Best of YA Event 2015

Image and video hosting by TinyPic
Zaterdag 5 december was het eindelijk zo ver: het Best of YA Event 2015 vond plaats. De hoofdgast van dit event was niemand minder dan Veronica Roth. WAUW! Toen het event werd aangekondigd, stonden we te stuiteren en moesten we een kaartje weten te bemachtigen. Dit was immers de kans om de schrijfster van de Divergent-serie te mogen ontmoeten! Veronica Roth is niet de enige schrijver zijn die op het event aanwezig zou zijn, Buddy Tegenbosch kwam namelijk ook! Wij hebben hem al een aantal keer eerder mogen ontmoeten, en we zijn zeker over zijn boeken te spreken. Het was dan ook een zeer geslaagde dag!

Niet alle Booknuts waren aanwezig bij dit event, want het lukte Linde en Monica niet om te komen. Thyrze, Melisa en Daphne zouden elkaar ontmoeten bij Euroscoop in Tilburg, waar het event gehouden werd. Daphne kwam al eerste aan toen er al een hele rij buiten te wachten stond voor gesloten deuren. Eenmaal binnen zochten we elkaar op en liepen we naar de zaal waar we met z’n allen een plekje zochten. Om 10:00 uur werd het event afgetrapt en begon de film Insurgent. Voorafgaand aan de film kregen we de trailer van Allegiant te zien, die in maart 2016 zal verschijnen. Na het zien van die veelbelovende trailer kunnen we niet wachten tot de film zelf!

Na de film werd ons door de organisatie gevraagd of wij even in de lobby wilden wachten, omdat ze dan de laatste dingetjes konden klaarzetten voor de opkomst van de auteurs. Tijdens het wachten haalde Daphne een bakje met popcorn. We waren immers in een bioscoop ;). Vervolgens gingen we de zaal weer in binnen, waarna Buddy Tegenbosch werd aangekondigd. Er werd een diepte-interview met hem gehouden, en iedereen zat aandachtig te luisteren.
Image and video hosting by TinyPic

Na het interview met Buddy was het – eindelijk – zo ver: Veronica Roth was aan de beurt! Ze werd onthaald met een warm applaus vanuit het publiek.

Het was een superleuk interview en Veronica is een geweldige vrouw!

Na het interview werd een panel gehouden met Buddy Tegenbosch, Veronica Roth, Maria Postema (de vertaalster) en Emmy van Ruijven (boekblogger op zonenmaan.net). Er werd hen een aantal stellingen voorgelegd, waarna zij hun mening gaven. Deze stellingen gingen vooral over (het lezen van) Young Adult boeken. Bijvoorbeeld wat ze ervan vonden dat 95% van de gasten op het event vrouw was. Hoe komt het dat het lijkt dat meer vrouwen (Young Adult) boeken lezen?

Na deze panel werd er gesigneerd door Buddy en Veronica in de bioscoopzaal. In de goodiebag die iedereen kreeg, zat een geel of rood briefje waarop ‘Groep 1’ of ‘Groep 2’ stond. Het signeren gebeurde in twee verschillende groepen, zodat niet iedereen lang hoefde te wachten in de bioscoopzaal. Er werd aan degenen die in Groep 2 zaten gevraagd of zij terug wilden gaan naar de lobby, waar je temporary Divergent tattoo’s kon laten zetten (door niemand minder dan onze Melisa!), boeken kon kopen of even lekker wat kon eten en kletsen.

Image and video hosting by TinyPic

Na het signeren was het tijd om te gaan, en konden we terug kijken op een zeer geslaagde dag!

Was jij er ook tijdens dit event? Wat vond jij ervan?

Liefs,

Melisa, Thyrze & Daphne

3 Comments on “Best of YA Event 2015”

  1. Ik was er helaas niet bij en heb mijn kaartje moeten verkopen, maar vind het erg leuk de verslagjes te lezen om zo toch een beetje een indruk te krijgen 🙂
    Het panelgesprek leek mij ook wel interessant en die tattoos zijn gaaf!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *