Scheltema Event: Esmee Köhler

Image and video hosting by TinyPic
Vorige week zondag was ik bij Scheltema in Amsterdam voor het kook event met Esmee Köhler, die op deze manier haar boek: Het Normale Dieet promootte. Iedereen heeft wel eens meegedaan aan een dieet en ook ik blijf het interessant vinden om dit soort diëten in de gaten te houden.

Image and video hosting by TinyPic

Scheltema heeft een prachtig nieuw pand op het Rokin. Als je nog niet langs bent geweest is het het zeker waard om even te gaan kijken. Wat nieuw is in dit pand is de prachtige keuken op de 2de verdieping. Hier is waar Esmee voor ons ging koken. Van 14.00 tot 17.30 maakte ze allemaal lekkere en gezonde hapjes die we allemaal mochten proeven. Zoals er door omstanders werd geopperd leek het wel een ‘live 24 Kitchen’.

Image and video hosting by TinyPic

Ze had haar moeder meegenomen als hulpchef en Esmee vertelde ook dat haar moeder haar grootste inspiratiebron is voor koken en eten. Zo is Esmee door de jaren heen in contact gekomen met verschillende diëten. Van het sherry dieet die Koningin Juliana deed tot Sonja Bakker, veel deden hetzelfde: snel veel gewicht verliezen, maar zodra je weer normaal ging eten was het er ook weer zo aan. Dus besloot ze een eigen dieet op te stellen. Hierdoor is ze 15 kg kwijt geraakt en is het er afgebleven. Zo is haar boek ontstaan.

Eerst maakte ze een Spicy Meloen Komkommer salade. Er zitten verschillende soorten meloen in, samen met komkommer, witte kaas en een dressing van honing, citroen, munt en chilipeper.

Image and video hosting by TinyPic

Zoals ze vertelde zitten er soms meer calorieën in supermarkt salades dan in een diepvriespizza. Dus zelf salades maken kan veel gezonder voor je zijn. Ook is zachte kaas minder slecht voor je dan veel harde kazen.

Het was een interessante combo, zeker omdat ik nooit echt een fan ben van zoet met zout combineren. Het eerste hapje was dan ook even wennen, maar toch wel erg lekker! Fris en een beetje zout. De munt past heel goed bij de rest van de salade. De chilipeper gebruiken in deze salade was nieuw voor Esmee, normaal gebruikt ze rode peper, maar ik vond het erg lekker. Het is een super leuke, gezonde en vrolijke salade voor bij de barbeque. Helaas staat deze versie niet in haar boek, maar wel een soortgelijke die ik zeker wil uitproberen.

Een ander recept dat ze maakte was een lekkere Skinny Green wrap. Normaal als je een wrap maakt gaat er een vleesmix op met misschien bonen en/of mais. Ook komt er veel kaas bij en misschien nog wel wat crème fresh. Het is een caloriebom. Ook zijn we erg snel met een tweede wrap pakken. Het duurt minimaal 20 minuten voordat je lichaam het seintje aan je hersenen geeft dat je vol zit, dus vaak zit je veel te vol als je klaar bent met eten. Het is beter om even te wachten met nog een wrap eten of nog een bord opscheppen tot dat deze minuten verstreken zijn.

Image and video hosting by TinyPic

De wrap was lekker fris. Eerst smeerde ze een mix van 0% vet yoghurt (Griekse of Turkse yoghurt), een beetje mascarpone en dille. Gebakken kip, witte kaas, tomaat en nog wat kruiden werden ook in de wrap gerold. Het is ook super leuk om dit te presenteren als een hapje op een verjaardag of dinner party.

Deze wrap had ze gemaakt voor een aantal jongens en die waren erg sceptisch, maar na het eten van de wrap vertelden ze dat ze dit zouden verkiezen boven hun Kapsalon. Dat lijkt me wel een goede indicatie over hoe lekker de wraps zijn.

Esmee was heel gezellig en open voor verschillende vragen. Haar persoonlijkheid weerspiegelt in haar recepten. Ik ga het dieet volgen en zal jullie sowieso iedere maand een update geven van mijn progressie!

Liefs,
Image and video hosting by TinyPic

Related Posts

 • Film Review: Love, Simon

  Paper Towns cover

  Everyone deserves a great love story. But for seventeen-year old Simon Spier it’s a little more complicated: he’s yet to tell his family or friends he’s gay and he doesn’t actually know the identity of the anonymous classmate he’s fallen for online. Resolving both issues proves hilarious, terrifying and life-changing. Directed by Greg Berlanti (Riverdale, The Flash, Supergirl), screenplay by Elizabeth Berger & Isaac Aptaker (This is Us), and based on Becky Albertalli’s acclaimed novel, LOVE, SIMON is a funny and heartfelt coming-of-age story about the thrilling ride of finding yourself and falling in love. (Beschrijving: 20th Century Fox)

  Rating:

  Read More

 • Unboxing: Fairyloot – So Royal

  Sinds een paar maanden koop ik de Fairyloot boxen. Ik was voorheen kei fan van Celebrate Books (nog steeds) maar die kan ik helaas niet naar Londen versturen dus ben ik overgestapt naar Fairyloot. Disney en zeker Frozen is my jam, dus toen ik het thema zag en de illustratie die er bij hoorde was ik helemaal verkocht.

  Read More

 • Review: Peril (Peril #1)

  Peril coverAuteur: Joss Stirlineg Pagina’s: 301 Genre: YA, Fantasy, Post-apocaliptic Publicatie:  juli 2017 Rating: Seventeen-year-old Meri Marlowe may be the last of her kind. Able to see peril – a colour in the UV spectrum – she is hunted by mortal enemies who will settle for nothing less than the end of her race. After losing her American parents, she has been on the run for years and is now hiding out in a climate-changed London with her guardian, Theo. Kel Douglas is one of an ancient people whose skin is covered in beautiful peril-coloured patterns when they come of age. By day he is an ordinary student, the rest of the time he is bodyguard to the heir to the throne. That’s until he meets Meri. First book in a new series set in the near future. Perfect for fans of the Hunger Games or the Starcrossed Trilogy.

  goodreads button

  Read More

 • Blogtour Review: S.T.A.G.S.

  Auteur: M. A. Bennett Pagina’s: 304 Genre: YA, Contemporary, Thriller Publicatie:  Oktober 2017 ISBN: 9789030503477 Rating: Greer MacDonald studeert aan St. Aidan the Great School (S.T.A.G.S.), een privéschool waar tradities hoog in het vaandel staan. Greer is een buitenbeentje, totdat ze samen met twee andere scholieren wordt uitgenodigd voor een weekend weg met de Medievals: de elite-club van de school. Het weekend belooft er een te worden waarin bloedsport centraal staat. Wat Greer niet weet is dat er uitnodigingen zijn die je beter niet kunt accepteren. goodreads button

  Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kavana

Quisque consectetur convallis ex, quis tincidunt ligula placerat et.

Subscribe and follow

Popular Post

Subscribe To My Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit dolore magna

Popular Post