Review: Sever (The Chemical Garden Trilogy #3)

Sever coverAuteur: Lauren  Destefano
Pagina’s: 371
Genre: Young Adult, Dystopian, Science Fiction, Romance.
Publicatie: Simon & Schuster
Rating:
5 Eikels

Rowan and Gabriel – Two of the most important people in Rhine’s life – keep eluding her. Taken from Gabriel and with her journey to find Rowan cut short, Rhine finds respite at the house of Vaughn’s estranged brother, an inventor named Reed. Cecily and Linden join her, despite the lingering tension among the three of them. When Rhine is confronted with proof of Rowan’s involvement in an underground resistance, she knows she must reach him before he does irrevocable harm, but what Rhine discovers along the way has alarming implications for her future – and the past her parents never had the chance to explain.

goodreads button

Tsja, waar zal ik eens beginnen. Sever is het slotdeel van The Chemical Garden Trilogy, en ik ben er helemaal niet en toch ook weer wel blij mee dat het afgelopen is. Aan de ene kant ben ik verdrietig om het einde, aan de andere kant geeft het ook wel weer voldoening. Er gebeurde zo veel in dit boek, veel onverwachte dingen, dat ik niet zo goed weet hoe ik het allemaal moet omschrijven. Het is zelfs een klein beetje overweldigend.

In dit boek gebeurde eigenlijk datgene waar ik zelf al twee boeken lang naar uit zat te kijken: Rhine en Rowan hebben elkaar weer gevonden! Hierna volgden een aantal hele rare plottwists waarvan ik niet weet of ik er zo blij mee ben, al waren ze natuurlijk wel heel interessant voor het verhaal. Dit zorgde voor mij voor een achtbaan van emoties waar ik in mee werd gesleept. Zo gingen er karakters dood waarvan ik het totaal niet verwacht had, en bleven er anderen leven waarvan ik had verwacht dat ze dood zouden gaan.

De laatste paar hoofdstukken van het boek voelden erg definitief. Ik had na het laatste hoofdstuk dan ook echt het gevoel dat het verhaaltje uit was. Het vooruitzicht na het laatste hoofdstuk voelde als een ‘calm after the storm’. Na alle commotie uit de voorgaande boeken en dit slotdeel, voelde het einde ergens heel vredig, ondanks het verdriet om de dood van een van mijn favoriete karakters. Ik had een heleboel gebeurtenissen uit dit boek echt niet kunnen voorspellen, wat het enorm spannend maakte. Daarom vind ik het ook zo jammer dat het voorbij is! More of this, please, Lauren?

Liefs,

Monica

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *