Review: Het Teken van Athena (Helden van Olympus #3)

Teken van Athena coverAuteur: Rick Riordan
Pagina’s: 464
Genre: Young Adult, Fantasy
Publicatie: Boekerij Young, oktober 2013
Rating:
5 Eikels

Annabeth is doodsbang. Het ene moment wacht ze verlangend op de komst van Percy, het volgende moet ze vechten voor haar leven. Ze kan alleen maar hopen dat de Romeinen haar niet doden voordat ze zien wie ze is. Bovendien heeft ze het Teken van Athena bij zich, dat haar moeder haar gaf met de opdracht haar te wreken. (beschrijving bol.com) 

goodreads button

Kunnen jullie mijn review van De Zoon van Neptunus nog herinneren? (Zo niet, dan kun je die hier teruglezen). Ik vertelde toen dat ik die cliffhanger echt vreselijk vond. HA, dat had ik beter niet kunnen zeggen. Dit boek eindigt namelijk serieus waar met DE ERGSTE CLIFFHANGER OOIT. Vre-se-lijk. Nadat ik eerst minutenlang de neiging weerstond om mijn boek keihard tegen de muur aan te smijten en tegen mijn moeder klaagde hoe oneerlijk het leven wel niet is…. bestelde ik snel deel 4. En ook maar meteen deel 5. Want no way dat me dit nog een keer zou overkomen!

In Het teken van Athena komen eindelijk alle zeven helden van Olympus samen. En dat betekende ook eindelijk de hereniging van Percy en Annabeth! Ik heb zo hard gelachen en gezwijmeld bij dat stukje, het was gewoon typisch hun. Riordan had het niet beter kunnen omschrijven! Hoewel de aankomt van de vier Griekse halfgoden eerst best goed lijkt te gaan, gooit een bepaalde factor al snel roet in het eten. Nu moeten de zeven dus verder met hun queeste om de aarde te redden van Gaia terwijl ze moeten dealen met zowel Gaia’s minions als met een stel kwade Romeinen…

Is het mogelijk dat deze serie met elk boek beter wordt? Want ik heb sterk het gevoel dat dit het geval is. Ik vond het ontzettend gaaf om Leo’s handigheid tot leven te zien komen in de Argo II. Door Riordan’s beschrijvingen zag ik het onderkomen van de halfgoden tijdens hun queeste zo voor me. Zoals we van Riordan gewend zijn, krijgen de halfgoden met het ene na het andere probleem te maken. Ik blijf het heerlijk vinden om helemaal op te gaan in de avonturen van de halfgoden.

Ook was ik helemaal door het dolle heen dat Annabeth een grote rol heeft in dit deel. Als dochter van Athena moet zij namelijk het beeld terughalen dat al die jaren heeft bijgedragen aan de vete tussen beide kampen. Ik vind haar een van de leukste personages om over te lezen, en haar hoofdstukken waren ontzettend spannend. Over het einde zullen we het maar even niet meer hebben… Ik moet gewoon heel snel het volgende boek lezen. Het huis van Hades: I’m coming!

Liefs,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *