Review: On The Fence

on the fence coverAuteur: Kasie West
Pagina’s: 296
Genre: Young Adult Contemporary
Publicatie: HarperTeen, juli 2014
ISBN: 9780062235671
Rating:
4 Eikels
Charlotte Reynolds, aka Charlie, has always been more comfortable calling the shots on a basketball court than flirting with the opposite sex. So when her police officer dad demands she get a summer job to pay for the latest in a long line of speeding tickets, she’s more than a little surprised to find herself working at a chichi boutique and going out with a boy who has never seen her tear it up in a pickup game. Charlie seeks late-night refuge in her backyard, talking out her problems with her neighbor and honorary fourth brother, Braden, sitting back-to-back against the fence that separates them. Braden may know her better than anyone. But there’s a secret Charlie’s keeping that even he hasn’t figured out-she’s fallen for him. Hard. She knows what it means to go for the win, but if spilling her secret means losing him for good, the stakes just got too high.

goodreads button


Ik zat op een dag te zoeken naar nieuwe boeken, tot ik op dit On The Fence uit kwam. De achterflap sprak me direct aan, en op Goodreads heeft hij best een hoge rating. Daarbij heb ik voorgenomen om meer Engelse boeken te lezen, dus bestelde ik hem. Toen hij binnenkwam begon ik er niet direct aan, en daar heb ik later zeker spijt van gekregen. On The Fence pakte mij al vanaf de eerste bladzijden. Als lezer merk je gelijk dat het boek luchtig is beschreven waardoor het goed te volgen is. Alhoewel het simpel is beschreven, is het verhaal zeker niet kinderachtig.

Het verhaal zelf vond ik ook om te smullen. Je duikt in de wereld van de stoere zestienjarige Charlie, die is opgegroeid met haar vader en haar drie oudere broers. Alleen maar mannen dus! Terwijl andere meiden van haar leeftijd achter jongens aan zitten en zich verdiepen in make-up, speelt Charlie een potje voetbal met haar broers. Dat is de Charlie die je leert kennen in het begin van het boek. Maar die Charlie verandert, want ze gaat werken in een boutique waar het allesbehalve jongensachtig is. Je ziet Charlie veranderen van een stoere meid naar een zelfverzekerde jonge vrouw. Deze verandering vond ik het fijnst aan het boek.

Ont he fence

Het boek is best dun en het bestaat uit kleine hoofdstukjes, waardoor ik hem in een oogopslag uit had! Daarbij kon ik het boek echt niet wegleggen, omdat het verhaal zo verslavend is. Wat ik ook zo fijn vond aan het verhaal, zijn de knappe en lieve jongens die er in voorkomen (sorry, not sorry). Langzaam maar zeker wordt Charlie verliefd op haar buurjongen Bradan, die ze onderhand haar hele leven kent. Ze heeft geen idee hoe ze met die verliefdheid om moet gaan, omdat hij als een broer voor haar is. Ik moet wel zeggen dat de jongens het verhaal best slijmerig maken, maar dat vond ik niet erg.

Soms kan ik me onwijs ergeren aan kleine dingetjes. Bijvoorbeeld als covers niet passen bij het verhaal. Oke, de cover vind ik mooi en hij trok me zeker aan, maar het meisje op de cover weerspiegelt Charlie totaal niet. Charlie trekt geen zomerjurkje aan. Ze zou daar moeten staan in haar voetbaloutfit, of zoiets. Maar ja, dat is waarschijnlijk niet zo aantrekkelijk.

On The Fence is dus wel een boek waar je maar zin in moet hebben. Het is dus een prima boek om uit een leesdip te komen of wanneer je in de zomer lekker in de zon zit. Het verhaal brengt veel cliché situaties met zich mee, en daar moet je dan ook maar overheen kunnen lezen. Dat heb ik inderdaad gedaan, waarna ik het verhaal erg leuk vond.

Heb jij dit boek al gelezen?

Liefs,

Daphne

 

[bol_product_links block_id=”bol_57610b083fb74_selected-products” products=”9200000021377817,9200000024191466″ name=”On the fence” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

One Comment on “Review: On The Fence”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *