Mad Hatter Tea Party – Blossom Books


Toen ik Harteloos had uitgelezen, was ik helemaal verliefd geworden op Wonderland. Ik stuitte eerder al op een Facebook-event van Blossom Books: de Mad Hatter Tea Party. Ik wilde heel graag gaan, maar omdat het event bij boekhandel Van Piere in Eindhoven plaatsvond zouden de reiskosten voor mij te hoog oplopen. Maar mijn gebeden werden gehoord, want niet meer dan een week later kwam Blokker met een te gekke treinkaartjes-actie. In dat weekend kon ik met de trein voor maar €14,50 retour naar Eindhoven. Nu was er voor mij totaal geen reden meer om niet te gaan! Vandaag laat ik jullie graag zien hoe de Mad Hatter Party van Blossom Books gelopen is.

De dag van het event was aangebroken! Gisteren om 08:30 uur zat ik al in de trein onderweg naar Eindhoven. Dat was best vroeg, maar ik had het ervoor over. Eenmaal bij Van Piere aangekomen, zag ik Katja en de andere meiden staan. Na eventjes gekletst te hebben, konden we plaatsnemen aan de bankjes: het event ging beginnen!

Toen we bij onze tafel aankwamen, lagen de goodiebags al op ons te wachten. Er zaten namelijk wat spullen in die je tijdens het event kon gebruiken. Zo zat er bijvoorbeeld een mok in, die je tijdens de tea party kon versieren. Ik ben totaal niet creatief aangelegd dus dat was niets voor mij, haha. Echter waren er wel meiden die een supermooie mok hebben weten te creëren, zoals Joany die bij mij aan tafel zat. Daarbij zagen we gelijk dat de tafels super mooi opgemaakt waren. Zo hadden wij een super grote fancy theekan!


De goodiebag.


De theekan. Nice!

Myrthe van Blossom Books heette ons welkom en vertelde ons wat we van het event konden verwachten. Het beloofde een relaxt event te worden. We gingen natuurlijk (veel) thee drinken en taart eten, maar ook kon je bij Emmy haar kaarsen kopen, je mok uit de goodiebag versieren, een speurtocht doen, lekker in de boekhandel snuffelen en deden we een hoedje-op-hoedje-af-quiz.


Myrthe vertelt geheel in stijl (let op de Alice in Wonderland-legging!) wat er op de planning stond.

De taart was voor mij toch wel het toppunt van het hele event. We praten hier niet over zomaar een taart, totaal niet. Helemaal in de stijl van Alice in Wonderland heeft Jolisa van De Oude Taart een super mooie (een zeer lekkere) creatie neer weten te zetten. Voor haar baksels gebruikt Jolisa allemaal natuurlijke producten, wat haar taarten nog meer bijzonder maken.

Jolisa vertelt over haar creatie.


De taart wordt aangesneden!

KIJK DAN! Die grote theekan én de hoed en alles wat erop ligt is eetbaar. ALLES. IS. EETBAAR. Zelfs de rozenblaadjes en het theekopje. Echt super, super knap gedaan.


Hij was zooo lekker!

Nadat vrijwel iedereen een stukje taart had gegeten en de eerste theekopjes leeg waren gedronken, was het tijd voor de hoedje-op-hoedje-af-quiz. Zie je op de onderstaande foto wat voor leuke hoedjes iedereen draagt? Van te voren werd aan ons gevraagd of we een hoed wilde meenemen, dus we zaten met allemaal verschillende hoeden op aan tafel. Dat was zo’n leuk gezicht!


Leuk he, al die hoeden!

Bij de hoedje-op-hoedje-af-quiz las Myrthe een vraag op met twee antwoordmogelijkheden. Dacht je dat het eerste antwoord het goede antwoord was, dan houd je je hoed op. Dacht je dat het tweede antwoord het goede antwoord was, dan doe je je hoed af. (Of andersom, ik weet het niet meer). Een vraag was bijvoorbeeld: “Van welk materiaal is het muiltje van Assepoester gemaakt? Hoedje op voor ‘glas’, hoedje af voor ‘kristallen’.” Na een aantal vragen hadden we een winnaar (dat was ik jammer genoeg niet, haha).

Na de quiz dronk ik nog een kopje thee, en toen was het tijd om lekker tussen de boeken te snuffelen. Ik heb aan mezelf beloofd dat ik één boek mocht kopen. Cinder kocht ik niet, want die zit in de Celebrate Books Box van deze maand. Uiteindelijk besloot ik toch Carve the Mark mee te nemen! Emmy stond er ook met haar prachtige kaarsen. Ik nam de nieuwste Cinder-kaars mee. Hij ruikt zo lekker!


Lieve Emmy met haar kaarsen.

Na mijn aankopen was het voor onze tafel tijd om mee te doen aan de speurtocht. Deze werd per tafel gedaan; de hele tafel kon dus een prijs winnen. De prijs was een bookplate met handtekening van Marissa Meyer. De speurtocht werd beneden in de boekhandel gehouden. Hij was heel leuk en origineel. We kregen namelijk van Blossom Books eerst een hint over een boek, en naar dat boek moesten we toe rennen. In dat boek zat weer een hint, die ons leidde naar het volgende boek. Zo waren er in totaal 8 hints die we op moesten lossen. Het team met de snelste score, dus die als eerste alle hints wist te raden en de boeken wist te vinden, had gewonnen. Helaas lukte het ons niet binnen de tijd, maar het was wel heel erg leuk om te doen!


Hier werd de speurtocht gehouden.

Na de speurtocht was het weer tijd om te vertrekken. Direct bij de ingang van de boekhandel stond een statafel met allemaal Cinder-boeken. Ahaa, dus zo ziet de hardcover-editie van Cinder eruit (lees: heel erg prachtig). Ik moet nog eventjes wachten, en dan heb ik hem ook!


Cinder!

Natuurlijk werden wij niet met lege handen naar huis gestuurd. In de goodiebag zelf zat dus de mok je die zelf kon versieren, maar ook een super toffe mini-poster van Cinder en Kai. Die ga ik zeker een mooi plekje geven in mijn kamer. Ik kocht ook nog Carve the Mark en ik wist het nieuwe Best of YA Magazine te scoren. Bij mijn lokale boekhandel hebben ze die niet, dus meestal loop ik ze mis. Gelukkig hadden ze hem hier wel! Tot slot kocht ik ook nog de Cinder-kaars van Emmy. Na het event waren de Cinder-kaarsen uitverkocht, maar Emmy gaat weer een nieuwe voorraad maken. Daarbij heeft ze nog veel meer andere lekkere kaarsen te koop! Je kunt ze bestellen in haar webshop.


Mijn aanwinsten na de Mad Hatter Tea Party.

De Mad Hatter Tea Party was dus een érg geslaagd feestje. Ik heb me heel erg weten te vermaken, samen met de meiden waar ik mee was. Het was zo gezellig! Daarbij was het een origineel event en heel erg goed georganiseerd vanuit Blossom Books!

Liefs,

6 Comments on “Mad Hatter Tea Party – Blossom Books”

    1. Jaaaa, het was heel erg leuk. Jammer dat je er niet bij kon zijn, maar fijn om te horen dat mijn artikel je toch heeft mee kunnen laten genieten :). – Daphne

    1. Ah, jammer dat je er niet bij was. Maar ik weet zeker dat er nog heel veel toffe events zullen volgen! 🙂 – Daphne

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *