Review: Stuk van Jou (A Pound of Flesh #1)

vitroAuteur: Sophie Jackson
Pagina’s: 368
Genre: New Adult, Contemporary
Publicatie: Zomer & Keuning, november 2015
Rating:
5 Eikels

Kat Lane was negen jaar oud toen haar vader voor haar ogen werd vermoord. Nu, vijftien jaar later, komt ze haar belofte aan hem na om iets voor de maatschappij te betekenen. Dat doet ze door les te geven aan gedetineerden in een New Yorkse gevangenis. Op deze manier hoopt ze ook eindelijk haar angst voor criminelen te overwinnen.

Wesley Carter is een van haar leerlingen. Hij is gevaarlijk, grappig en geheimzinnig. Kat raakt geïntrigeerd. Ze wil weten wie de échte Carter is, voorbij zijn intimiderende voorkomen. Hoe verder ze gaan, hoe moeilijker het wordt om hun verboden gevoelens voor elkaar te negeren.(Beschrijving Goodreads)

goodreads button

Een nieuw boek van Zomer & Keuning? Yes please! Ook zonder de achterflap gelezen te hebben, wist ik dat ik dit boek wilde lezen. En nadat ik de achterflap daadwerkelijk las, was ik al helemaal om. Sophie Jackson heeft namelijk voor een ontzettend interessante setting gekozen: een gevangenis. Ik was dan ook ontzettend benieuwd hoe dit zou lopen.

Toen ik het boek opensloeg moest ik heel even wennen aan de schrijfstijl, die anders is dan ik verwacht had. Ik kan er moeilijk de vinger opleggen, misschien omdat de zinnen in dit boek wat langer zijn en er vaker bijzinnen gebruikt worden? Ik weet het niet. In ieder geval sloeg mijn korte verwarring al snel om in liefde voor Jackon’s schrijfstijl. Jackson weet het verhaal van Kat en Carter heerlijk te brengen, ik voelde bovendien echt een verschil in stem als er gewisseld werd tussen de POV’s van Kat en Carter, iets wat vrij moeilijk is.

Ik vond Kat een ontzettend leuk personage. Ik vond het prettig dat ze rondingen heeft en daarmee dus anders is dan veel vrouwelijke hoofdpersonages van tegenwoordig. Ook is ze wat ouder. Kat weet wat ze wil en weet goed haar mannetje te staan tegenover de mannen die ze lesgeeft in de gevangenis. Ik vond het heerlijk om te zien dat ze zich zelfs niet liet intimideren door Carter, die toch een behoorlijk opvliegend karakter heeft. Carter weet op zijn beurt ondanks zijn ruwe start zich heel gemakkelijk een weg naar je hart te banen. Ook wil ik nog even een eervolle vermelding geven aan Kat’s gewéldige oma. Wat een lieve en open vrouw is dat!

Hoewel iedereen van te voren natuurlijk al weet dat Kat en Carter voor elkaar vallen, kon ik het enorm waarderen dat Jackson de spanning direct liet voelen, maar de relatie langzaam opbouwde. Dat de personages van dit boek wat ouder zijn, midden twintig, kun je ook goed merken in de relatie tussen Kat en Carter. Ja, zoals in ieder NA boek komen er problemen en geheimen in voor, maar hoera voor de (overwegend) volwassen reacties van beide personages! Heerlijk verfrissend vond ik dat.

Er is eigenlijk maar één dingetje waar ik me aan ergerde tijdens het lezen van dit boek, en dat is de relatie tussen Kat en haar moeder. Kat’s moeder staat totaal niet achter Kat’s keuze om in een gevangenis werken en laat dit dan ook constant merken. Ze wordt al helemaal hels als ze ontdekt dat er iets tussen Kat en Carter speelt. Toch blijft Kat maar verlangen naar haar moeder. Ik vond dat nu moeilijk te begrijpen, omdat je alleen een pessimistische, onaardige moeder te zien krijgt. Ik had graag ook de lieve kant van Kat’s moeder gezien, zodat ik Kat’s gedachten over haar moeder op dat gebied beter had begrepen.

Stuk van Jou is geen simpel dertien-in-een-dozijn verhaal over twee opposites die verliefd worden, verscheurd raken door een geheim en vervolgens weer bij elkaar komen – iets wat ik van te voren wel een beetje verwacht had. De personages reageren veel volwassener, ook al hebben zij soms ook even een adempauze nodig. Het verhaal is bovendien goed uitgedacht en méér dan alleen de liefde tussen Kat en Carter. Stuk van jou is een prachtig, meeslepend verhaal over tweede kansen, hoop, vertrouwen en onvoorwaardelijke liefde. Ik heb genoten van iedere letter!

Liefs,

[bol_product_links block_id=”bol_564ae7eb46329_selected-products” products=”9200000046154853,9200000051545634″ name=”stuk van jou” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

2 Comments on “Review: Stuk van Jou (A Pound of Flesh #1)”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *