Première Boy 7 Live on Stage

Afgelopen zondag bezochten Melisa, Linde en een aantal andere vrienden en bookbloggers de première van Boy 7 Live on Stage. Voor de mensen die geen idee hebben waar het over gaat: Boy 7 Live on Stage is een theaterstuk gebaseerd op het boek van Mirjam Mous.

Boy 7 coverAuteur: Mirjam Mous
Pagina’s: 284
Genre: Young Adult, Mystery, Thriller, Adventure
Publicatie: Unieboek | Het Spectrum, januari 2009
Rating:
4 Eikels

Een jongen komt bij in een snikhete, kale grasvlakte. Hij weet niet hoe hij daar terechtgekomen is, waar hij vandaan kwam en zelfs niet meer hoe hij heet. Tot zijn opluchting vindt hij een rugzak met daarin een mobiele telefoon. Hij wil het alarmnummer intoetsen, maar ziet dan dat hij een voicemailbericht heeft ontvangen. Tot zijn verbijstering hoort hij: Wat er ook gebeurt, bel in geen geval de politie. En hij weet één ding zeker: dat is zijn eigen stem. Met behulp van de spullen in zijn rugzak, gaat hij verbeten op zoek naar zijn verleden. Maar zolang hij zich niets herinnert, durft hij niemand te vertrouwen. Zelfs Lara niet. Stapje voor stapje komt hij achter de verschrikkelijke waarheid.
(beschrijving bol)

goodreads button

Theaterstuk

Bij het zien van de eerste doorloop in december, waar ze toen pas 3 weken bezig waren, was al goed te zien dat dit een geweldig theaterstuk zou worden.

Van begin tot eind zit je in spanning op je klapstoeltje te kijken naar het intense schouwspel dat voor je ogen plaatsvind. Je wordt meteen het verhaal ingezogen en laat je niet meer los. De acteurs waren geweldig in het tonen van emoties of uitbeelding van dingen. Deze emoties en gevoelens worden zo goed overgebracht waardoor het lijkt alsof je zelf een deel bent van het verhaal. Baue, de acteur die Boy 7/Sam speelt was uitstekend, niet alleen in de doorloop maar ook op de première! Veel van het stuk rust op hem maar hij brengt het met gemak.

Het grootste verschil tussen de eerste doorloop en de première was de muziek, de filmpjes en het licht. Tijdens de doorloop was ik al verkocht aan dit stuk, maar wow wat een geweldige show wordt het met alles erop en eraan. Hierdoor had je goed door wanneer er flashbacks waren of bij welk deel van het stuk je was, want alles word gespeeld op een toneel waar veel props blijven staan voor een goede doorloop van het stuk. Zoals bijvoorbeeld de zandhoop die het hele stuk blijft liggen, dient ook als onderdeel voor een ander stuk van het verhaal. De props werden echt op een slimme manier gebruikt en hergebruikt. En wow, de persoon van het licht is een held! Degene die de muziek geschreven heeft trouwens ook!

Image and video hosting by TinyPic

Wat ze erg slim hebben gedaan is dat ze in het stuk een aantal modernere technieken hebben gebruikt om boodschappen over te brengen vergeleken met de technieken in het boek. De tablet, de korte filmpjes en de iPhone in plaats van het notitieboekje en het klapmobieltje. Door de filmpjes te laten zien op een groot scherm op de achtergrond en de acteurs die Boy7/Sam’s gedachtes ‘toezingen’ krijgt de kijker alles mee van wat er in de hoofdpersoon omgaat. Ze gebruiken zinnen die precies zijn overgenomen van het boek, alleen het einde loopt een beetje anders. Deze is in het boek heftiger en minder cliché. De keuze om er een happy end van de maken is begrijpelijk maar voor fans van het boek kan dit een afknapper zijn.

De borrel

Toen het stuk was afgelopen mochten wij genieten van een heerlijk borreltje en bitterballetjes, maar niet voordat we Mirjam Mous zelf hadden gesproken over de voorstelling! Ze was verbaasd dat een boek waar ze zelf één jaar aan had gewerkt zo goed kon worden neergezet in een stuk van anderhalf uur.

Image and video hosting by TinyPic

Dit jaar verschijnt er ook een film van Boy 7 met Matthijs van de Sande Bakhuyzen in de hoofdrol als Sam en o.a. Tygo Gernandt. Maar dat is nog niet alles, er verschijnt ook een Duitse versie van deze film. Dit alles in een jaar. Mirjam vond het geweldig! Overigens heeft zij de Nederlandse film al gezien en vond ze hem zeer goed.

Hierna nog even gepraat met de acteurs die ons herkende van de doorloop en dan toch nog even op de foto met ze.

Image and video hosting by TinyPic
Foto: Katja (That Blonde Woman)

Wij gaan zeker nog een keer terug naar dit theaterstuk om te kijken en ik raad jullie allen zeker ook aan om een voorstelling te bezoeken bij jou in de buurt!

Liefs,

Image and video hosting by TinyPic & Image and video hosting by TinyPic

One Comment on “Première Boy 7 Live on Stage”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *