Review: Peril (Peril #1)

Peril coverAuteur: Joss Stirlineg
Pagina’s: 301
Genre: YA, Fantasy, Post-apocaliptic
Publicatie:  juli 2017
Rating:

Seventeen-year-old Meri Marlowe may be the last of her kind. Able to see peril – a colour in the UV spectrum – she is hunted by mortal enemies who will settle for nothing less than the end of her race. After losing her American parents, she has been on the run for years and is now hiding out in a climate-changed London with her guardian, Theo.

Kel Douglas is one of an ancient people whose skin is covered in beautiful peril-coloured patterns when they come of age. By day he is an ordinary student, the rest of the time he is bodyguard to the heir to the throne. That’s until he meets Meri.

First book in a new series set in the near future. Perfect for fans of the Hunger Games or the Starcrossed Trilogy.

goodreads button

Ik was al een groot fan van Joss Stirling door haar Benedict serie, dus toen ik de oproep voor proeflezers zag, stuurde ik haar gelijk een berichtje. 50 super fans mochten haar eerste boek in haar nieuwste serie lezen en feedback geven. Het verhaal klonk heel interessant en het heeft me zeker niet teleurgesteld.

Het eerste wat mij opviel aan dit boek toen ik begon met lezen was hoe ze Londen veranderd had en ik had de grootste lol met uitvinden wat nu wel of niet onderwater was. Een van mijn feedback dingen was dan ook dat ik graag een kaart had willen zien.

Buiten dit vond ik het tof hoe ze de twee soorten uitlegde. De Perilous en de Tean zijn al vijanden sinds jaar en dag. De Tean kunnen de kleur Peril zien, het klinkt een beetje als een regenboog achtste kleur. De Perilous hebben een tatoeage in de ze kleur, maar kunnen hem alleen op bepaalde momenten zien, terwijl de Teans ze altijd kunnen zien en zo weten dat de andere een Perilous is. Teans kunnen Perilous met een aanraking doden, waardoor de Perilous bang zijn geworden en zich zijn gaan verzetten tot dat bijna alle Teans zijn uitgeroeid.

Meri en Kel zijn twee heerlijke personages en ik heb ze met veel plezier gevolgd. Meri is een gewoon meisje die er alles aan doet om te zorgen dat andere niet weten dat ze een speciale kleur kan zien, want anders moeten ze weer verhuizen. Kel is op weg om een groot man te worden onder de Perilous als bodyguard van de prins. Maar als hij de opdracht krijgt om bevriend te worden met het muisje van de klas dan komt hij voor een moeilijke keuze. Ook de side karakters zijn tof. Zo zijn Meri’s familie en vrienden prettig gestoorde geniën. En zijn Kel’s vrienden en familie loyaal, moeilijk en erg interessant.

Het enige waar ik mij lichtelijk aan stoorde was het feit dat ze zo enorm snel echt verliefd op elkaar waren. Het is een soort van futuristische Romeo en Juliet, maar dan veel gecompliceerder. Ze ontmoeten in september en ookal zijn ze echt pas verliefd rond kerst, voelde het voor mij al veel eerder.

Qua keuze voor de cover mochten we kiezen tussen deze hiernaast en de uiteindelijke versie. Hoewel ik destijds deze cover tof vond, ben ik toch blij dat we voor de andere zijn gegaan. Die passen ook veel beter bij haar andere serie en zo heeft ze nu als auteur een heel herkenbare uiterlijk van haar boeken.

 

Ik heb inmiddels ook deel twee gelezen (lees binnekort mijn review), die net uit is, en ik raad deze serie zeker aan voor fans van de Hongerspelen en Starcrossed. Leest als een trein en geeft ons een nieuwe wereld om van te houden.

Wat vind jij van Joss Stirlings boeken? 

Liefs,

One Comment on “Review: Peril (Peril #1)”

  1. Hé, wat tof! Ik wist helemaal niet dat er alweer nieuwe Joss Stirling’s waren <3 Die boeken zijn echt mijn guilty pleasure en deze serie klinkt net zo prachtig als haar vorige boeken. Thanks!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *