Scheltema Event: Esmee Köhler

Image and video hosting by TinyPic
Vorige week zondag was ik bij Scheltema in Amsterdam voor het kook event met Esmee Köhler, die op deze manier haar boek: Het Normale Dieet promootte. Iedereen heeft wel eens meegedaan aan een dieet en ook ik blijf het interessant vinden om dit soort diëten in de gaten te houden.

Image and video hosting by TinyPic

Scheltema heeft een prachtig nieuw pand op het Rokin. Als je nog niet langs bent geweest is het het zeker waard om even te gaan kijken. Wat nieuw is in dit pand is de prachtige keuken op de 2de verdieping. Hier is waar Esmee voor ons ging koken. Van 14.00 tot 17.30 maakte ze allemaal lekkere en gezonde hapjes die we allemaal mochten proeven. Zoals er door omstanders werd geopperd leek het wel een ‘live 24 Kitchen’.

Image and video hosting by TinyPic

Ze had haar moeder meegenomen als hulpchef en Esmee vertelde ook dat haar moeder haar grootste inspiratiebron is voor koken en eten. Zo is Esmee door de jaren heen in contact gekomen met verschillende diëten. Van het sherry dieet die Koningin Juliana deed tot Sonja Bakker, veel deden hetzelfde: snel veel gewicht verliezen, maar zodra je weer normaal ging eten was het er ook weer zo aan. Dus besloot ze een eigen dieet op te stellen. Hierdoor is ze 15 kg kwijt geraakt en is het er afgebleven. Zo is haar boek ontstaan.

Eerst maakte ze een Spicy Meloen Komkommer salade. Er zitten verschillende soorten meloen in, samen met komkommer, witte kaas en een dressing van honing, citroen, munt en chilipeper.

Image and video hosting by TinyPic

Zoals ze vertelde zitten er soms meer calorieën in supermarkt salades dan in een diepvriespizza. Dus zelf salades maken kan veel gezonder voor je zijn. Ook is zachte kaas minder slecht voor je dan veel harde kazen.

Het was een interessante combo, zeker omdat ik nooit echt een fan ben van zoet met zout combineren. Het eerste hapje was dan ook even wennen, maar toch wel erg lekker! Fris en een beetje zout. De munt past heel goed bij de rest van de salade. De chilipeper gebruiken in deze salade was nieuw voor Esmee, normaal gebruikt ze rode peper, maar ik vond het erg lekker. Het is een super leuke, gezonde en vrolijke salade voor bij de barbeque. Helaas staat deze versie niet in haar boek, maar wel een soortgelijke die ik zeker wil uitproberen.

Een ander recept dat ze maakte was een lekkere Skinny Green wrap. Normaal als je een wrap maakt gaat er een vleesmix op met misschien bonen en/of mais. Ook komt er veel kaas bij en misschien nog wel wat crème fresh. Het is een caloriebom. Ook zijn we erg snel met een tweede wrap pakken. Het duurt minimaal 20 minuten voordat je lichaam het seintje aan je hersenen geeft dat je vol zit, dus vaak zit je veel te vol als je klaar bent met eten. Het is beter om even te wachten met nog een wrap eten of nog een bord opscheppen tot dat deze minuten verstreken zijn.

Image and video hosting by TinyPic

De wrap was lekker fris. Eerst smeerde ze een mix van 0% vet yoghurt (Griekse of Turkse yoghurt), een beetje mascarpone en dille. Gebakken kip, witte kaas, tomaat en nog wat kruiden werden ook in de wrap gerold. Het is ook super leuk om dit te presenteren als een hapje op een verjaardag of dinner party.

Deze wrap had ze gemaakt voor een aantal jongens en die waren erg sceptisch, maar na het eten van de wrap vertelden ze dat ze dit zouden verkiezen boven hun Kapsalon. Dat lijkt me wel een goede indicatie over hoe lekker de wraps zijn.

Esmee was heel gezellig en open voor verschillende vragen. Haar persoonlijkheid weerspiegelt in haar recepten. Ik ga het dieet volgen en zal jullie sowieso iedere maand een update geven van mijn progressie!

Liefs,
Image and video hosting by TinyPic

2 Comments on “Scheltema Event: Esmee Köhler”

  1. Ziet er gezellig uit! Ik hou zelf niet zo van koken, maar ik denk dat ik er over een kleine twee weken toch echt aan moet gaan geloven :’D Kapsalon vind ik zomaar vies, ik zou ook die wrap daarboven verkiezen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *