Booktour Hitte: 5 zomerse alcoholvrije cocktails

Dit is alweer de laatste stop voor de Hitte blogtour. De afgelopen maand hebben jullie al veel leuke zomerse posts voorbij zien komen op verschillende blogs. Heb je ze gemist? Ga dan snel langs bij deze blogs.

Image and video hosting by TinyPic

Eerder kon je al lezen over onze leeslijst voor de lente. Als je hem nog niet voorbij hebt zien komen kan je hem hier vinden. Inmiddels komt de zomer er al weer bijna aan. Dat betekent rokjes, korte broeken, mooi weer (soms), en tijd om te lezen op prachtige plekken met heerlijke drankjes erbij. Eerder heb je al onze review kunnen lezen van Hitte. Heb je dat nog niet gedaan, lees hem dan hier nog even.

Als ik denk aan een mooi vakantieland zoals in Hitte, denk ik aan lekkere zomerse cocktails! Hieronder vind je een paar makkelijke recepten zodat ook jij deze zomer ultiem kan genieten!

1. Berrytini Virgin

Image and video hosting by TinyPic

Wat heb je nodig?
– Frambozen
– Zwarte bessen
– Blauwe bessen
– Cranberrysap
– Suikersiroop
– 1/2 limoen

Bereidingswijze
De Berrytini Virgin is een bessencocktail op basis van geblende verse bessen. Deze cocktail klinkt als een martini maar bereid je als een daiquiri. Gebruik een blender en doe hier de bessen en frambozen in. Voeg hier cranberrysap en een kleine scheut suikersiroop aan toe. Als laatste knijp je verse limoensap uit van een halve limoen. Blenden tot het een mooi drinkbaar geheel wordt. Uitschenken in een martiniglas. Garneren met een takje munt of 2 blauwe bessen. Berrytini is heerlijk voor een lekkere zomerse dag!

2. Mango Dream

Image and video hosting by TinyPic

Wat heb je nodig?
– 1/2 mango
– 30g yoghurt
– limoen

Bereidingswijze
Deze alcoholvrije Mango Dream smaakt als een zacht zoete, dromerige cocktail met mango, yoghurt en een subtiele hint van limoen. Doe een halve mango in een blender met 30g yoghurt en een beetje limoen sap. Je kan hier ook een klein beetje ijs in krushen, of later ijsklontjes in doen. Gebruik de andere helft van de mango als garnering.

3. Virgin Colada

Image and video hosting by TinyPic

Wat heb je nodig?
– 160 ml ananassap
– 40 ml kokosmelk
– 20 ml slagroom
– Crushed ijs

Bereidingswijze
Ananassap, kokosmelk en slagroom in een cocktailshaker doen, goed schudden en uitgieten in een glas gevuld met ijs. Garneren kun je doen met een schijfje ananas

4. Bojito

Image and video hosting by TinyPic

Wat heb je nodig?
– 1 tak muntblaadjes
– 3 schijfjes limoen
– 1 tl. vanillesuiker
– 25 gr. kristalsuiker
– tonic
– crushed ijs

Bereidingswijze
Neem een breed longdrinkglas en doe de munt, limoen, vanillesuiker en kristalsuiker in het glas. Met een stampertje druk je alles stevig aan. Doet dit wel een stuk of tien keer. Vul het glas tot twee derde op met crushed ijs. De rest vul je op met tonic. Voeg eventueel een scheutje perensiroop toe om de Bojito nog lekkerder te maken.

5. Sweet Sunrise

Image and video hosting by TinyPic

Wat heb je nodig?
– 30 ml grenadine
– 150 ml sinaasappelsap
– crushed ijs

Bereidingswijze
Supersimpel: ijs in het glas, sinaasappelsap erbij en langzaam de grenadine erin gieten. Voor een extra cocktail-touch garneer je je glas met een schijfje sinaasappel.

Maak één van deze heerlijke cocktails, vind een mooi plekje in de zon en pak je favoriete boek erbij. I know I will!

Liefs,
Image and video hosting by TinyPic

 

[bol_product_links block_id=”bol_55675f6a79e47_selected-products” products=”9200000039891387,9200000032074474″ name=”hitte” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *