VIB YA Event

Een tijdje geleden werden wij uitgenodigd voor het VIB YA Event. Afgelopen vrijdag was het dan eindelijk zover!

Samen met vele andere bloggers en boekliefhebbers spraken we af op Amsterdam Centraal. Zo gauw iedereen er was gingen we Katja achterna, op weg naar de uitgeverij.

Eenmaal in het indrukwekkende pand aangekomen werden we onthaald met drankjes, koekjes en plakjes cake. Het eerste wat ons natuurlijk opviel waren de prachtige boekenkasten vol met boeken die wij allemaal graag zouden willen hebben!

1

Even later zaten we met z’n allen aan een lange tafel en werd ons het programma van de middag verteld. Er zouden verschillende auteurs en andere interessante mensen aan het woord komen.

Als eerste was het de beurt aan de Theemutsen. Deze mutsen, genaamd Darcy en Jade, hebben een kanaal op YouTube waar zij alles over seks uitleggen en bespreekbaar maken voor jongeren. Hun boek is sinds kort uit en heet Let’s Talk About Sex. Het boek bespreekt onderwerpen die aan bod zijn gekomen op hun kanaal en vragen van hun kijkers. Ze vertelde over hoe en waarom ze zijn begonnen en tevens lieten ze ook wat filmpjes zien. Ze zijn heel open en eerlijk en nodigen iedereen met een vraag uit om te gaan kijken. Ze zijn als twee grote zussen voor hun volgers.

2

Er werd veel verteld over YouTube filmpjes door de meiden van Theemutsen, maar ook door Tim Beudel. Hij is de head of Digital bij Tuvalu Media. Dit is het bedrijf dat YouTube filmpjes maakt voor bijvoorbeeld de serie Brugklas en Paardenpraat TV. Volgens hem ligt de toekomst bij film en niet bij het geschreven woord. Hierdoor maakte hij ons wel meer geïnteresseerd in het gebruik van YouTube voor de blog. Jullie hebben natuurlijk de vlog over het Boekbloggersweekend London kunnen bekijken, maar binnenkort gaan we ook beginnen met DIY’s en andere filmpjes! Stay tuned!

Toen was het de beurt aan Manon Spierenburg, scenarioschrijfster turned auteur. Ze vertelde over haar boek, hoe hij tot stand is gekomen en wat voor ideeën ze ervoor heeft. Er werd al gelijk wat verklapt over het boek. Oeps haha. Het klinkt als een super leuk en interessant boek, wij kunnen niet wachten om hem te lezen! Ze is ook aan het kijken of ze er een game van kunnen make à la Japanse storylines. Hier zijn wij zeker geïnteresseerd in maar helaas moeten we daar nog even op wachten. Tot die tijd moeten we het nog even doen met dit super boek!

3

En last but not least vertelde Lotte Stegeman van Kidsweek & 7Days over de reviews en artikelen die te lezen zijn in deze krant. Deze worden geschreven door middelbare school leerlingen. Ze zoeken hier trouwens nog geschikte schrijvers voor, dus voel je je geroepen? Eventjes 7Days mailen!

5

Als laatst kregen we een super gevulde goodiebag met Let’s Talk About Sex van de Theemutsen, Out There van Manon Spierenburg, de nog niet uitgegeven Liefdesbrieven aan de sterren en Vervloekt: Goddelijk.

Vervolgens nog even borrelen, nakletsen en foto’s maken. Ook was er de mogelijkheid om de boeken te laten signeren! Wij hebben allemaal een leuke boodschap van de schrijvers in onze boeken laten zetten. Helaas was het toen alweer gedaan met deze super middag.

7

Wij willen graag Thille Dop, Hannerlie Modderman, Stephanie Prinse, alle sprekers en alle aanwezige boekbloggers bedanken voor de uitnodiging, informatie en de gezelligheid!

Liefs,
Image and video hosting by TinyPic

One Comment on “VIB YA Event”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *