Review: Fever (The Chemical Garden Trilogy #2)

Fever coverAuteur: Lauren  Destefano
Pagina’s: 341
Genre: Young Adult, Dystopian, Science Fiction, Romance.
Publicatie: Simon & Schuster, Februari 2012
Rating:
5 Eikels

Rhine and Gabriel have escaped the mansion but haven’t outrun the danger. On the outside, they encounter a landscape  as mysterious and threatening as the one they left behind. Despite the perils, the two are determined to get to  Manhattan, to relative safety with Rhine’s twin brother, Rowan. But in a world where young women only live to age twenty and young men die at twenty-five, time is precious. Even worse, they can’t seem to elude Rhine’s father-in-law, Vaughn, who is determined to bring Rhine back to the mansion… By any means necessary.

goodreads button

Na het lezen van Wither was ik razend enthousiast over deze serie en wilde ik vlug verder in het volgende boek! Fever begint precies waar het eerste deel geëindigd is. Rhine en Gabriel hebben het voor elkaar gekregen om te ontsnappen uit de klauwen van Vaughn, alleen maar om uiteindelijk recht in andere klauwen gevangen te raken. Heel even dacht ik “Nee hè, niet weer!” en dat gevoel bleek ook te kloppen: zijn ze eindelijk vrij, worden Rhine en Gabriel gevonden en opgevangen door de mysterieuze Madame, die het hele Scarlet District beheert waar Rhine en Gabriel terecht zijn gekomen.

Gezien de taken die de vele andere dames daar vervullen, komen Rhine en Gabriel er nog goed vanaf. Maar ik had zo met ze te doen! Hebben ze zoveel moeite gedaan om weg te komen, en dan worden ze weer ergens anders vast gehouden. Maar Rhine zou Rhine niet zijn als ze niet onmiddellijk zou nadenken over hoe zij en Gabriel daar weg zouden kunnen komen. Ik zal niet verklappen hoe, maar uiteindelijk lukt dit ze ook, en duurt het dit keer niet het hele boek lang!

In tegenstelling tot deel 1 krijgen we in Fever ook een beetje mee hoe de buitenwereld er in deze tijd uitziet, en dat is niet echt een vrolijk vooruitzicht. De bevolking is het als het ware opgesplitst: Je hebt de zogeheten First Generations, een groep ouderen van wie het leven nog niet is aangetast door het beruchte virus wat alle Second Generations wel vroegtijdig van het leven beroofd. Dit zorgt voor een aparte verhouding tussen de twee groepen: de ouderen proberen de jongeren te helpen maar proberen tegelijkertijd ook hun macht te behouden, terwijl de jongeren vooral het idee hebben dat de ouderen het alleen maar erger maken voor hen. Dit zorgt voor een spanning tussen beide groepen die eigenlijk bijna alleen maar verkeerd uit kan pakken.

Het tweede deel van The Chemical Garden Trilogy is net zo vlot geschreven als het eerste deel, en had ik daarom ook binnen enkele dagen uit! Hoewel er een aantal overeenkomsten waren met het plot uit het eerste boek, waren er ook een aantal gebeurtenissen die ik echt niet aan zag komen. En door die lekkere cliffhanger op het einde moest ik natuurlijk meteen verder met deel 3, waarvan de review ook binnenkort online komt.

Liefs,

Monica

PS: Dit boek is ook in het Nederlands verkrijgbaar bij Van Holkema en Warendorf!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *