Top Ten Thursday: Groene Boeken

Image and video hosting by TinyPicJa, je ziet het goed. Booknuts gaat meedoen met de Top Ten Thursday, georganiseerd door Emmy van Zon en Maan. We hebben er zin in! Vol enthousiasme scrolde ik dan ook op Emmy’s blog door de lijst met TTT-onderwerpen. Het onderwerp van vandaag? Groene boeken. Say what? Meteen was ik in paniek: voor zover ik wist had ik namelijk helemaal niet zo veel groene boeken. Help! Gelukkig bleek het allemaal best mee te vallen en heb ik toch nog heel wat groene pareltjes uit mijn kast weten te halen! Hierbij dus de allereerste TTT door Booknuts, 10 groene boeken uit mijn kast (in random volgorde).

1. Harry Potter & The Deathly Hallows – J.K. Rowling
Image and video hosting by TinyPic
Natuurlijk kan Harry Potter in deze top-10 niet ontbreken! Dit is dus de versie die ik dankzij m’n vriend in mijn kast heb staan. Ik ben er nog steeds zo blij mee (al heb ik inmiddels ook een andere versie gezien die ik stiekem wel zou willen hebben, gewoon voor erbij…)! Ik zal meteen ook maar iets heel ergs bekennen: ik heb het boek dus nog niet gelezen. Ik weet het, shame on me. Ik ga het binnenkort doen, promise!

2. Het Teken van Athena – Rick Riordan 
Image and video hosting by TinyPic
Natuurlijk moet er ook een boek van Percy Jackson in deze top-10 komen te staan! Mijn review van Het Teken van Athena kun je hier nalezen. Als ik dit boek zie denk ik meteen aan die vre-se-lijke cliffhanger. Brrr. Maar liefde voor Percy Jackson! Aan iedereen die de twee series over Percy nog niet gelezen hebben: doen. NU.

3. Verwoest Me & Vertrouw Me – Tahereh Mafi
Image and video hosting by TinyPic
De eerste TTT en nu al vals spelen, Thyrze? Ja, ik weet dat dit eigenlijk twee boeken zijn. Maar ze horen bij dezelfde serie. En Verwoest Me is een tussendeel. Dus het mag. Ik hou van deze serie en de covers zijn stuk voor stuk zó mooi! Deze boeken hebben dan ook een mooi plekje in mijn boekenkast weten te bemachtigen.

4. Smaragdgroen – Kerstin Gier
Image and video hosting by TinyPic
Als ik naar deze prachtige hardcovers in m’n kast kijk moet ik altijd weer even aaien en verliefd zuchten. Deze serie heb ik al super lang geleden gelezen en telkens als ik naar de boeken kijk krijg ik weer happy feelings. Ik voel een re-read aankomen!

5. Gabrielle – Lara Adrian
Image and video hosting by TinyPic
Nog zo’n heerlijke serie. Sexy, stoer, vol actie en romantiek. Heerlijk! Ik heb nu deel 1 tot en met 7 in mijn kast staan en het verveelt nog steeds niet! De covers zijn trouwens ook ontzettend aaibaar, ze zijn namelijk niet glad maar stof-achtig. Heel apart in het begin, maar het voelt stiekem wel heel erg lekker haha. Zeker een aanrader!

6. Resist – Sarah Crossan
Image and video hosting by TinyPic
Het leuke aan Breathe (deel 1) en Resist (deel 2) vind ik dat het een tweeluik is. Tegenwoordig kom je vrijwel alleen nog maar trilogieën tegen, dus dit is een heerlijke afwisseling. Daarbij is het verhaal ook nog eens heel erg leuk – een dystopie met een originele insteek – én is de cover heerlijk felgroen. Wat wil je nog meer?

7. Torn – Amanda Hocking
Image and video hosting by TinyPic
Het is alweer zo lang geleden dat ik de Trylle trilogie heb gelezen, dat ik je niet eens meer kan vertellen waar het nou ook alweer over ging. Serieus. Ik weet nog dat het hoofdpersonage Wendy heet en dat deze trilogie een keer niet over elfjes, feeën, vampieren, weerwolven of heksen gaat (toch?). Mijn gevoel bij dit boek is positief, dus ik denk dat ik deze trilogie ook maar eens snel moet gaan herlezen!

8. Matched – Ally Condie
Image and video hosting by TinyPic
Matched is zo’n trilogie die ik ‘wel leuk’ vond, maar waarvan ik niet weggeblazen werd. Ik vond het einde stiekem ook een beetje tegenvallen. Wel vond ik de covers in de kleuren van de drie pilletjes die in het verhaal voorkomen leuk bedacht: groen, blauw en rood.

9. Opstand – Veronica Roth
Image and video hosting by TinyPic
Nog zo’n ontzettend bekende trilogie waarvan één boek een groenige cover heeft! Ik heb echt genoten van deze trilogie, ondanks de vreselijke spoilers over het einde… Ik word alweer boos als ik er aan denk! Ook deze cover vind ik zó mooi gedaan: die boom is echt prachtig!

10. Verbreken – Lauren DeStefano
Image and video hosting by TinyPic
Monica heeft alle drie de boeken van deze serie gerecenseerd op Booknuts (deel 1, deel 2 en deel 3). Ook deze trilogie heb ik alweer een hele tijd geleden gelezen. Het eerste deel vond ik geweldig, daarna werd het steeds iets minder. Ik weet ook nog dat ik niet helemaal happy was met hoe het verhaal voor sommige personages eindigde… Maar ik vond de serie in z’n geheel zeker wel vermakelijk! Deze cover vind ik overigens spuuglelijk. Maar goed, je weet wat ze zeggen: don’t judge a book by its cover!

Eervolle  vermeldingen voor City of Bones, Voor Ik Val, Opposition, Fracture, De Laatsten, Fangirl en alle andere groene boeken uit m’n kast die ik nu niet opgenoemd of op de (groeps)foto gezet heb!

Welke groene boeken heb jij in je kast staan?

Liefs,

Image and video hosting by TinyPic

3 Comments on “Top Ten Thursday: Groene Boeken”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *