Review: De Angstaanjager (Messenger of Fear #1)

de angstaanjagercoverAuteur: Michael Grant
Pagina’s: 254
Genre: Young Adult
Publicatie: HarperCollins Young Adult, september 2015
Rating:
3,5 Eikels

Mara Todd wordt wakker in een grasveld omringd door mistflarden. Behalve haar naam kan ze zich niets meer herinneren. Ze is doodsbang en denkt dat ze dood is.

Dan doemt er een jongen op in de mist die zichzelf de Angstaanjager noemt. Hij is in staat door te dringen tot je duistere kant, ziet welke fouten je hebt gemaakt en is er om je te straffen. In een griezelig spel confronteert hij je vervolgens met je grootste angst.

goodreads button


Wat was ik enorm benieuwd naar dit boek! Ik heb alle 6 de delen van de Gone-serie met heel veel liefde en plezier gelezen, dus ik had best hoge verwachtingen van dit boek. Had ik die hoge verwachtingen moeten hebben? Ik denk dat het beter was van niet. Dit boek en de Gone-serie lijken totaal niet op elkaar. Daarbij kreeg ik helemaal niet het gevoel dat ik iets las van degene die ook de Gone-serie heeft geschreven. Ik ben zeker niet ontevreden over De Angstaanjager, maar ik ga er vanuit dat het beter was geweest als ik niet zulke hoge verwachtingen had.

Het verhaal begint direct wanneer Mara haar ogen opent. Je stapt dus meteen in het hoofd en de gedachten van een hoofdpersoon die erg verward is. Ze heeft namelijk geen idee waar ze zich bevindt. Op mij kwam dit ook best verwarrend over, omdat je als lezer geen idee hebt waar je aan toe bent. Op dat moment vond ik dat niet fijn, omdat het best frustrerend over kwam. Het duurt namelijk best lang voordat je antwoorden krijgt, bijvoorbeeld op de vraag waarom Mara daar is.

Later besefte ik dat dit juist het leuke was aan het boek. De hele tijd had het boek me in z’n greep, omdat ik zo graag antwoorden wilde hebben. Wanneer je dan – eindelijk – je antwoorden krijgt, slaat dit in als een bom. Dat was bij mij in ieder geval het geval. En wanneer je eindelijk antwoorden hebt, roept dat weer nieuwe vragen op…

Dit boek had ik vrij snel uit, en dat komt niet alleen door de spanning en de dikte. De schrijfstijl is namelijk erg prettig. Er wordt gebruik gemaakt van korte zinnen en makkelijke woorden, het is dus voor iedereen te volgen!

vitro

 

 

 

 

 

De Angstaanjager, het eerste deel van de nieuwe serie van Michael Grant, is dus een heel er spannend boek die je in een ruk uit wil lezen!

Heb jij dit boek al gelezen?

Liefs,

[bol_product_links block_id=”bol_561ba9ae0c084_selected-products” products=”9200000047395293,9200000048729373″ name=”de angstaanjager” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Related Posts

 • Film Review: Love, Simon

  Paper Towns cover

  Everyone deserves a great love story. But for seventeen-year old Simon Spier it’s a little more complicated: he’s yet to tell his family or friends he’s gay and he doesn’t actually know the identity of the anonymous classmate he’s fallen for online. Resolving both issues proves hilarious, terrifying and life-changing. Directed by Greg Berlanti (Riverdale, The Flash, Supergirl), screenplay by Elizabeth Berger & Isaac Aptaker (This is Us), and based on Becky Albertalli’s acclaimed novel, LOVE, SIMON is a funny and heartfelt coming-of-age story about the thrilling ride of finding yourself and falling in love. (Beschrijving: 20th Century Fox)

  Rating:

  Read More

 • Unboxing: Fairyloot – So Royal

  Sinds een paar maanden koop ik de Fairyloot boxen. Ik was voorheen kei fan van Celebrate Books (nog steeds) maar die kan ik helaas niet naar Londen versturen dus ben ik overgestapt naar Fairyloot. Disney en zeker Frozen is my jam, dus toen ik het thema zag en de illustratie die er bij hoorde was ik helemaal verkocht.

  Read More

 • Review: Peril (Peril #1)

  Peril coverAuteur: Joss Stirlineg Pagina’s: 301 Genre: YA, Fantasy, Post-apocaliptic Publicatie:  juli 2017 Rating: Seventeen-year-old Meri Marlowe may be the last of her kind. Able to see peril – a colour in the UV spectrum – she is hunted by mortal enemies who will settle for nothing less than the end of her race. After losing her American parents, she has been on the run for years and is now hiding out in a climate-changed London with her guardian, Theo. Kel Douglas is one of an ancient people whose skin is covered in beautiful peril-coloured patterns when they come of age. By day he is an ordinary student, the rest of the time he is bodyguard to the heir to the throne. That’s until he meets Meri. First book in a new series set in the near future. Perfect for fans of the Hunger Games or the Starcrossed Trilogy.

  goodreads button

  Read More

 • Blogtour Review: S.T.A.G.S.

  Auteur: M. A. Bennett Pagina’s: 304 Genre: YA, Contemporary, Thriller Publicatie:  Oktober 2017 ISBN: 9789030503477 Rating: Greer MacDonald studeert aan St. Aidan the Great School (S.T.A.G.S.), een privéschool waar tradities hoog in het vaandel staan. Greer is een buitenbeentje, totdat ze samen met twee andere scholieren wordt uitgenodigd voor een weekend weg met de Medievals: de elite-club van de school. Het weekend belooft er een te worden waarin bloedsport centraal staat. Wat Greer niet weet is dat er uitnodigingen zijn die je beter niet kunt accepteren. goodreads button

  Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kavana

Quisque consectetur convallis ex, quis tincidunt ligula placerat et.

Subscribe and follow

Popular Post

Subscribe To My Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit dolore magna

Popular Post