Boekbloggers in het wild 2015: YALC & London

Wat een geweldig weekend heb ik net achter de rug! Samen met Emmy (Zonenmaan), Esmee (Leesmee), Katja (ThatBlondeWoman), Kim (Live Love & Books), Marjolijn (DreamtoRead), Ellis (Door Ellis), Joost (NerdyGeekyFanboy), Tim (KillingMyDarlings) & Jelle (ProjectPeanuts) heb ik het weekend doorgebracht in London. Jullie hebben al het een en ander voorbij zien komen op Instagram en Facebook van ons allemaal met de hashtag #boekbloggersinhetwild15 , maar hieronder vind je het verslag van dit bijzondere weekend.

Image and video hosting by TinyPic

Eerst 10 uur in de bus van Amsterdam naar London Victoria. The Pointless Book van Alfie Deyes en Ignite me van Tahereh Mafi gingen mee om boredom tegen te gaan. Samen met Kim van alles ingevuld in The Pointless Book! Super leuk om mee te nemen op vakantie! Favoriete nummers tijdens de bus reis en de rest van het weekend waren ‘I like big books and I cannot lie’, ‘Let it go’ en heel veel andere Disney nummers.

We hadden een appartementje gehuurd dicht bij London Victoria. Was echt super! Eenmaal aangekomen in London waren we erg moe, maar niet te moe om nog even samen te chillen. Ellis kwam niet veel later ook aan vanuit het vliegveld. We wilden toch wel een beetje op tijd naar bed, want vrijdag was YALC!

YALC

Vrijdag waren we allemaal erg vroeg wakker en zijn we ook wat eerder vertrokken vanuit ons appartement. Dat was ook maar beter, want doordat we 2 uur te vroeg waren stonden we bijna vooraan in onze aparte YALC tickets rij. Gelukkig was het super mooi weer en was buiten wachten echt geen straf! Sommigen van ons waren ook verkleed. zo waren Ellis en ik verkleed als Luna en Hermelien uit Harry Potter, Esmee was Tris uit Divergent, en anderen hadden hun Zwadderich shirt aan.

Emmy heeft een prachtige tekening gemaakt van ons.
Image and video hosting by TinyPic
Kunnen jullie ontdekken wie wie is?

Toen we op de YALC vloer kwamen van de 4(!) verdiepingen Comic Con, was het eerste wat we zagen een tafel met gratis boeken en goodies. En wat een mooie goodies lagen er tussen! Onder andere Invasion of the Tearling van Erika Johanson, deel 2 van de Tearling serie. Thyrze’s review van deel 1 kan je hier lezen. Ook lagen er debuut boeken bij.

Vrijdag kwamen er veel auteurs van boeken die ik nog wilde lezen, dus ging ik even snel bij de Waterstones tafel langs om boeken van Darren Shan, L.A. Weatherly, Lucy Saxon, Lucy Inglis, Virginia Bergin en Marie Rutkoski te halen. Deze heb ik later die dag ook nog laten signeren.

Image and video hosting by TinyPic
Ik samen met Marie Rutkoski.

Image and video hosting by TinyPic
Group killing of Darren Shan.

Image and video hosting by TinyPic
Ik samen met L.A. Weatherly.

Buiten boeken om te laten signeren heb ik ook nog verschillende nieuwe boeken gekocht, van bekende en minder bekende auteurs. Er waren hele leuke acties waar ik niet zomaar voorbij kon lopen. Mijn hele haul bedroeg 10 gratis boeken & 13 gekochte boeken, de volledige lijst hiervan zul je zien tijdens de haul van deze maand.

Image and video hosting by TinyPic
Dit is alvast een preview van mijn haul. Het was een hele kunst om dit allemaal mee te krijgen in mijn koffer, maar het is gelukt!

Ik ben ook nog heel even de dealer room in geweest en daar zaten veel acteurs te signeren van bijvoorbeeld Star Wars & Star Trek. Zaterdag zouden ook de acteurs van Game of Thrones komen, maar helaas waren de kaartjes uitverkocht. Ik ben heel braaf geweest in de dealer room en ik heb alleen een Mockingjay pin gekocht. Die wilde ik al zo lang hebben.

‘S avonds was er een Harry Potter party met een quiz en een speurtocht, maar de party viel een beetje tegen. Wel kwamen we de auteurs van Lobsters tegen! Emmy was al een tijdje met Lucy en Tom aan het praten en wist dat ze er zouden zijn. We hebben heel leuk met ze gesproken en ook Lucy en Tom hebben mijn boek gesigneerd. Nog iets dat ze hebben gedaan is nog een beetje een verrassing, maar die zullen jullie snel te weten komen als jullie de vlog van dit weekend bekijken. De vlog zal aankomend weekend online komen, samen met de post over de Harry Potter Studios Tour.
Image and video hosting by TinyPic

Iedereen was moe van een lange dag en we besloten om naar huis te gaan. Toch zijn Jelle, Joost, Katja, Emmy en ik nog even de pub in gedoken om wat te eten.
Image and video hosting by TinyPic

ZATERDAG

Deze dag stond in het teken van London ontdekken. Allereerst vertrokken we in de richting van Oxford Circus en liepen we naar Hamleys, een 5 verdiepingen speelgoedwinkel. London is voor mij bekend terrein, dus ik was tourguide voor het grootste deel van het weekend. Veel dingen heb ik al gezien, maar Hamley’s blijft geweldig! We voelden ons dus ook weer echte kinderen toen we de deur door stapten.

Image and video hosting by TinyPic
Emmy en Kim spelen met Magic sand. Dit spul is als echt zand als je er doorheen gaat, maar als je het bij elkaar knijpt lijkt het een beetje op klei.

Image and video hosting by TinyPic
Er werden hele mooie dingen gemaakt met deze pen. Hij draait kleine rondjes en als je er echt goed in bent kun je bijvoorbeeld Elsa van Frozen tekenen.

Ze hebben en geweldige afdeling met allemaal producten uit films van o.a. Lord of the Rings, Harry Potter & Marvel. Maar we zouden zondag naar de Harry Potter Warner Bro’s studios gaan, dus nam ik niks mee, met heel veel pijn in mijn hart.

Even later zijn we voor een uurtje opgesplitst, ik ben stropdassen gaan halen voor mijn vader en de rest ging naar de Disney store. Heb je de kans om daar langs te gaan, doe dat dan ook echt! Het is nog geweldiger dan in Disneyland. Ze hebben alles! Ook als je de kans hebt moet je naar de Waterstones op Piccadilly Circus gaan, dat is de grootste bookstore in Europa.

Last stop for today is Camden Market. Hier kan je met je fandom needs terecht. Zoveel t-shirts & spulletjes als je je maar kan bedenken. Ook kwamen we de Mad Hatter en Alice tegen.
Image and video hosting by TinyPic

‘S avonds hebben we nog even rond gehangen op de kamers en hebben we een spelletje beanbozzeled gespeeld. Hier heb je een wijzer die je moet draaien op een bepaalde kleur Jelly Bean, maar je weet niet of hij lekker is of super vies! Het kan dus zijn dat je chocola hebt, of misschien wel canned dog food. Het is een hilarisch spel met veel vieze gezichten. Ellis en ik zijn de onverslagen kampioenen van dit spel. We hadden maar 1 of 2 vieze en de rest was allemaal lekker, daardoor was onze lol nog groter bij de andere hun gezichten.

Ook maakte we nog even een Oscar bed selfie.
Image and video hosting by TinyPic

ZONDAG

Iedere dag waren we vrij vroeg wakker en gingen we bij anderen op de kamer zitten, maar deze dag was ik vroeger wakker dan de meeste, dus pakte ik mijn kussen en boek en ging ik in het raam zitten. Het was een geweldig zitje om in te lezen. Kim zat er al en Tim, Marjolijn en Ellis joinden al snel.
Image and video hosting by TinyPic

Deze dag splitsten we op. Tim en ik gingen naar de ASDA, de supermarkt die ik enorm gemist heb sinds ik weer terug ben in Nederland. Even boodschappen doen voor dingen die je niet in Nederland kan vinden, zoals Costa Coffee voor de Tassimo. Daarna gingen we snel terug Esmee ophalen om naar de HARRY POTTER TOUR te gaan!

Image and video hosting by TinyPic
Het was super gaaf! Zaterdag middag kan je het verslag lezen van deze tour. BEST DAY EVER!

De terug reis verliep niet zonder enige haperingen. We werden 3 keer gecontroleerd bij de grens, maar ik ben blij als ik nu.nl zie dat we daar waren voor de acties van werknemers. Door de controles liepen we vertraging op, maar onze allerliefste buschauffeur regelde voor ons dat we een andere bus konden pakken zodat we niet 40 min op Brussel hoefden te wachten en ook niet overal hoefden te stoppen in Nederland, maar direct door naar Amsterdam konden, hierdoor kwamen we 2 uur eerder aan. We waren moe, en blij om weer in onze eigen bedden te slapen, maar wel triest dat we elkaar gedag moesten zeggen.

Ik mis jullie boefjes! <3 Het was geweldig, volgend jaar zeker weer! Liefs, Image and video hosting by TinyPic

Related Posts

 • Film Review: Love, Simon

  Paper Towns cover

  Everyone deserves a great love story. But for seventeen-year old Simon Spier it’s a little more complicated: he’s yet to tell his family or friends he’s gay and he doesn’t actually know the identity of the anonymous classmate he’s fallen for online. Resolving both issues proves hilarious, terrifying and life-changing. Directed by Greg Berlanti (Riverdale, The Flash, Supergirl), screenplay by Elizabeth Berger & Isaac Aptaker (This is Us), and based on Becky Albertalli’s acclaimed novel, LOVE, SIMON is a funny and heartfelt coming-of-age story about the thrilling ride of finding yourself and falling in love. (Beschrijving: 20th Century Fox)

  Rating:

  Read More

 • Unboxing: Fairyloot – So Royal

  Sinds een paar maanden koop ik de Fairyloot boxen. Ik was voorheen kei fan van Celebrate Books (nog steeds) maar die kan ik helaas niet naar Londen versturen dus ben ik overgestapt naar Fairyloot. Disney en zeker Frozen is my jam, dus toen ik het thema zag en de illustratie die er bij hoorde was ik helemaal verkocht.

  Read More

 • Review: Peril (Peril #1)

  Peril coverAuteur: Joss Stirlineg Pagina’s: 301 Genre: YA, Fantasy, Post-apocaliptic Publicatie:  juli 2017 Rating: Seventeen-year-old Meri Marlowe may be the last of her kind. Able to see peril – a colour in the UV spectrum – she is hunted by mortal enemies who will settle for nothing less than the end of her race. After losing her American parents, she has been on the run for years and is now hiding out in a climate-changed London with her guardian, Theo. Kel Douglas is one of an ancient people whose skin is covered in beautiful peril-coloured patterns when they come of age. By day he is an ordinary student, the rest of the time he is bodyguard to the heir to the throne. That’s until he meets Meri. First book in a new series set in the near future. Perfect for fans of the Hunger Games or the Starcrossed Trilogy.

  goodreads button

  Read More

 • Blogtour Review: S.T.A.G.S.

  Auteur: M. A. Bennett Pagina’s: 304 Genre: YA, Contemporary, Thriller Publicatie:  Oktober 2017 ISBN: 9789030503477 Rating: Greer MacDonald studeert aan St. Aidan the Great School (S.T.A.G.S.), een privéschool waar tradities hoog in het vaandel staan. Greer is een buitenbeentje, totdat ze samen met twee andere scholieren wordt uitgenodigd voor een weekend weg met de Medievals: de elite-club van de school. Het weekend belooft er een te worden waarin bloedsport centraal staat. Wat Greer niet weet is dat er uitnodigingen zijn die je beter niet kunt accepteren. goodreads button

  Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kavana

Quisque consectetur convallis ex, quis tincidunt ligula placerat et.

Subscribe and follow

Popular Post

Subscribe To My Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit dolore magna

Popular Post