Review: The Fill-In Boyfriend

the fill-in boyfriend coverAuteur: Kasie West
Pagina’s: 346
Genre: Young Adult Contemporary
Publicatie: HarperTeen, december 2015
ISBN: 9780062336385
Rating:

When Gia Montgomery’s boyfriend, Bradley, dumps her in the parking lot of her high school prom, she decides to do the unthinkable…convince the cute guy waiting to pick up his sister to pretend to be her boyfriend for the night. The task is simple: two hours, zero commitment, a few white lies.

The problem is that days after prom, she can’t stop thinking about her fill-in boyfriend. But can Gia turn her fake boyfriend into a real one without exposing her lie and possibly destroying her friendships and her newfound relationship?

Smartly observed and wonderfully romantic, Kasie West’s talent shines in this tale of one girl’s unexpected quest to find love…and possibly herself. (Beschrijving Bol.com)

goodreads button


In december van het vorige jaar was ik weer eens toe aan een lekkere, luchtige Young Adult Contemporary-boek. The Fill-In Boyfriend had ik nog in mijn kast staan, dus ik besloot die te lezen. The Distance Between Us en On The Fence van Kasie West heb ik ook gelezen, dus ik wist wel wat ik zo’n beetje kon verwachten: veel romantiek en lekkere, foute, slijmerige scènes.

Al na een aantal pagina’s vermoedde ik dat dit boek anders zou zijn dan The Distance Between Us of On The Fence. Achteraf gezien klopte dat vermoeden. In dit boek staat namelijk niet alleen de liefde tussen Gia en haar fill-in boyfriend centraal, maar ook de relatie die zij heeft met haar vriendinnen, haar ouders en haar broer. Op zich kon ik dat zeker waarderen, omdat anders de boeken te veel op elkaar zouden gaan lijken. Dat vond dus een zeer goed punt aan het verhaal. Gia weet namelijk niet zo goed wat ze met haar vriendinnen aan moet. Ze houdt met heel haar hart van haar beste vriendin Claire, maar de ‘nieuwe’ in het groepje, Jules, kan ze niet uitstaan.

Eerst deed Gia er alles aan om haar vriendinnen te pleasen. Aan het begin van het verhaal gelooft Jules namelijk niet dat ze een relatie heeft met Bradley, omdat haar vriendinnen hem nog nooit in real life hebben ontmoet. Wanneer hij het voor prom met haar uitmaakt, is Gia helemaal radeloos. Dit was namelijk het moment waarbij haar vriendinnen Bradley zouden ontmoeten, en dus zouden geloven dat de relatie tussen hen wél echt is. Toen had ik al het idee van: kom op, wat zijn dat wel niet voor vriendinnen? Nog een hele lange tijd erna deed Gia alsnog alles om haar vriendinnen tevreden te stellen. Tijdens die fase van het verhaal kon ik absoluut niet door het boek komen. Ik vond het verschrikkelijk om te lezen hoe de vriendinnen van Gia haar in hun macht hadden. Hierdoor heb ik het boek een aantal weken weggelegd, en besloot ik andere boeken tussendoor te lezen.

In de trein naar de Mad Hatter Tea Party besloot ik het boek toch weer op te pakken. Ik moest me er doorheen worstelen, maar toen had ik ook wat. De tweede helft van het boek vind ik namelijk erg leuk! De kwaliteit van het verhaal waar ik op hoopte werd toen werkelijkheid. Gia was nog steeds wel irritant, maar er waren andere personages die het boek leuk maakte. Gia is namelijk echt een meisjes-meisje die soms hele ondoordachte beslissingen kan maken. Daar stoorde ik me in het begin heel erg aan, maar in de tweede helft van het verhaal werd dit heel veel minder. Daarbij wordt in de tweede helft het verhaal ook interessanter, omdat er meer dingen gebeuren. Gia doorgaat een enorme gedragsverandering, die positief is in elke zin van het woord.

The Fill-In Boyfriend vond ik wel wat minder dan de andere twee boeken van Kasie West die ik gelezen heb, maar zeker de tweede helft van het boek heeft me weten te vermaken. Ik moest er even doorheen worstelen, maar toen had ik ook wat!

Heb jij al een boek van Kasie West gelezen?

Liefs,

 

2 Comments on “Review: The Fill-In Boyfriend”

    1. Hij is zeker de moeite waard! Mij lijkt het inderdaad nog leuker om hem lekker met goed weer te lezen. Het is een perfecte summer read! – Daphne

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *