Review: The Distance Between Us

TDBU Auteur: Kasie West
Pagina’s: 312
Genre: Young Adult, Contemporary
Publicatie: Zilverspoor, juli 2013
ISBN: 9780062235657
Rating:
3 Eikels
Seventeen-year-old Caymen Meyers learned early that the rich are not to be trusted. And after years of studying them from behind the cash register of her mom’s porcelain doll shop, she has seen nothing to prove otherwise. Enter Xander Spence – he’s tall, handsome, and oozing rich. Despite his charming ways and the fact he seems to be one of the first people who actually gets her, she’s smart enough to know his interest won’t last. Because if there’s one thing she’s learned from her mother’s warnings, it’s that the rich have a short attention span. But just when Xander’s attention and loyalty are about to convince Caymen that being rich isn’t a character flaw, she finds out that money is a much bigger part of their relationship than she’d ever realized. With so many obstacles standing in their way, can they close the distance to each other?

goodreads button

Twee weken geleden heb je hier een review kunnen vinden van On The Fence. Aangezien ik zo enthousiast was over dat boek, wilde ik zo snel mogelijk nog een boek van Kasie West lezen. Dat werd The Distance Between Us. De beschrijving op de achterflap sprak me niet direct aan, omdat ik bang was dat het echt een cliché verhaal zou zijn. Toch besloot ik de gok te wagen en te beginnen in dit boek.

The Distance Between Us vind ik achteraf niet zo leuk als On The Fence. Het verhaal en de personages spraken mij minder aan en het inderdaad zo cliché als dat ik verwachtte. Een meisje wordt verliefd op een zeer rijke jongen, maar ze vindt zichzelf niet goed genoeg dus behoud afstand. Totdat ze er niet meer omheen kan draaien: ze is stapelgek op die jongen. Ik vond dus dat er niet veel diepgang in het verhaal zat. Het verhaal is veelal gebaseerd op vooroordelen en aannames van het hoofdpersonage Caymen. Zo spelen zich een aantal situaties af in het verhaal waarbij Caymen een vermoeden van iets krijgt of iets denkt te weten. Met de nadruk op DENKT. Ze gaat er dan vanuit dat het zo is, in plaats van het aan die desbetreffende persoon na te vragen. Ik kon me daar zo ergeren!

TDBU cover zelf genomen

Dit boek is wel in dezelfde sfeer geschreven als On The Fence, wat ik een erg prettig sfeertje vond. Dankzij de simpele schrijfstijl is het verhaal goed te volgen en wordt het duidelijk uitgelegd, zonder dat het verhaal kinderachtig wordt. Bovendien spat de romantiek er vanaf tijdens het lezen van dit verhaal. De opbloeiende vriendschap tussen Caymen en Xander vond ik erg prettig, omdat ze uit twee verschillende werelden komen. Af en toe vond ik de levensstijl van Xander wel iets aangedikt om maar te laten zien hoe rijk hij echt is. Ondanks dit ben ik toch echt van Xander ben gaan houden! Hij gedraagt zich absoluut niet (bewust) arrogant en accepteert Caymen zoals ze is.

Nu lijkt het misschien alsof dit een verhaal is wat maar een beetje doorkabbelt en waar niks in gebeurt, maar dat is niet helemaal zo. In dit boek zit namelijk ook een plottwist die ik totaal niet aan had zien komen! Ik vond deze plottwist het boek leuker maken, omdat het anders best een saai verhaal zou zijn. De plottwist vond ik ook zeker niet overbodig. Hij voelde niet aan alsof Kasie West deze er snel in heeft gestopt om er maar een leuke draai te geven. De plottwist vind ik goed doordacht!

The Distance Between Us is dus een sappig en romantisch verhaal over een jongen en een meisje uit twee verschillende werelden. Ik vond hem inderdaad wel leuk, maar ik denk niet dat het een boek is wat mij lang bij zal blijven.

Zou jij dit boek willen lezen?

Liefs,

Daphne

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *