Voorpremière Paper Towns

Een tijd geleden zagen wij op Facebook een aankondiging voor een speciale voorpremière van Paper Towns in Pathé Amersfoort, speciaal voor boekenliefhebbers. Al snel waren we het erover eens: daar wilden wij ook naar toe! Daphne en Linde konden 29 juni helaas niet, dus besloten Monica, Melisa en ik met z’n drietjes te gaan. Omdat Monica echter ziek werd, waren Melisa en ik uiteindelijk met z’n tweeën aanwezig op de voorpremière. Het was zeker een geslaagde avond!

Toen we aankwamen bij de bioscoop lagen onze kaartjes al klaar in een zilveren envelopje. Eenmaal boven was het al gezellig druk. Er stonden hapjes en drankjes klaar, er konden boeken gekocht worden en we werden meteen enthousiast begroet door Nanouk van Dutch Book Chick. We kregen het rode John Green tasje met quote erop en deden meteen mee met de prijsvraag (die we overigens niet wonnen, haha). Al snel kwamen we Katja (That Blonde Woman) en Rosa tegen. De avond begon goed!

Image and video hosting by TinyPic

Toen we de zaal in mochten, lag er op iedere stoel een goodiebag. Toen iedereen zat werden er posters verloot met behulp van een quiz en was er een Q&A met Aleid, de vertaalster van Paper Towns. Van te voren mochten bloggers, waaronder wij, vragen insturen en vijf vragen werden nu aan haar gesteld. Stiekem waren we wel een beetje trots, want er werden twee vragen van Booknuts gesteld!

Q: Tijdens een interview vertelde John Green dat u hem eens gemaild had met opmerkingen over fouten in de boeken. Wat was de merkwaardigste fout die u in zijn boeken vond?
Aleid: Dan moet ik je helaas teleurstellen, want merkwaardige fouten zijn er niet. Enkel kleine foutjes. Dan doen de hoofdpersonen bijvoorbeeld iets op vrijdag en vier dagen later is het dan zaterdag. Een schrijver zit vaak zo dicht op het boek dat hij over dergelijke foutjes heen leest. Er wordt dan ook wel eens gezegd dat niemand een boek zo goed leest als een vertaler. Het is ontzettend leuk om met een auteur te mailen en dingen te vragen, om uitleg te vragen. Dingen die je wil veranderen pas je natuurlijk het liefst aan in overleg. Echte fouten zijn er dus niet, wel details. Maar veel overleg is er wel.

Q: Om welk moment uit Paper Towns heeft u het meest gelachen?
Aleid: Dat weet ik meteen. Ik zal niks verklappen, maar: als hij de auto krijgt.

Image and video hosting by TinyPic

Na de Q&A begon de film. Jullie hebben gisteren Melisa’s mening over de film kunnen lezen. Hij was leuk! Meerdere malen zat de hele zaal hardop te lachen. Nadat de film afgelopen was, werden de winnaars van de prijsvraag bekend gemaakt, konden er nog boeken gekocht worden, kletsen met mede-boeklovers en kon je voor de camera in 10 seconden je mening delen over de film. Hier wordt nog een filmpje van gemaakt. Wij zijn erg benieuwd naar het eindresultaat ;).

Kortom, de avond was ontzettend geslaagd! We willen Dutch Book Chick, De Leesfabriek en Pathé Amersfoort dan ook ontzettend bedanken voor het mogelijk maken van dit evenement. Wij zijn er een volgende keer zeker weer bij!

Liefs,

Image and video hosting by TinyPic

3 Comments on “Voorpremière Paper Towns”

  1. Leuk verslag!
    Eén aanvulling m.b.t. de vraag over foutjes in de tekst: het was misschien niet goed te verstaan, maar wat ik zei was ‘op vrijdag’ (en niet ‘op hun vrije dag’), en dat het dan vier dagen later opeens zaterdag was: een echt foutje dus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *