gekozen?
Voor het conflict. Het conflict tussen de geloven van pagan en de Bijbel kan je alleen hebben als de mensen ervan af weten. Ook wilde ik een nieuw soort vampier verzinnen.

Hoe houd je het vol om zoveel boeken in een serie te schrijven?
Dat was makkelijk, ik wist het begin, de romp en het einde, het was gewoon daarnaar toe werken. Eerst waren de boeken erg dik, maar mijn uitgever wilde ze snel achter elkaar uitgeven dus toen werden ze een stuk dunner, maar toen werden het er ook meer.

Hoe is het verhaal ontstaan?
Op een conventie voor romance schrijvers in 2005 kwam mijn uitgever naar mij toe met drie woorden. ‘Vampire Finishing School’ En ik had gelijk van: Ja! Haar uitgang was naar een New Adult serie met seks, maar ik wilde het graag op een jonger publiek houden. YA was er nog niet echt. Daar paste het beter in mijn hoofd.
Zoey is gebaseerd op Kristen en zij heeft ook haar naam bedacht. Het begon als Zoey die op Kristen leek, en een paar van haar karakteristieken had, maar Zoey is nu haar eigen karakter, met haar eigen dingen.

Zoey is gebaseerd op Kristen, zijn er nog meer karakters gebaseerd op mensen?
Stevie Rae is gebaseerd op de typische Oklahoma girl.
Shaunee op een vriendin van mij. De tweeling spraak is ook gebaseerd op gesprekken van mij en die vriendin.
Damian is gebaseerd op een oud leerling van mij. John. Hij heeft heel veel research gedaan voor mij en mij ook bij Nix gebracht. Daarvoor wilde ik een karakter baseren op hem, dus ik gaf hem de keus, mens, fledging of Vampyre? Fledging. Straight of gay? Gay duh. Haha. En hoe moet hij heten? Damian. You sure? Jep. Zo is Damian geboren.
Dragon en Anastasia zijn gebaseerd op de echte Bryan Lankford en zijn vrouw Anastasia. Ze vond ze zo geweldig, dat deze karakters en hun relatie gebaseerd zijn op ze.
Aphrodite is een beetje gebaseerd op mijzelf.

Hoe ben je begonnen met schrijven met Kristen?
Ik was HoN aan het schrijven in een kleine office in onze kleine cottage in 2005. Ik dacht niet dat ik een probleem zou hebben met het schrijven vanuit een tieners perspectief, maar toen ik vroeg aan Kristen wat een ander woord was voor dronken en ik zei ‘Shit faced?’ Keek Kristen mijn heel raar aan en verbeterde mij. De woorden die tegenwoordig gebuikt worden wist ik echt niet. Hier kwam Kirsten bij kijken. Ik vroeg of ze me zou willen helpen met het schrijven van de tiener ‘vernacular’. Het eerste wat ze zei was, Komt mijn naam op de cover? Sure. Kristen en P.C. Cast? Nee, P.C. Cast en Kristen Cast. Word ik beroemd? Okay.

Daarna werd ze eigenlijk mijn editer. Ze leest ook echt als een editer. Ik stuurde haar dan een stuk met heel veel omschrijving, van bijvoorbeeld grandma Redbird’s lavendel veld, wat ik vond dat nodig was. Ik kreeg het terug van Kristen met een heel groot kruis erdoor, met eronder: Het is groot en mooi en ruikt lekker. Meer hoeft er niet in. Toen ik dit stuurde naar de editer van de uitgeverij kreeg ik precies het zelfde terug. Ik laat altijd alles eerst lezen door Kristen.

Is er iets waar je spijt van hebt? Of iets dat je zou willen veranderen?
Ik heb nergens spijt van, maar ik ben een vreselijke herschrijver. Dat was vreselijk voor Kristen. Ik stuurde haar een paar hoofdstukken en dat begon ze met editen, als ze al een heel stuk in was riep ik dat ze op mocht houden want ik had al weer heel veel veranderd.

Is het niet vreemd om samen met Kristen te schrijven/lezen over de seks scenes?
Nee wij communiceren erg goed. Dat hebben we altijd al gedaan en ik ben altijd erg open erover geweest. Ik vind ook niet dat je dingen moet onderdrukken als schrijver. Informatie geven is veel beter dan onderdrukken. Ik ben een feminist en wilde niet dat het werd gezien als Slut shame, zo heb ik de boeken ook geschreven. Trouwens, ik schreef gewoon en als Kristen het las als editer was zei degene die zei als het te erg beschreven werd. White bull scene for instance!

Voelde het niet vreemd om afscheid te nemen van HoN en de personages?
Ja enorm! Het was heel emotioneel en vreemd om ze los te laten. Ik heb ook een essay geschreven over het afsluiten, ‘I cried my eyes out!’ Ik belde Kristen op en die was ook enorm aan het huilen toen ze het las. De tour was daarom ook erg emotioneel.

Hoe zit het met het nieuwe boek dat je aan het schrijven bent?
Mijn nieuwe boek heeft nog geen release date en ook de werktitel heeft geen zin om je te vertellen, omdat deze waarschijnlijk nog gaat veranderen. Kirstin’s nieuwe boek wordt een Paranormal New Adult en gaat waarschijnlijk Amber Smoke heten. De serie zelf heet The Escaped. Als het goed is verschijnt het boek in juni dit jaar. Ze is er druk mee bezig.

Nadat onze eigen series klaar zijn gaan we waarschijnlijk samen nog een serie schrijven, maar die gaan we echt samen schrijven. Het idee kwam van Kristen. Ze was uit met ‘the Boyfriend’ en ze zaten in een restaurant. Hij vroeg Kristen om rond te kijken en hem te vertellen wat raar was. Er waren veel mensen op een date, maar ze waren allemaal met hun telefoon aan het spelen. Ze belde mij later op met een geweldig idee voor een verhaal iets in de toekomst waar bijna niemand meer face to face contact heeft. Er is een held en een heldin die dat natuurlijk wel doen. Ik schrijf van de held pov en Kristen van de heldin.

Hoe was het om in iets nieuws te stappen?
Jaa heel vreemd. Ik moet altijd eerst in de wereld stappen, daar na vind ik het heerlijk. Dan kan ik zo doorschrijven.

Image and video hosting by TinyPic
Photo: Katja

Wat is het vreemdste dat je hebt meegemaakt met fans?
Tijdens een interview vroeg iemand me. ‘Zijn er echte vampyres in Tulsa?’
En tijdens een signeer sessie vroeg iemand of we haar baby’s wilde signeren. Dus ik zei, ja is prima. Ik heb ook iemands boobs gesigneerd en die heeft ze later tatoeëren, dus waarom niet. En Kristen keek me al aan, zo van: nee. Toen haalde ze twee poppen van haar(!) te voorschijn en ze wilde dat we hun kleertjes signeerde. Kristen’s gezicht zei: Dat krijg je ervan.

Wat is je favoriete fantasy boek?
Oh wat moeilijk. Ik kan echt niet kiezen. Philippa’s Gregory’s boeken zijn fantastisch, maar ook Dragon flight, Anne Bishop’s writing in blood.. De Outlander series. Nog veel meer. Het is moeilijk om te kiezen, maar dat zullen jullie wel snappen.

Waar haal je Inspiratie vandaan?
Van reizen vooral. Zoals hier in Amsterdam de kanalen. Op Hawaï was het ook al water. Daar zagen we geweldige blauwe vin vissen. Ik denk dat ik binnenkort wat met wat er ga doen als ik klaar ben met alles wat nu op de planning staat. Iets met een water wereld.

Hoe zit het met de HoN film of serie?
Op dit moment zijn er 5 films in de planning. Marc Haimes is de screenwriter en een groot fan van de HoN serie. Ze zijn op dit moment bezig met de 2de versie van het script. Het ziet er geweldig uit. In 2015 zou er wel wat moeten gebeuren, dat stond op de planning. Het enige wat ik echt wilde was dat het in Tulsa opgenomen werd. Heel veel plekken die in de boeken genoemd worden bestaan echt. Daar echt ik veel waarde aan.

Wie is de perfecte Zoey?
Geen idee. Ik zou graag willen dat de casting voor Zoey en de Nerdherd open word gezet voor nieuwe gezichten. Voor Neferet heb ik altijd Angelina Jolie in mijn hoofd gehad en Michelle Pfeiffer voor Lenobia.

In welk ander boek zou je Zoey stoppen?
In LotR, bij de wood elfs, ze zou geweldig zijn daar. Aphrodite in LotR zou hilarisch zijn, maar ze zou het niet leuk vinden.

Funfacts:
– Veel van de dieren zijn gebaseerd op echte dieren. De katten zijn katten van vrienden. Nala is Kristens kat. Cammie is een hond in het echt. De paarden zijn de paarden van P.C. zelf.
– Tijdens de barn fire scene zie je al P.C.’s echte paarden voorbij komen.
– Shadowfax is de kat van een vriendin, die de naam van LotR heeft gehaald.
– Cascia Hall Privet prep school bestaat echt in Tulsa.

Toen was het tijd en gingen we nog even snel een foto met iedereen maken.

Image and video hosting by TinyPic
Foto: Katja

Eenmaal aangekomen bij de boekhandel waren we blown away over de hoeveelheid mensen die er stonden. P.C. vond het geweldig. Het signeren ging heel snel en iedereen mocht al hun boeken laten signeren.

Image and video hosting by TinyPic
Foto: P.C.’s man

Nog even Emmy Marken! De planning was dat bij iedereen te doen, maar er was geen tijd. Wie weet een andere keer.
Ook al ben ik officieel geen promoteam meer, deed ik toch nog even mijn shirt aan en hielp ik nog even.

Image and video hosting by TinyPic
Foto: Katja

Een laatste foto en toen ging P.C. er van door. Het was een geweldige dag.
Bedankt Unieboek|Het Spectrum & P.C. Cast! Come again!

Merry meet, Merry part & Merry meet again!
Image and video hosting by TinyPic

Related Posts

 • Film Review: Love, Simon

  Paper Towns cover

  Everyone deserves a great love story. But for seventeen-year old Simon Spier it’s a little more complicated: he’s yet to tell his family or friends he’s gay and he doesn’t actually know the identity of the anonymous classmate he’s fallen for online. Resolving both issues proves hilarious, terrifying and life-changing. Directed by Greg Berlanti (Riverdale, The Flash, Supergirl), screenplay by Elizabeth Berger & Isaac Aptaker (This is Us), and based on Becky Albertalli’s acclaimed novel, LOVE, SIMON is a funny and heartfelt coming-of-age story about the thrilling ride of finding yourself and falling in love. (Beschrijving: 20th Century Fox)

  Rating:

  Read More

 • Unboxing: Fairyloot – So Royal

  Sinds een paar maanden koop ik de Fairyloot boxen. Ik was voorheen kei fan van Celebrate Books (nog steeds) maar die kan ik helaas niet naar Londen versturen dus ben ik overgestapt naar Fairyloot. Disney en zeker Frozen is my jam, dus toen ik het thema zag en de illustratie die er bij hoorde was ik helemaal verkocht.

  Read More

 • Review: Peril (Peril #1)

  Peril coverAuteur: Joss Stirlineg Pagina’s: 301 Genre: YA, Fantasy, Post-apocaliptic Publicatie:  juli 2017 Rating: Seventeen-year-old Meri Marlowe may be the last of her kind. Able to see peril – a colour in the UV spectrum – she is hunted by mortal enemies who will settle for nothing less than the end of her race. After losing her American parents, she has been on the run for years and is now hiding out in a climate-changed London with her guardian, Theo. Kel Douglas is one of an ancient people whose skin is covered in beautiful peril-coloured patterns when they come of age. By day he is an ordinary student, the rest of the time he is bodyguard to the heir to the throne. That’s until he meets Meri. First book in a new series set in the near future. Perfect for fans of the Hunger Games or the Starcrossed Trilogy.

  goodreads button

  Read More

 • Blogtour Review: S.T.A.G.S.

  Auteur: M. A. Bennett Pagina’s: 304 Genre: YA, Contemporary, Thriller Publicatie:  Oktober 2017 ISBN: 9789030503477 Rating: Greer MacDonald studeert aan St. Aidan the Great School (S.T.A.G.S.), een privéschool waar tradities hoog in het vaandel staan. Greer is een buitenbeentje, totdat ze samen met twee andere scholieren wordt uitgenodigd voor een weekend weg met de Medievals: de elite-club van de school. Het weekend belooft er een te worden waarin bloedsport centraal staat. Wat Greer niet weet is dat er uitnodigingen zijn die je beter niet kunt accepteren. goodreads button

  Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kavana

Quisque consectetur convallis ex, quis tincidunt ligula placerat et.

Subscribe and follow

Popular Post

Subscribe To My Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit dolore magna

Popular Post