Blogtour Review: S.T.A.G.S.

S.T.A.G.S. coverAuteur: M. A. Bennett
Pagina’s: 304
Genre: YA, Contemporary, Thriller
Publicatie:  Oktober 2017
ISBN: 9789030503477
Rating:

Greer MacDonald studeert aan St. Aidan the Great School (S.T.A.G.S.), een privéschool waar tradities hoog in het vaandel staan. Greer is een buitenbeentje, totdat ze samen met twee andere scholieren wordt uitgenodigd voor een weekend weg met de Medievals: de elite-club van de school. Het weekend belooft er een te worden waarin bloedsport centraal staat. Wat Greer niet weet is dat er uitnodigingen zijn die je beter niet kunt accepteren.

goodreads button

Vandaag is het de beurt aan BOOKNUTS op deze Blogtour!

Ik had dit boek al op YALC zien liggen, toen vond ik hem heel interessant. De cover zag er tof uit, dus pakte ik hem op, ook de synopsis trok mij wel, dus toen Meis & Maas vroeg of ik mee wilde doen aan de blogtour aarzelde ik er niet over en mailde ik terug met graag. Toch duurde het vrij lang voor mij om het boek uit te krijgen.

Je leest vanuit het oogpunt van Greer en dat is het begin ook de enige stem die je hoort waarin ze je alles uitleg over haar leven en S.T.A.G.S. Ik heb gehoord van andere dat ze hierdoor moeilijk in het boek kwamen, dat probleem had ik totaal niet, ik vond het interessant. Tot op het punt dat het me begon te irriteren, het voelde voor mij dat de intro te lang was. Dit is dan ook het gedeelte waar ik moeite had met verder lezen. En dan begint Jagen Schieten Vissen. Daar pakte het boek me weer helemaal en las ik het vrij snel uit.

Het is een heel interessant concept. Zonder al te veel te vertellen weet je al dat het mis gaat als de zes populairste leerlingen van de school je eerst maanden negeren of pesten en dan ineens je uitnodigen voor een vakantie en poes lief doen. Ookal zie je dit gedeelte van mijlen ver aankomen, zit er toch een twist in die je niet ziet aankomen. Is dit het einde? Of krijgen nog een boek? Het zou zomaar kunnen.

De karakters vond ik over het algemeen goed neergezet. Greer is wel echt zo’n hoofdpersonage die lekker tegen de stroom inzwemt. Ook Nel en Shafeen vond ik zeer fijn, al werkte Nel soms op mijn zenuwen. Ookal vond ik haar op sommige punten dus wel fijn, vond ik haar een van de zwakkere personages. Ik houd vaak niet van switchen van point of view, maar hier had het misschien beter geweest om van alle drie wat te horen in plaats van alleen Greer. Ook had ik graag wat meer van de middeleeuwers willen weten. Nu leer je eigenlijk alleen over Henry. Wie zijn de andere? Wat is hun verhaal? Zij waren een beetje flat.

Een ding wat ik echt niet fijn vond, maar ik denk dat dat aan mij persoonlijk ligt was de Engelse namen en geschiedenis er in, maar dan wel zo de vertaling maken dat het voelt dat ze in Nederland op school hebben gezeten. De vertaling zelf was prima, maar het niet vertalen van sommige woorden en de Engelse namen erin werkte op mijn zenuwen. Maar dat ligt gewoon aan mij.

De cover vind ik wel echt fijn! Ik ben blij dan Meis & Maas mee zijn gegaan in de UK cover. Door het witte springt hij eruit tussen alle boeken en hij is lekker simpel, maar maakt toch een impact.

Ik wil Meis & Maas graag bedanken voor deze Tour! Morgen kunnen jullie een review vinden van Eline bij Les Filles qui Lisent.

Wat vinden jullie van dit boek?

Liefs,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *