Review: Het Teken van Athena (Helden van Olympus #3)

Teken van Athena coverAuteur: Rick Riordan
Pagina’s: 464
Genre: Young Adult, Fantasy
Publicatie: Boekerij Young, oktober 2013
Rating:
5 Eikels

Annabeth is doodsbang. Het ene moment wacht ze verlangend op de komst van Percy, het volgende moet ze vechten voor haar leven. Ze kan alleen maar hopen dat de Romeinen haar niet doden voordat ze zien wie ze is. Bovendien heeft ze het Teken van Athena bij zich, dat haar moeder haar gaf met de opdracht haar te wreken. (beschrijving bol.com) 

goodreads button

Kunnen jullie mijn review van De Zoon van Neptunus nog herinneren? (Zo niet, dan kun je die hier teruglezen). Ik vertelde toen dat ik die cliffhanger echt vreselijk vond. HA, dat had ik beter niet kunnen zeggen. Dit boek eindigt namelijk serieus waar met DE ERGSTE CLIFFHANGER OOIT. Vre-se-lijk. Nadat ik eerst minutenlang de neiging weerstond om mijn boek keihard tegen de muur aan te smijten en tegen mijn moeder klaagde hoe oneerlijk het leven wel niet is…. bestelde ik snel deel 4. En ook maar meteen deel 5. Want no way dat me dit nog een keer zou overkomen!

In Het teken van Athena komen eindelijk alle zeven helden van Olympus samen. En dat betekende ook eindelijk de hereniging van Percy en Annabeth! Ik heb zo hard gelachen en gezwijmeld bij dat stukje, het was gewoon typisch hun. Riordan had het niet beter kunnen omschrijven! Hoewel de aankomt van de vier Griekse halfgoden eerst best goed lijkt te gaan, gooit een bepaalde factor al snel roet in het eten. Nu moeten de zeven dus verder met hun queeste om de aarde te redden van Gaia terwijl ze moeten dealen met zowel Gaia’s minions als met een stel kwade Romeinen…

Is het mogelijk dat deze serie met elk boek beter wordt? Want ik heb sterk het gevoel dat dit het geval is. Ik vond het ontzettend gaaf om Leo’s handigheid tot leven te zien komen in de Argo II. Door Riordan’s beschrijvingen zag ik het onderkomen van de halfgoden tijdens hun queeste zo voor me. Zoals we van Riordan gewend zijn, krijgen de halfgoden met het ene na het andere probleem te maken. Ik blijf het heerlijk vinden om helemaal op te gaan in de avonturen van de halfgoden.

Ook was ik helemaal door het dolle heen dat Annabeth een grote rol heeft in dit deel. Als dochter van Athena moet zij namelijk het beeld terughalen dat al die jaren heeft bijgedragen aan de vete tussen beide kampen. Ik vind haar een van de leukste personages om over te lezen, en haar hoofdstukken waren ontzettend spannend. Over het einde zullen we het maar even niet meer hebben… Ik moet gewoon heel snel het volgende boek lezen. Het huis van Hades: I’m coming!

Liefs,

Related Posts

 • Film Review: Love, Simon

  Paper Towns cover

  Everyone deserves a great love story. But for seventeen-year old Simon Spier it’s a little more complicated: he’s yet to tell his family or friends he’s gay and he doesn’t actually know the identity of the anonymous classmate he’s fallen for online. Resolving both issues proves hilarious, terrifying and life-changing. Directed by Greg Berlanti (Riverdale, The Flash, Supergirl), screenplay by Elizabeth Berger & Isaac Aptaker (This is Us), and based on Becky Albertalli’s acclaimed novel, LOVE, SIMON is a funny and heartfelt coming-of-age story about the thrilling ride of finding yourself and falling in love. (Beschrijving: 20th Century Fox)

  Rating:

  Read More

 • Unboxing: Fairyloot – So Royal

  Sinds een paar maanden koop ik de Fairyloot boxen. Ik was voorheen kei fan van Celebrate Books (nog steeds) maar die kan ik helaas niet naar Londen versturen dus ben ik overgestapt naar Fairyloot. Disney en zeker Frozen is my jam, dus toen ik het thema zag en de illustratie die er bij hoorde was ik helemaal verkocht.

  Read More

 • Review: Peril (Peril #1)

  Peril coverAuteur: Joss Stirlineg Pagina’s: 301 Genre: YA, Fantasy, Post-apocaliptic Publicatie:  juli 2017 Rating: Seventeen-year-old Meri Marlowe may be the last of her kind. Able to see peril – a colour in the UV spectrum – she is hunted by mortal enemies who will settle for nothing less than the end of her race. After losing her American parents, she has been on the run for years and is now hiding out in a climate-changed London with her guardian, Theo. Kel Douglas is one of an ancient people whose skin is covered in beautiful peril-coloured patterns when they come of age. By day he is an ordinary student, the rest of the time he is bodyguard to the heir to the throne. That’s until he meets Meri. First book in a new series set in the near future. Perfect for fans of the Hunger Games or the Starcrossed Trilogy.

  goodreads button

  Read More

 • Blogtour Review: S.T.A.G.S.

  Auteur: M. A. Bennett Pagina’s: 304 Genre: YA, Contemporary, Thriller Publicatie:  Oktober 2017 ISBN: 9789030503477 Rating: Greer MacDonald studeert aan St. Aidan the Great School (S.T.A.G.S.), een privéschool waar tradities hoog in het vaandel staan. Greer is een buitenbeentje, totdat ze samen met twee andere scholieren wordt uitgenodigd voor een weekend weg met de Medievals: de elite-club van de school. Het weekend belooft er een te worden waarin bloedsport centraal staat. Wat Greer niet weet is dat er uitnodigingen zijn die je beter niet kunt accepteren. goodreads button

  Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kavana

Quisque consectetur convallis ex, quis tincidunt ligula placerat et.

Subscribe and follow

Popular Post

Subscribe To My Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit dolore magna

Popular Post