Een tijd geleden zagen wij op Facebook een aankondiging voor een speciale voorpremière van Paper Towns in Pathé Amersfoort, speciaal voor boekenliefhebbers. Al snel waren we het erover eens: daar wilden wij ook naar toe! Daphne en Linde konden 29 juni helaas niet, dus besloten Monica, Melisa en ik met z’n drietjes te gaan. Omdat Monica echter ziek werd, waren Melisa en ik uiteindelijk met z’n tweeën aanwezig op de voorpremière. Het was zeker een geslaagde avond!

Toen we aankwamen bij de bioscoop lagen onze kaartjes al klaar in een zilveren envelopje. Eenmaal boven was het al gezellig druk. Er stonden hapjes en drankjes klaar, er konden boeken gekocht worden en we werden meteen enthousiast begroet door Nanouk van Dutch Book Chick. We kregen het rode John Green tasje met quote erop en deden meteen mee met de prijsvraag (die we overigens niet wonnen, haha). Al snel kwamen we Katja (That Blonde Woman) en Rosa tegen. De avond begon goed!

Image and video hosting by TinyPic

Toen we de zaal in mochten, lag er op iedere stoel een goodiebag. Toen iedereen zat werden er posters verloot met behulp van een quiz en was er een Q&A met Aleid, de vertaalster van Paper Towns. Van te voren mochten bloggers, waaronder wij, vragen insturen en vijf vragen werden nu aan haar gesteld. Stiekem waren we wel een beetje trots, want er werden twee vragen van Booknuts gesteld!

Q: Tijdens een interview vertelde John Green dat u hem eens gemaild had met opmerkingen over fouten in de boeken. Wat was de merkwaardigste fout die u in zijn boeken vond?
Aleid: Dan moet ik je helaas teleurstellen, want merkwaardige fouten zijn er niet. Enkel kleine foutjes. Dan doen de hoofdpersonen bijvoorbeeld iets op vrijdag en vier dagen later is het dan zaterdag. Een schrijver zit vaak zo dicht op het boek dat hij over dergelijke foutjes heen leest. Er wordt dan ook wel eens gezegd dat niemand een boek zo goed leest als een vertaler. Het is ontzettend leuk om met een auteur te mailen en dingen te vragen, om uitleg te vragen. Dingen die je wil veranderen pas je natuurlijk het liefst aan in overleg. Echte fouten zijn er dus niet, wel details. Maar veel overleg is er wel.

Q: Om welk moment uit Paper Towns heeft u het meest gelachen?
Aleid: Dat weet ik meteen. Ik zal niks verklappen, maar: als hij de auto krijgt.

Image and video hosting by TinyPic

Na de Q&A begon de film. Jullie hebben gisteren Melisa’s mening over de film kunnen lezen. Hij was leuk! Meerdere malen zat de hele zaal hardop te lachen. Nadat de film afgelopen was, werden de winnaars van de prijsvraag bekend gemaakt, konden er nog boeken gekocht worden, kletsen met mede-boeklovers en kon je voor de camera in 10 seconden je mening delen over de film. Hier wordt nog een filmpje van gemaakt. Wij zijn erg benieuwd naar het eindresultaat ;).

Kortom, de avond was ontzettend geslaagd! We willen Dutch Book Chick, De Leesfabriek en Pathé Amersfoort dan ook ontzettend bedanken voor het mogelijk maken van dit evenement. Wij zijn er een volgende keer zeker weer bij!

Liefs,

Image and video hosting by TinyPic

Related Posts

 • Film Review: Love, Simon

  Paper Towns cover

  Everyone deserves a great love story. But for seventeen-year old Simon Spier it’s a little more complicated: he’s yet to tell his family or friends he’s gay and he doesn’t actually know the identity of the anonymous classmate he’s fallen for online. Resolving both issues proves hilarious, terrifying and life-changing. Directed by Greg Berlanti (Riverdale, The Flash, Supergirl), screenplay by Elizabeth Berger & Isaac Aptaker (This is Us), and based on Becky Albertalli’s acclaimed novel, LOVE, SIMON is a funny and heartfelt coming-of-age story about the thrilling ride of finding yourself and falling in love. (Beschrijving: 20th Century Fox)

  Rating:

  Read More

 • Unboxing: Fairyloot – So Royal

  Sinds een paar maanden koop ik de Fairyloot boxen. Ik was voorheen kei fan van Celebrate Books (nog steeds) maar die kan ik helaas niet naar Londen versturen dus ben ik overgestapt naar Fairyloot. Disney en zeker Frozen is my jam, dus toen ik het thema zag en de illustratie die er bij hoorde was ik helemaal verkocht.

  Read More

 • Review: Peril (Peril #1)

  Peril coverAuteur: Joss Stirlineg Pagina’s: 301 Genre: YA, Fantasy, Post-apocaliptic Publicatie:  juli 2017 Rating: Seventeen-year-old Meri Marlowe may be the last of her kind. Able to see peril – a colour in the UV spectrum – she is hunted by mortal enemies who will settle for nothing less than the end of her race. After losing her American parents, she has been on the run for years and is now hiding out in a climate-changed London with her guardian, Theo. Kel Douglas is one of an ancient people whose skin is covered in beautiful peril-coloured patterns when they come of age. By day he is an ordinary student, the rest of the time he is bodyguard to the heir to the throne. That’s until he meets Meri. First book in a new series set in the near future. Perfect for fans of the Hunger Games or the Starcrossed Trilogy.

  goodreads button

  Read More

 • Blogtour Review: S.T.A.G.S.

  Auteur: M. A. Bennett Pagina’s: 304 Genre: YA, Contemporary, Thriller Publicatie:  Oktober 2017 ISBN: 9789030503477 Rating: Greer MacDonald studeert aan St. Aidan the Great School (S.T.A.G.S.), een privéschool waar tradities hoog in het vaandel staan. Greer is een buitenbeentje, totdat ze samen met twee andere scholieren wordt uitgenodigd voor een weekend weg met de Medievals: de elite-club van de school. Het weekend belooft er een te worden waarin bloedsport centraal staat. Wat Greer niet weet is dat er uitnodigingen zijn die je beter niet kunt accepteren. goodreads button

  Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kavana

Quisque consectetur convallis ex, quis tincidunt ligula placerat et.

Subscribe and follow

Popular Post

Subscribe To My Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit dolore magna

Popular Post