NaNoWriMo

NaNoWriMo banner

Het is inmiddels november, en dat betekent dat het weer tijd is voor NaNoWriMo. In 1999 is de maand november omgedoopt tot National Novel Writing Month, en dit is sindsdien uitgegroeid tot een wereldwijd evenement waar jaarlijks duizenden (aspirant) schrijvers aan meedoen! De bedoeling van NaNoWriMo is dat je een maand lang intensief bezig bent met het verhaal wat je wil schrijven met als doel om in deze maand 50.000 woorden te schrijven. Daarbij gaat het niet om de kwaliteit. Het idee is namelijk dat je gewoon schrijft. Het maakt niet uit hoe goed of slecht het is, als je maar schrijft.

Keep Calm

Voor vele beginnende auteurs is dit een goede stok achter de deur om eindelijk eens aan hun boek te beginnen. Er zijn elk jaar ook een aantal bekende auteurs die peptalks schrijven voor de deelnemers, waarvan je er dan een aantal ontvangt in die maand. Maar vele van de bekende auteurs doen zelf ook mee als deelnemer.

Meer weten over NaNoWriMo? Kijk even op de officiële website! www.nanowrimo.org

Weten wat er in Nederland allemaal te doen is rondom NaNo? Liz heeft er ook een post over geschreven.

Zelf heb ik in 2012 voor het eerst aan NaNo mee gedaan. Ik heb toen een verhaal geschreven met de titel In The Dark. Ik heb toen ook de 50.000 gehaald en dus “gewonnen”. Sindsdien heb ik elk jaar in ieder geval een poging gedaan tot meedoen. In 2013 ben ik begonnen aan een verhaal genaamd The Guardian, maar door gebrek aan tijd ben ik daar toen niet heel ver in gekomen. Vorig jaar in 2014 heb ik The Red Letter Program geschreven en heb toen wel weer de 50.000 gehaald.

Ook dit jaar ga ik weer een poging wagen. Ik heb voor dit jaar besloten om mijn verhaal van 2012, In The Dark op te pakken en helemaal opnieuw te gaan schrijven. Ik heb in 2012 met één verteller gewerkt, een 16 jarig meisje genaamd Lys. Er waren echter meerdere karakters in het boek die stuk voor stuk allemaal zo leuk waren, dat ik vond dat ze meer aandacht verdienden. Wat ik dit jaar dus wil gaan doen is met vijf vertellers werken. Vijf! Dat is erg ambitieus, maar zoals ik net al zei vind ik ze stuk voor stuk allemaal zo leuk, dat ze eigenlijk wel een eigen verhaal verdienen. Met de uitbreiding van het aantal vertellers, komt ook een uitbreiding van de verhaalwereld. Mijn verhaal speelt zich namelijk af in een toekomst waarin leven op Aarde nauwelijks meer mogelijk is, en de mensheid dus is gaan settlen op een andere planeet: Kepler. En dit wordt dan een beetje het idee van de nieuwe versie van In The Dark:

In a distant future, life on Earth is coming to an end. The sun is on its last breath and sputters as there are only weeks left to live on the planet. Years ago, scientists have recruited groups of people for test trials of building up a life on a new planet in a faraway galaxy. As the solar flares started to scorch the Earth’s surface, the remaining humans there were forced to flee underground.

In one of the many underground bunkers on Earth, the Burrow, Lys is struggling with the loss of her grandmother and her increasing popularity because of her father’s status as Chamber member. Florida is trying to find ways to feel better about herself after what she’s done, while Evan doesn’t quite know what he wants, except that it’s specifically not what everybody else wants.

On bright and sunny Kepler, the siblings Mirhin and Rikke decide to move to Calelis to join the security corps, both for different reasons. The planet has given so much to them, they decide they want to do something in return. Mirhin feels like he needs to be in charge of improving their world, whereas Rikke is looking for ways to prove herself.

While the Earthlings struggle to survive, the Keplerins take great pride in the seemingly perfect world that they put together. But is it really as perfect as it seems?

comic1

Ik wil het dit jaar alleen een beetje anders aan gaan pakken dan de vorige jaren. Omdat ik vorig jaar merkte dat ik met mijn schoolwerk behoorlijk in de knel kwam, heb ik besloten dat dat dit jaar op de eerste plek staat. Ik heb me daarom ook niet voorgenomen om per se de 50.000 woorden te halen dit jaar, maar wel elke dag iets te schrijven. En dan zie ik wel hoe ver ik kom.

Vandaag is het dan eindelijk 1 november. Ready? Set… Go!

Heb jij wel eens mee gedaan aan NaNoWriMo? Doe je dit jaar ook weer mee?

Liefs,

Monica

9 Comments on “NaNoWriMo”

  1. Ik vind het extreem confronterend en moeilijk te combineren met mijn blogs. Ik heb ook geen extreem goed verhaal in mijn hoofd zitten, dus mss volgend jaar, maar dit jaar ga ik wss niet meedoen

    1. Ah ja, dat is begrijpelijk. Ik vind het ook wel lastig te combineren, maar ik ga het heel eigenwijs toch proberen! -Monica

  2. Ik doe ook mee! Vorig jaar heb ik af laten weten, maar verder heb ik al een aantal jaren meegedaan en gewonnen. Ik loop ondertussen ook echt prima op schema.

  3. Haha, leuke blogpost! Ik houd van dingen over NaNoWriMo. Al is het ook wel een beetje vervelend, omdat ik enerzijds dus heel graag mee wil doen maar ik anderzijds ook zit met school. Elke dag een beetje schrijven is leuk, maar zonder die 50k… Tja. =P Misschien maar weer gewoon wachten tot juli, want camp NaNo is me in 2013 goed bevallen! =D Maar jij Monica, sucses met schrijven! 😉

  4. Ik wilde eigenlijk ook een keer meedoen, maar ik moet deze maand een begin maken aan mijn scriptie, dus ik wel me daar toch volledig op concentreren, hihi.

  5. Ik doe ook mee, maar op iets kleinere schaal: ik heb mezelf geen woorddoel gegeven maar wil vooral van het schrijven weer een gewoonte maken en het weer een beetje in mijn systeem krijgen, want ik heb lang niet geschreven.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *