We hadden er al maanden naar uitgekeken en afgelopen weekend was het dan eindelijk zo ver. Monica, Melisa en Thyrze gingen naar de Sleepover georganiseerd door uitgeverij Unieboek | Het Spectrum! Vrijdagochtend stonden onze spullen al klaar: Renesse ligt voor ons helaas niet echt om de hoek. Rond half 4 kwamen we aan bij het landgoed Moermond, Monica en Thyrze samen met de auto, Melisa met een aantal andere bloggers. Het feest kon beginnen!

Allereerst meldden we ons aan bij de receptie en kregen we de sleutel van onze kamers. Melisa en Thyrze sliepen samen op een kamer, Monica deelde haar kamer met Emmy van ZonenMaan.net. Op elk bed lag het boek De Koningin & De Favoriet, samen met een kaartje met daarop een quote van de Selectie (er waren vier verschillende kaarten) en een goedgevulde goodiebag. Op ieder nachtkastje stond een prachtige kaart met daarop het schema en informatie over het weekend. Leuk feitje: alle kaarten, canvasdoeken, programma’s, etc zijn gemaakt door onze eigen Linde! Misschien heb je het inmiddels al door: de sleepover had een heus Selectie thema!

Foto Kamer

Veel tijd om de kamers te bewonderen hadden we echter niet: we werden verwacht bij het kasteel! Bij de voorkeur stonden twee heuse lakeien ons op te wachten die ons lieten zien hoe we op de juiste manier het kasteel binnen moesten lopen: over de rode loper, pinkjes in de lucht, lipjes getuit en met de knieën omhoog. Eenmaal binnen kwamen we in een sfeervolle kamer waar iedereen die een plekje voor de Sleepover had bemachtigd alvast wat kon drinken, eten en kletsen. Voor iedereen was op een roze kaartje haar persoonlijke programma gedrukt, met twee workshops op vrijdag en twee workshops op zaterdag. Vanwege het slechte weer (het was het hele weekend helaas grijs, grauw en miezerig) werd besloten eerst de groepsfoto te maken voor het kasteel. Uiteraard moest ook deze groepsfoto wel op de juiste manier: met de pinkjes in de lucht!

Toen was het tijd voor workshop ronde 1. Thyrze had een Skypegesprek met een internationale auteur: Lauren Kate. Zij vertelde over haar nieuwe boek Schuld, het vijfde boek uit de Fallen-reeks maar nu met Cam in de hoofdrol, de Fallen-film en nog veel meer. Melisa en Monica hadden een workshop genaamd Menumeneeren. Tijdens deze workshop werd ons geleerd hoe wij ons als echte prinsessen moesten gedragen. Niet iedereen vond dit leuk, maar wij vonden het geweldig! Het was helemaal in de sfeer van de selectie (de Menumeneeren hadden hun background reading wel gedaan!) en het was fijn om tussendoor even iets grappigs te doen. We werden onderwezen in onder andere: the art of het aandacht trekken tijdens een diner, dansen op het hof en hoe je een Maria bescuitje op een goede manier moest eten. Op de Instagram van Best of YA kun je Melisa en Monica zien dansen aan het hof!

Na workshop 1 was het – uiteraard – tijd voor ronde 2. Thyrze had eigenlijk de workshop Menumeneren, maar besloot samen met Esmee (Leesmee.nu) te spijbelen. Op Instagram was namelijk een filmpje van de workshop Menumeneren van ronde 1 voorbijgekomen en daar hadden ze eigenlijk niet zo’n zin in, haha. Tijdens ronde 2 gaf Emmy (Zonenmaan.net) echter ook een workshop Recensies Schrijven en dus besloten we daarbij aan te sluiten. Ook Melisa volgde deze leuke workshop. Emmy liet ons zelf veel nadenken en gaf handige tips en tricks voor een goede recensie. Zeer leerzaam! Monica volgde de workshop fotograferen met je smartphone. Deze werd gegeven voor Stefanie van Little Spoon. Stefanie gaf onze handige tips & tricks om toe te passen als je foto’s maakt met je smartphone, en die moesten we daarna ook maar meteen even uitproberen. Hieronder zijn een paar foto’s die Monica gemaakt heeft.

foto1 foto2

Tussendoor was er ook nog tijd voor een heuse bookswap! De uitgeverij had meerdere boeken meegenomen en deze ingepakt met slechts een paar hints op de tafel gelegd. Verder had iedereen boeken bij zich waarmee ze konden ruilen tegen boeken op de tafel, op boeken van de anderen. We zijn allemaal met heel wat leuke, nieuwe boeken thuisgekomen. Thyrze en Melisa hebben onder andere The Cage en Girl Online weten te bemachtigen.

Book Swap

Na de tweede ronde workshops was het tijd voor een kleine break. Iedereen kon terug naar de kamers om te doen wat we wilden. Even douchen, rustig een boekje lezen, kletsen met andere aanwezigheden. Even lekker een momentje rust. Om kwart over 7 begon het diner. Van te voren hadden we allemaal een email gekregen met de keuze uit vier voorgerechten en vier hoofdgerechten. Thyrze had een heerlijke carpaccio als voorgerecht en een kipsaté als hoofdgerecht. Monica had als voorgerecht de serranoham met meloen en ook de kipsaté als hoofdgerecht. Melisa had ook de overheerlijke carpaccio en de super steak. Als toetje kregen we allemaal een grand dessert met onder andere een stukje cheesecake, twee bolletjes ijs en een vanillepuddinkje met slagroom. Lekker!

Desert

Na het eten was het tijd voor het avondprogramma: De Selectie avond! Er was voor van alles gezorgd: je kon je haren laten vlechten, er was een nail art cursus, je kon parelarmbandjes maken en een van de 5 prinsessenjurken aantrekken en helemaal in stijl op de foto! Wat veel mensen niet wisten was dat als je geen zin had om in de drukte te zitten, er beneden ook kleurplaten lagen. Dit hadden Monica en Emmy (zonenmaan.net) wel ontdekt. Later zijn ze nog wel naar boven gegaan om daar even rond te kijken. Monica heeft haar nagels laten doen, en had uiteindelijk hetzelfde patroontje als Emma, de stagaire bij Unieboek. Melisa was nog druk bezig met polaroids maken, maar vertrok even later ook naar boven om haar haar te laten vlechten. Duurde wel super lang, maar je kreeg dan ook wel een super resultaat. Daarna nog even op de foto in een mooie jurk. Ook waren er aan het einde van de avond meerdere bingo rondes, waarbij losse boeken, boekboxen en een prachtige canvas gewonnen konden worden! Helaas hadden wij geen geluk met onze kaartjes, maar leuk was het zeker!

Nail art

De volgende dag moesten we alweer vroeg op voor een lekker buffet ontbijtje. Het ontbijt was erg uitgebreid en erg lekker. Monica was samen met haar kamergenoot Emmy in pyjama gaan ontbijten.

Ontbijt

Ook vandaag stonden er weer meerdere workshops op het programma. Melisa en Thyrze hadden als eerste een workshop Aardbeientaartjes versieren van #workshoplittlespoon. Voor iedere deelnemer was er een biscuittaart gemaakt en er lagen schalen slagroom, aardbeien, jam, chocoladeschaafsel en nootjes op tafel waarmee we onze taartjes konden versieren. Ook hadden we de mogelijkheid een lijntje met vlaggetjes te maken met behulp van sateprikkers, draad en vrolijk gekleurd papier. Het was ontzettend leuk om te doen en de taartjes waren ook hartstikke lekker! Op de foto’s hieronder kun je onze creaties bewonderen. Monica volgde de schrijfworkshop die gegeven werd door niemand minder dan Buddy Tegenbosch! Het was een erg fijne en leerzame workshop met simpele maar erg handige tips waardoor de schrijfkriebels al snel weer naar boven kwamen.

Image and video hosting by TinyPic

Na het versieren van de taartjes en de schrijfworkshop, was het tijd voor ronde twee: het versieren van notitieblokken! Speciaal voor deze workshop waren er notitieblokken gemaakt met daarop het bekende kroontje van de Selectie serie. Op de tafels lagen allerlei soorten washitape, glittersteentjes, stickers en stiften: kortom, van alles om onze notitieblokken mee te kunnen versieren. Het was heerlijk rustgevend om met allerlei frutsels bezig te zijn en onze notitieblokken op te fleuren. Zo zien onze notitieblokken er nu uit:

Image and video hosting by TinyPic

Zaterdag zou er eigenlijk ook een YA speurtocht op het landgoed plaatsvinden, maar vanwege het slechte weer ging dit helaas niet door. In plaats daarvan was er nog een spelletje bingo met wederom prachtige boeken als prijs! We zijn er weer fanatiek voor gegaan, maar helaas hadden we deze ronde niet veel meer geluk dan de dag ervoor. Na de bingo was het meteen tijd voor een heerlijke lunch met soep, broodjes, salades en kroketten. Bij iedere plek stond een schattig mini-flesje met daarin een papiertje. Wie het papiertje met ‘winnaar’ had bemachtigd, kon het derde en laatste canvasdoek winnen. Ontzettend leuk bedacht!

Het einde van de lunch betekende helaas ook het einde van een geweldige eerste editie van de Best of YA Sleepover. Moe maar voldaan stapten we weer in de auto richting huis. Sommige aanwezigen moesten zelfs nog meer dan vier uur met het OV naar huis! Wij hebben ontzettend genoten van dit geweldige event. De volgende keer zijn we er dan ook zeker weer bij!

Voor degenen die ook geweest zijn: wat vonden jullie van de Sleepover? En voor degenen die er (helaas) niet bij konden zijn: zouden jullie een volgende keer ook willen gaan?

Liefs,

Monica, Thyrze en Melisa

Related Posts

 • Film Review: Love, Simon

  Paper Towns cover

  Everyone deserves a great love story. But for seventeen-year old Simon Spier it’s a little more complicated: he’s yet to tell his family or friends he’s gay and he doesn’t actually know the identity of the anonymous classmate he’s fallen for online. Resolving both issues proves hilarious, terrifying and life-changing. Directed by Greg Berlanti (Riverdale, The Flash, Supergirl), screenplay by Elizabeth Berger & Isaac Aptaker (This is Us), and based on Becky Albertalli’s acclaimed novel, LOVE, SIMON is a funny and heartfelt coming-of-age story about the thrilling ride of finding yourself and falling in love. (Beschrijving: 20th Century Fox)

  Rating:

  Read More

 • Unboxing: Fairyloot – So Royal

  Sinds een paar maanden koop ik de Fairyloot boxen. Ik was voorheen kei fan van Celebrate Books (nog steeds) maar die kan ik helaas niet naar Londen versturen dus ben ik overgestapt naar Fairyloot. Disney en zeker Frozen is my jam, dus toen ik het thema zag en de illustratie die er bij hoorde was ik helemaal verkocht.

  Read More

 • Review: Peril (Peril #1)

  Peril coverAuteur: Joss Stirlineg Pagina’s: 301 Genre: YA, Fantasy, Post-apocaliptic Publicatie:  juli 2017 Rating: Seventeen-year-old Meri Marlowe may be the last of her kind. Able to see peril – a colour in the UV spectrum – she is hunted by mortal enemies who will settle for nothing less than the end of her race. After losing her American parents, she has been on the run for years and is now hiding out in a climate-changed London with her guardian, Theo. Kel Douglas is one of an ancient people whose skin is covered in beautiful peril-coloured patterns when they come of age. By day he is an ordinary student, the rest of the time he is bodyguard to the heir to the throne. That’s until he meets Meri. First book in a new series set in the near future. Perfect for fans of the Hunger Games or the Starcrossed Trilogy.

  goodreads button

  Read More

 • Blogtour Review: S.T.A.G.S.

  Auteur: M. A. Bennett Pagina’s: 304 Genre: YA, Contemporary, Thriller Publicatie:  Oktober 2017 ISBN: 9789030503477 Rating: Greer MacDonald studeert aan St. Aidan the Great School (S.T.A.G.S.), een privéschool waar tradities hoog in het vaandel staan. Greer is een buitenbeentje, totdat ze samen met twee andere scholieren wordt uitgenodigd voor een weekend weg met de Medievals: de elite-club van de school. Het weekend belooft er een te worden waarin bloedsport centraal staat. Wat Greer niet weet is dat er uitnodigingen zijn die je beter niet kunt accepteren. goodreads button

  Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kavana

Quisque consectetur convallis ex, quis tincidunt ligula placerat et.

Subscribe and follow

Popular Post

Subscribe To My Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit dolore magna

Popular Post