Bloggersdag met Leigh Bardugo en Julie Kagawa

Image and video hosting by TinyPic
Vorig weekend was echt top! Vrijdag naar Julie Kagawa en plotten met Katja (That Blonde Woman) en Nanouk (Dutch Book Chick), zaterdag de release party van List en Leugens en zondag was het Bloggersdag voor mij! Het eerste punt op de agenda was een meet&greet/interview met Leigh Bardugo!

Samen met Emmy (Zonenmaan) en Esmee (Leesmee) reisde ik vanaf Amsterdam centraal naar de locatie. Daar aangekomen was het even wachten op Leigh, ze had zich namelijk verslapen haha.

Ik had veel vragen voor haar en onder het genot van een drankje en wat te eten, hebben we een heerlijk interview gehad. Ze is zo heerlijk met haar antwoorden.

Mijn eerste vraag was natuurlijk: Als je een magisch item zou mogen hebben welke zou je dan willen en waarom?
Haar antwoord was een Hermione bag! Daar kan ik helemaal inkomen. Ze wilde hem omdat ze dan kon reizen zonder alles helemaal mee te hoeven zeulen. Als je zo’n grote tour doet dan moet je wel veel meenemen ja.

Met wie identificeer je jezelf in je boeken?
Nina vooral. Ze is zo zelfverzekerd. Vaak zeggen mensen tegen je dat je te veel van iets bent, maar dat Nina maakt het helemaal niet uit, ze is zichzelf.

Zijn er personages uit je boeken die gebaseerd zijn op mensen die je kent?
Genya en David! De personen op wie zij gebaseerd zijn ship ik in het echte leven, maar natuurlijk luisteren ze niet naar me!

Als het kon zou je terug willen gaan om dingen te fixen in je verhaal?
Echt fixen nee, maar als ik het nog een keer zou doen zou ik dingen een beetje veranderen in Shadow en Bone.

Wat inspireert je om te schrijven?
Research en lezen. Hierdoor krijg ik ideeën. En onder de douche staan! Er is iets aan onder de douche staan waar je ideeën van krijgt. Voor mij is dit ook zo tijdens het autorijden. Of als ik in slaap val of even wakker word. Dan denk ik: het is een super idee! Dat neem ik op met mijn telefoon, maar als ik ‘s ochtends wakker word en er naar luister dan denk ik, huh wat? It makes no sense. Het enige dat ik kan verstaan is “murmer murmer *woord* murmer”. Haha. Soms sta je ook te dicht bij een verhaal, dan moet je even afstand nemen.

List en Leugens speelt zich af in Ketterdam, dit is gebaseerd op Amsterdam. Hoe heb je dit geschreven?
Heel veel research gedaan. Het is heel grappig om hier rond te lopen. Iedere keer denk ik, hey dit lijkt op Ketterdam!

Waarom heb je Amsterdam gebruikt?
Ik wilde een anti Rafka. Rafka is heel erg gebaseerd op Tsaar Rusland, en erg strikt. Ik wilde een plaats dat totaal anders was. Nederland was een belangrijk land tijdens de VOC, ze waren hyper kapitalistisch en dit paste precies bij wat ik wilde.

Waar zou je heen willen gaan in de boeken en wie zou je meenemen?
Tolya, omdat hij een grisha is en heel loyaal en sterk. En dan zou ik naar de Little palace willen, naar een party van Nikolai.

Welke grisha zou je willen zijn?
Heartwrender!

Komt er een film/serie van de Grisha wereld?
Misschien, ik heb wel over het een en ander gesproken met mensen, maar er staat nog niks vast.

Welke acteurs zou je als de karakters willen hebben?
Ik weet het niet echt. Veel acteurs die geweldig zouden zijn zijn te oud. Ik zou bijvoorbeeld een jonge Alan Rickman als de Darkling willen hebben. Maar voor Alina zou ik Mia Wasikowska willen hebben, zijn heeft zo’n herkenbaar gezicht.

Heb je nog tips voor beginnende auteurs?
Sacrefice a goat! No, haha. Maak je draft af. Het hoeft niet perfect te zijn, dat is het nooit. Lees buiten je genre en er zit geen houdbaarheidsdatum op talent!

Toen was het interview over en was het tijd om boeken te laten signeren en foto’s te maken! We kregen List en Leugens van Blossom Books en ik ben er zo blij mee, hij is prachtig! Plus punt, hij past qua hoogte gewoon bij de eerste drie delen, zowel de Engelse als de Nederlandse. De Engelse Six of Crows helaas niet.

Image and video hosting by TinyPic

We moesten snel verder want de high tea met Julie Kagawa begon vrij snel na het interview, gelukkig was het maar een paar straten verderop in het American Hotel.

Image and video hosting by TinyPic

De high tea was echt Amazing! Zoveel lekkers eten en ondertussen gezellig met booklovers praten. Julie switchte van tafel om de zoveel tijd en ook kwamen een er een aantal mensen van HarperCollins aan tafel zitten.

We mochten ze alle vragen stellen die we wilde, maar Katja en Nanouk hadden al een aantal van mijn vragen die ochtend gevraagd. We hadden het onder anderen over de cover girl van de Blood of Eden serie, over wat ze na Nederland ging doen en over haar nieuwste boek natuurlijk. Ook gaf ze ons een demonstratie van haar vechtsport die ook in Talon wordt gebruikt.

Image and video hosting by TinyPic

Veel te snel was het alweer tijd voor haar om door te gaan naar de volgende tafel. Wij bleven nog even kletsen met z’n alleen en genieten van de high tea. Toen was het tijd voor signeren en kregen we een super leuke goodiebag met een Talon shirt, Rebel armbandje, boekendrop en het boek met de extra verhalen van de Iron Fey serie.

Het was een geweldige dag! Ik wil graag Blossom Books en HarperCollins bedanken dat ik bij deze evenementen aanwezig mocht zijn!

Wat vinden jullie van deze schrijvers? Hebben jullie boeken laten signeren?

liefs,
Image and video hosting by TinyPic

3 Comments on “Bloggersdag met Leigh Bardugo en Julie Kagawa”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *