Review: De Angstaanjager (Messenger of Fear #1)

de angstaanjagercoverAuteur: Michael Grant
Pagina’s: 254
Genre: Young Adult
Publicatie: HarperCollins Young Adult, september 2015
Rating:
3,5 Eikels

Mara Todd wordt wakker in een grasveld omringd door mistflarden. Behalve haar naam kan ze zich niets meer herinneren. Ze is doodsbang en denkt dat ze dood is.

Dan doemt er een jongen op in de mist die zichzelf de Angstaanjager noemt. Hij is in staat door te dringen tot je duistere kant, ziet welke fouten je hebt gemaakt en is er om je te straffen. In een griezelig spel confronteert hij je vervolgens met je grootste angst.

goodreads button


Wat was ik enorm benieuwd naar dit boek! Ik heb alle 6 de delen van de Gone-serie met heel veel liefde en plezier gelezen, dus ik had best hoge verwachtingen van dit boek. Had ik die hoge verwachtingen moeten hebben? Ik denk dat het beter was van niet. Dit boek en de Gone-serie lijken totaal niet op elkaar. Daarbij kreeg ik helemaal niet het gevoel dat ik iets las van degene die ook de Gone-serie heeft geschreven. Ik ben zeker niet ontevreden over De Angstaanjager, maar ik ga er vanuit dat het beter was geweest als ik niet zulke hoge verwachtingen had.

Het verhaal begint direct wanneer Mara haar ogen opent. Je stapt dus meteen in het hoofd en de gedachten van een hoofdpersoon die erg verward is. Ze heeft namelijk geen idee waar ze zich bevindt. Op mij kwam dit ook best verwarrend over, omdat je als lezer geen idee hebt waar je aan toe bent. Op dat moment vond ik dat niet fijn, omdat het best frustrerend over kwam. Het duurt namelijk best lang voordat je antwoorden krijgt, bijvoorbeeld op de vraag waarom Mara daar is.

Later besefte ik dat dit juist het leuke was aan het boek. De hele tijd had het boek me in z’n greep, omdat ik zo graag antwoorden wilde hebben. Wanneer je dan – eindelijk – je antwoorden krijgt, slaat dit in als een bom. Dat was bij mij in ieder geval het geval. En wanneer je eindelijk antwoorden hebt, roept dat weer nieuwe vragen op…

Dit boek had ik vrij snel uit, en dat komt niet alleen door de spanning en de dikte. De schrijfstijl is namelijk erg prettig. Er wordt gebruik gemaakt van korte zinnen en makkelijke woorden, het is dus voor iedereen te volgen!

vitro

 

 

 

 

 

De Angstaanjager, het eerste deel van de nieuwe serie van Michael Grant, is dus een heel er spannend boek die je in een ruk uit wil lezen!

Heb jij dit boek al gelezen?

Liefs,

[bol_product_links block_id=”bol_561ba9ae0c084_selected-products” products=”9200000047395293,9200000048729373″ name=”de angstaanjager” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

2 Comments on “Review: De Angstaanjager (Messenger of Fear #1)”

  1. Ik heb er echt nog nooit van gehoord: ook de Gone-boeken heb ik niet gelezen, hoewel ik ze wel van naam ken. Het verhaal lijkt me wel intrigerend, maar het trekt me ook weer niet echt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *