Vorig weekend was het dan eindelijk tijd om naar de Teen Author Smash in Parijs te gaan! Na maanden van wachten en er naar toe leven, door middel van de boeken te kopen en lezen te voor het event, was het eindelijk 24 april.

Image and video hosting by TinyPic

Vrijdagochtend vroeg vertrok mijn trein van uit Amsterdam en binnen een paar uur waren Maud (ReadingMissFroggy on Youtube) en ik op Gare Du Nord. Het was heel surreal om het station te zien waar veel films zijn opgenomen. We hadden onze weg naar het hotel al vrij snel gevonden en besloten wat rond te lopen in het deel van Parijs waar wij zaten. Uiteindelijk zijn we gewoon rustig van deze mooie dag gaan genieten in het park naast ons hotel. We stuurden nog even snel een berichtje naar Jenn (Johansson).

Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Zaterdag stonden Shakespeare & Company, Urban Decay, Louboutin, de Eiffel toren en the Teen Author Smash op het programma.

Shakespeare & Company was al snel gevonden. Op een prachtige locatie aan de Seine tegenover de Notre Dame staat deze geweldige boekenwinkel. Helaas mochten we binnen geen foto’s maken, maar wow, wat een collectie. Waterstones is prachtig, maar deze winkel heeft echt alles. Beneden zit het tot de nok toe vol met boeken die je kan kopen, en daar zitten ook signed boeken bij! Boven bevinden zich de YA boeken en ook twee leesruimtes waar je alle oude boeken mag lezen die er liggen. Een ware hemel voor elke boekenfanaat. Ik heb me beperkt tot één boek (A monster calls by Patrick Ness) en een linnen tasje. Patrick Ness komt naar de YALC op de London Comic Con dus die wilde ik toch al heel graag hebben.

Image and video hosting by TinyPic

Na de hele dag door shoppen was het al heel snel avond. We hadden om 7 uur afgesproken bij de American Library om Jenn te interviewen, dus we gingen snel nog even naar het hotel om de boeken op te halen. Weer ging ik met mijn koffertje door Parijs.

Toen we aankwamen bij de American Library had Jenn eerst nog een tour en kwamen wij vrij snel Katja (ThatBlondeWoman) tegen. Jenn liep binnen en we kregen een dikke knuffel van haar 🙂 Eindelijk was ze dat toch ook echt een persoon en niet alleen iemand waar we mee chatten, en voor haar voelde het hetzelfde.

Het interview

Het interview was heel relaxed. We vonden een rustig plekje in de Kids section en ik gaf Jenn de stroopwafels en Amsterdam koekjes die ik voor haar had meegenomen als bedankje. We kwamen er al snel achter dat Jenn Nederlandse voorvaderen had aan haar moeders kant. Volgens Maud: It ain’t much if it ain’t Dutch!

Waar krijg je je ideeën van?
Ik krijg mijn ideeën eigenlijk overal vandaan. Je creativiteit en inspiratie zit in je brein, het is net een spier. Hoe meer je het gebruikt, hoe sterker het wordt, en dan kan je je ideeën bijna overal vandaan halen. Ik heb ideeën gekregen van het wakker worden uit een droom of iemand die me vertelde dat ik een boek moest schrijven over een pop, dat idee werd Cut Me Free (de review komt snel). Ik houd van bepaalde tv series op de Syfy channel, Eureka bijvoorbeeld. Zij hebben zulke vreemde uitvindingen dat het mijn gedachten echt aan het werk zet. Dus ik kijk graag hele creatieve shows om die gedachten op gang te zetten.

Hoe voelt het om The Night Walkers series te eindigen en met iets nieuws te beginnen?
Ik voel me enthousiast en droevig. Ik ben erg blij met het laatste boek, het is mijn favoriet van de drie. (Wij vertelden haar tussendoor dat we niet konden wachten om hem te lezen. Daar moest ze om lachen.) Het is wel jammer want ik houd van deze karakters en ik heb zoveel tijd met ze doorgebracht en ik ben er niet 100% klaar voor om ze los te laten.

Denk je er misschien aan om ooit terug te gaan naar ze?
Uhm nee, misschien one day, maar ik ben nu heel enthousiast over de nieuwe projecten waar ik mee bezig ben. Maar ik houd wel heel erg van de wereld, van de verschillende Night Walkers. In het derde boek heb ik zo veel dieper kunnen duiken en meer kunnen onderzoeken van de Night Walkers. Ik zie mezelf wel echt nog terug gaan daar die wereld en misschien met een companion novel, heel ver in de toekomst. Niet snel, maar ja..

Wat ze zijn de nieuwe dingen waar je nu mee aan het werk bent?
Ik heb een boek die volgend jaar uit komt genaamd The Row. Het gaat over een meisje en haar vader is on death row (cellen die bestemd zijn voor mensen die de doodstraf krijgen). Hij heeft alles geprobeerd om het oordeel tegen te gaan, maar hij is gepland om gedood te worden door middel van de doodstraf in 28 dagen. Hij heeft altijd gezegd dat hij onschuldig is en nu moet zijn dochter voor zichzelf uitvinden of dat waar is of niet. Ze heeft hem altijd geloofd maar nu weet ze het niet meer zeker. Ze heeft 28 dagen om dit uit te vinden en om te kijken of ze iets kan doen om te helpen. Ik heb nog meer projecten maar die zijn nog Top Secret! 🙂 Maar ik weet zeker dat ik binnenkort wel wat kan vertellen.

Zit er misschien een film of tv serie aan te komen voor The Night Walkers serie?
Ik heb een film agent, ze is bezig. Ik weet dat er wat nibbles zijn van een aantal studio’s en dat ze wat met hun aan het bespreken is, maar nog niks definitiefs.

Als je één persoon tot leven zou mogen brengen van je werelden, wie zou je kiezen en waarom?
Ik zou waarschijnlijk Finn tot leven brengen. I love Finn, hij vermaakte me altijd. Samen met al zijn T-shirts 😀

Als je één magische gadget mocht hebben van alle boeken die je kent, welke zou dat dan zijn?
Oh geen idee, die is moeilijk! Mijn eerste instinct zou zijn om een toverstok van Harry Potter te mogen hebben. Right? 🙂 Het was een beetje 50/50 want ik dacht dat een bezemsteel ook pretty freaking awesome zou zijn, maar ik houd het toch op een toverstok.

Als je één superpower zou mogen hebben, wat zou het zijn?
Ik denk dat het teleportatie zou zijn. Want ik houd er van om naar plekken zoals dit te gaan, naar Parijs gaan, naar Nederland gaan. Ik vind het vliegtuig niet erg, maar ik heb meer dingen die ik zou kunnen doen in de tijd dat het kost om te verplaatsen. Ik zou er graag onmiddellijk zijn en dan weer op tijd thuis te zijn voor het slapen gaan.

Waarom wilde je beginnen met schrijven?
Ik wilde eerst niet, het gebeurde per ongeluk. Ik heb nooit gedacht dat ik boeken wilde schrijven, maar ik dat een idee in mijn hoofd en ik dacht dat als ik het zou opschrijven dat het misschien weg zou gaan. Dus ik ben gaan schrijven en toen veranderde het in een boek en toen dacht ik: hey dat was eigenlijk best leuk, misschien moet ik dat nog een keer doen. Het tweede boek dat ik schreef was Insomnia. Ik heb heel hard gewerkt aan het eerste boek, nadat ik door had dat ik schrijven leuk vond, maar het kwam niet zomaar bij me op om te gaan beginnen met schrijven, en dat ik dat leuk zou vinden. De meeste auteurs weten al vanaf het begin dat ze willen schrijven, maar ik deed wat ik toegewezen kreeg op school, schrijf opdrachten enzo, maar het zijn twee verschillende dingen om te schrijven omdat het moet, en schrijven omdat het vanuit jezelf komt. Ik had dat nog nooit uitgeprobeerd tot ik 28 was ofzo, and then I kinda liked it.

Stand alone or series?
Hmm, allebei. Ik kan niet kiezen.

Nooit het einde weten van je favoriete boek, of maar één boek mogen lezen voor de rest van je leven?
Ohh, die is moeilijk… Jullie maken moeilijke vragen *laugh* Ik denk niet dat ik één boek voor de rest van mijn leven zou kunnen lezen, dus dan moet ik maar die andere kiezen. Met moeite, ik ben er niet blij mee. XD

Teen Author Smash

Image and video hosting by TinyPic (Mijn foto is trouwens veel geretweet en gepost door de auteurs en de mensen van de library, dus misschien heb je hem al voorbij zien komen)

Toen was het tijd om te beginnen. Eerst werd iedereen voorgesteld en mochten alle auteurs één minuut speed readen van hun boek of het boek promoten. Daarna werden iedere keer vijf auteurs naar voren geroepen en kregen ze twee vragen. Eén die al eerder was uitgekozen door de organisatoren en één die het publiek in een hoed had gedaan en die werd uitgekozen, de eerste mochten ze gewoon beantwoordden, en de tweede met vijf woorden of minder. Als jouw vraag werd uitgekozen kreeg je een prijs. Ook was er een scavenger hunt waar je een prijs kreeg als je die volledig ingevuld inleverde.

De eerste vijf waren: Lenore Appelhans, Lissa Price, Bree Despain, Kate Ormand, en Amy Tintera

Wanneer ben je begonnen met schrijven?
LA: 3 meiden, 1 jongen en een heel lang slecht verhaal.
LP: Toen ik klein was gebruikte ik de paperpad die bij de telefoon lag, en schreef daar random woorden op.
BD: Gewoon in een notebook. Ik wist nooit dat auteurs echte mensen waren. Maar toen ik in college voor een programme een play schreef vond ik het super leuk en zo ben ik erachter gekomen.
KO: Een paar jaar geleden, ik deed eerst art.
AT: Ik had zes novels geschreven tegen de tijd dat ik van de middelbare school af ging. Toen heb ik tien jaar niet geschreven en nu ben ik weer begonnen.

Ken je een uitgeverij die met tieners zou willen werken?
AT: Yes, if book is good.
BD: Age doesn’t matter.
LP: Yes, don’t tell in email.
LA: bla bla bla bla bla

De tweede groep was: Tom Pollock, Tera Lynn Childs, Emma Trevayne, Jessica Brody, en Molly Harper

Wat zou je doen als je geen auteur was?
TP: Space man of een persoon die de oil tankers beschermd tegen piraten.
TLC: Alpaca farmer. *laugh*
ET: Ik kan me niet indenken om iets anders te doen.
JB: Blackjack dealer or poker player.
MH: cry.

Wat is je favoriete boek van een persoon die hier is?
TP: Hers (naar TLC) cause I’ve read it.
TLC: Lady of the streets (gaat over TP’s boek)
JB: Since You’ve been gone, Morgan Matson.
MH: Long black veil scared me.

Groep 3: Crystal Perkins, Lori Ann Stephens, Zoraida Cordova, Jeanette Battista, en Claire Merle

Hoe werd je gepubliceerd?
CP: Zelf publicatie en een boek afmaken! TLC bleef me pushen dat het af moest.
LAS: Stuur het in. Ik stuurde het naar een magazine en zij e-mailde me terug dat ik mee moest doen met hun wedstrijd. Dat ze het zo ook konden publiceren, maar dat ik meer geld zou krijgen als ik won met de wedstrijd, en ze hadden vertrouwen dat dat zou lukken. Ik werd tweede.
ZC: Ik liep stage bij een uitgeverij en heb het aangedurfd om mijn novel af te schrijven.
JB: Zelf publicatie. Er werd tegen mij gezegd dat Paranormal YA een beetje dood was, maar ik heb het daarna gewoon zelf gepubliceerd.
CM: Ik was op een conventie zoals dit waarin je je verhaal kon pitchen, ze vonden mijn pitch leuk en vroegen me om wat in te sturen.

Ben je verbaasd over de hoeveelheid mensen die hier zijn voor jullie?
CP: Is anyone here for me?
LAS: Yes, you guys rule!
ZC: Yes
CM: No

Groep 4: Tioka Tokedira, Carina Rozenfeld, Mark Pett, Morgan Matson, en Corinne Duyvis

Plotter or Pantser?
TT: Ik ben een hybride. Een creatief persoon houdt er nooit van als andere mensen zeggen wat ze moeten doen.
CR: Pantser. Ik houd er van om verrast te worden door het verhaal. Ik zie wel waar het mij brengt.
MP: Allebei. Ik begin eerst met schrijven, zie wel waar het mij brengt en als ik het dan een beetje weet ga ik plotten, daarna ga ik terug om te herschrijven.
MM: Pantser. Ik houd niet van plotten. Ik weet meestal het begin en het einde en dan zeg ik verras me maar.
CD: Plotter. Ik houd er van om plannen te maken.

Prefer fantasy or real?
CR: Fantasy writer the answer.
TT: Realistic dark but hopeful.
MP: I like realistic fantasy.
MM: To write: Realistic. Reading: Everything.
CD: Both book, both worlds.

Last but not least: Kevin Emerson, JR Johansson, Amy Plum, en Brodi Ashton.

Wat zijn je schrijf processen?
KE: Ik begin met schrijven, en schrijf een vreselijke eerste draft, dan vind ik het verhaal dat ik niet wist dat ik aan het schrijven was.
JRJ: Red vines, coke, no gluten, lost, quiet, instrumental music.
AP: Ik begin met een idee, een plaatje of een zin en ga dan schrijven. Het liefst op een plek met veel mensen, zoals in een café.
BA: Alles binnen handbereik zodat ik niet op hoef te staan en dus ook geen reden kan verzinnen om wat anders te doen.

Als je terug kon gaan en je 13-jarige zelf een advies kon geven, wat zou het zijn?
AP: Don’t care what people think.
BA: Rethink hairspray use.
JRJ: Try writing now, don’t wait.
KE: Shared relationship notebook bad idea.

Na deze interview vragen konden we onze boeken door iedereen laten signeren. Nummer één van mijn avond was Jenn. Toen ik daar aankwam zei ze: Jullie hadden wat voor mij en ik heb wat voor jullie 😀 en wat had ze voor ons? een Advanced Reader’s Copy van MANIA! Het is het derde deel van The Night Walkers serie, en hij komt pas in juli uit! Binnenkort komt er een review van voor jullie. Jenn heeft ook beloofd om naar Nederland te komen!

Image and video hosting by TinyPic

Daarna heb ik al mijn boeken laten signeren door de auteurs. Dit waren ze allemaal:

Image and video hosting by TinyPic

Sommige auteurs hebben zelfs nog bookplates gesigneerd voor de andere boeken die ik thuis had gelaten. Tom Pollock, Jessica Brody en Morgan Matson waren echt geweldig! 😀 De meeste wisten onze namen al omdat Jenn met ze had gepraat over ons, dat was echt heel raar. Nog een paar foto’s met auteurs en toen was deze geslaagde avond over.

Image and video hosting by TinyPic
Katja en ik met Lissa Price

Image and video hosting by TinyPic
Morgan Matson twitterde over ons 🙂

Image and video hosting by TinyPic
Maud en ik met Jenn Johansson

Zondag hebben we nog heel toeristisch rondgelopen naar de begraafplaats waar Oscar Wilde ligt, Arc de Triomph, Eiffel toren, Notre Dame en het Louvre. Na lekker gegeten te hebben met Katja zijn we met de bus weer teruggekeerd naar Nederland.

Het was een geweldig weekend en zeker voor herhaling vatbaar. Thanx everyone!

Komen jullie ook als het volgend jaar weer is?

Liefs,
Image and video hosting by TinyPic

Related Posts

 • Film Review: Love, Simon

  Paper Towns cover

  Everyone deserves a great love story. But for seventeen-year old Simon Spier it’s a little more complicated: he’s yet to tell his family or friends he’s gay and he doesn’t actually know the identity of the anonymous classmate he’s fallen for online. Resolving both issues proves hilarious, terrifying and life-changing. Directed by Greg Berlanti (Riverdale, The Flash, Supergirl), screenplay by Elizabeth Berger & Isaac Aptaker (This is Us), and based on Becky Albertalli’s acclaimed novel, LOVE, SIMON is a funny and heartfelt coming-of-age story about the thrilling ride of finding yourself and falling in love. (Beschrijving: 20th Century Fox)

  Rating:

  Read More

 • Unboxing: Fairyloot – So Royal

  Sinds een paar maanden koop ik de Fairyloot boxen. Ik was voorheen kei fan van Celebrate Books (nog steeds) maar die kan ik helaas niet naar Londen versturen dus ben ik overgestapt naar Fairyloot. Disney en zeker Frozen is my jam, dus toen ik het thema zag en de illustratie die er bij hoorde was ik helemaal verkocht.

  Read More

 • Review: Peril (Peril #1)

  Peril coverAuteur: Joss Stirlineg Pagina’s: 301 Genre: YA, Fantasy, Post-apocaliptic Publicatie:  juli 2017 Rating: Seventeen-year-old Meri Marlowe may be the last of her kind. Able to see peril – a colour in the UV spectrum – she is hunted by mortal enemies who will settle for nothing less than the end of her race. After losing her American parents, she has been on the run for years and is now hiding out in a climate-changed London with her guardian, Theo. Kel Douglas is one of an ancient people whose skin is covered in beautiful peril-coloured patterns when they come of age. By day he is an ordinary student, the rest of the time he is bodyguard to the heir to the throne. That’s until he meets Meri. First book in a new series set in the near future. Perfect for fans of the Hunger Games or the Starcrossed Trilogy.

  goodreads button

  Read More

 • Blogtour Review: S.T.A.G.S.

  Auteur: M. A. Bennett Pagina’s: 304 Genre: YA, Contemporary, Thriller Publicatie:  Oktober 2017 ISBN: 9789030503477 Rating: Greer MacDonald studeert aan St. Aidan the Great School (S.T.A.G.S.), een privéschool waar tradities hoog in het vaandel staan. Greer is een buitenbeentje, totdat ze samen met twee andere scholieren wordt uitgenodigd voor een weekend weg met de Medievals: de elite-club van de school. Het weekend belooft er een te worden waarin bloedsport centraal staat. Wat Greer niet weet is dat er uitnodigingen zijn die je beter niet kunt accepteren. goodreads button

  Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kavana

Quisque consectetur convallis ex, quis tincidunt ligula placerat et.

Subscribe and follow

Popular Post

Subscribe To My Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit dolore magna

Popular Post