Film Review: Love, Simon

Paper Towns coverRegisseur: Greg Berlanti
Schrijvers: Becky Albertalli, Elizabeth Berger, Isaac Aptaker
Acteurs: Nick Robinson, Josh Duhamel, Jeniffer Garner, Katherine Langford, Alexandra Shipp, Keiynan Lonsdale
Genre: Young Adult, Contemporary, Drama
Release Date: 16 maart (USA), 6 april (UK), 14 juni (NL)
Rating:
4 Eikels

Everyone deserves a great love story. But for seventeen-year old Simon Spier it’s a little more complicated: he’s yet to tell his family or friends he’s gay and he doesn’t actually know the identity of the anonymous classmate he’s fallen for online. Resolving both issues proves hilarious, terrifying and life-changing. Directed by Greg Berlanti (Riverdale, The Flash, Supergirl), screenplay by Elizabeth Berger & Isaac Aptaker (This is Us), and based on Becky Albertalli’s acclaimed novel, LOVE, SIMON is a funny and heartfelt coming-of-age story about the thrilling ride of finding yourself and falling in love. (Beschrijving: 20th Century Fox)

Het is alweer een hele tijd geleden dat ik voor het eerst hoorde van dit boek. Helemaal afgereist naar plaats van bestemming waar de live skype sessie met Becky Albertalli zou plaats vinden. Eline vond het boek zo fantastisch dat ze Blossom Books heeft overgehaald om het boek te vertalen. Toch heeft het nog een hele tijd geduurd eer ik het boek daadwerkelijk las. Eline gaf me het boek voor mijn verjaardag en uiteindelijk las ik het boek dan toch, want ik moest hem van haar lezen voordat de film uitkwam. en my god wat vond ik het een tof boek.

Ik twijfelde dan ook geen moment toen ik de kans had om gratis tickets te scoren voor een Valentijns actie preview! Gelijk appte ik Eline, maar helaas kon ze niet. Er is veel geschoven met de release dates, maar hij komt pas in juni in Nederland, dus zou Eline naar Londen komen voor de April release. Maar dit was natuurlijk wel een fantastische kans om de film al in februari te zien.

De trailer was al super tof.

Dus ik had hoge verwachtingen van de film. Samen met een paar andere UK bookfriends en een oreo milkshake was het dan toch echt tijd voor de screening.

Iets dat me van af het begin opviel was dat de auteurs echt super waren gecast. Katherine Langford en Alexandra Shipp doen het FANTASTISCH als Simon’s beste vrienden Leah en Abby. Zo heerlijk sarcastisch en adorable. Ze waren precies zoals ze in het boek ook waren. Het zelfde gold voor Martin, wat is die vent vervelend. Ik heb vooral enorm gelachen om de cabaret docent! Zij was echt savage. Ze deed me enorm denken aan Dr. Bailey van Grey’s Anatomy. Maar vooral Simon en Blue waren echt cinnamon rolls en precies zoals ze in mijn hoofd waren. Al deed Nick Robinson me wel echt enorm denken aan Ansel Elgort. Maarja, je kan ook wel enorm zien dat het door de makers van The Fault in our Stars is gemaakt.

Dit is wel echt een van de beste boek verfilmingen dat ik ooit heb gezien. Natuurlijk miste er een paar dingen, en waren een paar dingen veranderd, maar het was echt top. Het enige waar ik me een beetje aan stoorde was dat de shirt scene er niet inzat. Geen idee waarom ik hier zoveel waarde aan hecht haha. Maarja. Mijn enige puntje van kritiek zou zijn dat ze van mij meer ontwikkeling in de relatie tussen Simon en Blue hadden mogen laten zien. Dit merkte ik vooral na een gesprek met iemand die het boek niet had gelezen. Als ze dat hadden gedaan dan had mijn gevoel bij het einde van de film nog sterker geweest.

Ik raad echt iedereen aan om deze film te gaan zien. Het geeft me weer een beetje hoop voor YA verfilmingen, na de aantal flops die er zijn geweest.

Ik denk dat heel veel mensen zich kunnen vinden in dit verhaal. En ik hoop daadwerkelijk dat het steun en misschien zelfs een beetje courage kan brengen voor sommige. Wees wie je bent, en wees er trots op dat wie jij bent jou uniek maakt. Van wie je ook houdt, of wat je ook draagt.

Love,
Image and video hosting by TinyPic

P.S.
Dit moeten jullie allemaal even zien:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *