Wrap Up: September

Wrap up banner
Huh, een Wrap up? Ja dat zien jullie goed! Vanaf vandaag beginnen we met een nieuwe maandelijkse post! De Wrap up. Aan het eind van elke maand zullen wij in deze posts vertellen wat wij die afgelopen maand hebben gelezen, gekeken, geluisterd en gedaan. De ‘A Look in the Book Life’ posts van de meiden van The Bookmarkers waren een grote inspiratiebron voor ons. Enjoy!

wat wij hebben gelezen
Linde: Ik heb deze maand HEX van Thomas Olde Heuvelt en Bezwering van Kelley Armstrong uitgelezen en ik ben begonnen met Oog om Oog van Buddy Tegenbosch. Van al deze boeken kunnen jullie binnenkort een recensie verwachten!
Monica: Ik heb The Corrections van Jonathan Franzen uitgelezen, want die stond op de leeslijst van een vak wat ik momenteel volg op de uni. Voor mezelf heb ik Earth Girl van Janet Edwards uitgelezen, The Hunger Games van Suzanne Collins opnieuw gelezen. Momenteel ben ik bezig in Unravel Me van Tahereh Mafi.
Thyrze: Ondanks dat ik sinds 1 september fulltime stage loop, wist ik toch nog 7 boeken te lezen. Niet mijn beste maand, maar zeker niet slecht! Ik begon september met Duistere Harten van Nora Roberts, een recensieboek voor Chicklit.nl. Vervolgens las ik Night Owls van Jenn Bennett. Wat is dat boek leuk zeg! Het Land met de Gouden Kust van Sarah Lark was wederom een Chicklit.nl recensieboek. Judas van Helen Vreeswijk las ik vanwege onze Helen Vreeswijkweek. Tot slot las ik nog twee pareltjes: Angel Dares van Joss Stirling en Percy Jackson en de Andere Helden van Rick Riordan!
Melisa: Ik heb deze maand niet zo heel veel gelezen, maar toch ben ik on track met mijn Goodreads challenge. Ik ben begonnen met deel 6 van de Wicca serie, Behekst, uit te lezen. Daarna heb ik eindelijk Angel Fever van L.A. Weatherly uitgelezen, daarvoor eerst nog even Angel en Angel Fire gelezen, want ik wist niet meer precies wat er was gebeurd. Voor een klusje heb ik met spoed A Court of Thorns and Roses gelezen, wat een leuk boek! Ook heb ik The 52nd van Dela gelezen. Super gaaf verhaal. Bloedbroeders van Helen Vreeswijk voor onze Helen Vreeswijk week natuurlijk. Ik heb Het Normale Dieet van Esmee Kohler gelezen. (kan je kookboeken lezen?) Ik heb op het boekenfestijn een CSI interactief boek gekocht en gelezen, heel gaaf. Ik ben namelijk super fan van CSI, wel de seizoenen met Grissom natuurlijk! En last but not least heb ik Soulmates van Holly Bourne gelezen. If you are wondering where my heart is… It is missing. Oh en ik ben Shadow and Bone van Leigh Bardugo begonnen. Hmm toch meer als ik dacht.
Daphne: In de maand september heb ik precies 10 boeken gelezen! Allereerst las ik Charisma van Jeanne Ryan, die ik mocht recenseren voor Chicklit.nl. Ook las ik De Moordopdracht van James Dashner, die ik samen met Linde heb gerecenseerd voor Booknuts. Eind augustus had ik het eerste deel van de Geek Girl serie uitgelezen, en die heb ik verslonden! Daarom las ik in september het tweede, derde én vierde deel in deze serie. Geweldig! Ik ging verder met Troost (Barista #3), omdat ik toe was aan zo’n lekker luchtig boek. Ik kocht ook On Top van Anna Nooshin, omdat ik wel heel erg nieuwsgierig werd naar haar verhaal. Honingzoete Dagen van Sarah-Kate Lynch en Galveston van Nic Pizzolatto recenseerde ik ook voor Chicklit.nl. Ten slotte las ik in september De Angstaanjager van Michael Grant, waar jullie van de week een recensie konden vinden op Booknuts! Momenteel ben ik bezig in Op het randje.

wat wij hebben gekeken
Linde: Ik heb seizoen 9 van Supernatural en seizoen 4 van American Horror Story afgekeken. Beide series beginnen met een nieuw seizoen begin oktober dus ik wil (ongeveer) gelijk lopen. Verder heb ik nog één film gekeken: The Minions, die helaas best tegenviel.
Monica: Begin deze maand heb ik seizoen 1 van The Flash afgekeken. Verder heb ik niet veel gekeken, omdat ik met de meeste shows zit te wachten tot het volgende seizoen begint. Once Upon A Time is het afgelopen weekend weer begonnen met seizoen 5, dus daar heb ik inmiddels de eerste aflevering van gezien.
Thyrze: Ik moest nog een paar afleveringen van Once Upon A Time voordat het nieuwe seizoen begon, dus die heb ik deze maand afgekeken. Ook heb ik het eerste seizoen van Sense8 gekeken, een serie die me was aangeraden door mijn vader. Een absolute aanrader, kijken dus!
Melisa: Ik heb alle Charmed afleveringen opniew gekeken. Dat doe ik eigenlijk ieder jaar. Castle en Once Upon a Time zijn weer begonnen dus daar heb ik 1 aflevering van gekeken. Ook heb ik The Mentalist weer opgepakt. Ik moet eigenlijk alleen seizoen 6 nog. En ik heb de Finale van CSI gekeken. I’m happy and sad about it. Ik vond het einde mooi, maar dit is toch de serie die ik al kijk zolang als ik me kan herinneren. Bijna hetzelfde gevoel als toen As The World Turns eindigde. The end of an era.
Daphne: Ik ben een week ziek geweest, en ik had geen idee wat ik moest doen. Ik verveelde me zó erg dat ik een Netflix-account heb aangemaakt, en de hele dag Gossip Girl heb gekeken. Oh my god, I LOVE IT! Ook volgen mijn vriend en ik Expeditie Robinson, wat ik ook heel erg vet vind.

wat wij hebben geluisterd
Linde: Bring Me the Horizon heeft deze maand een nieuw album uitgebracht: That’s The Spirit, die staat op repeat!
Monica: De laatste paar dagen heb ik vooral veel geluisterd naar de Ryan Adams covers van Taylor Swift’s 1989.
Melisa: YUI, The Script, Rascal Flatts, Ed Sheeran en Taylor Swift staan meestal standaard bij mij op als ik naar werk ga. Maar ik heb ook een playlist met verschillende nummers.
Daphne: Mijn lievelingsliedje van deze maand is Lush Life van Zara Larsson

wat wij hebben gedaan
Cosmo en wandaLinde: Ik ben voor de eerste keer met mijn zus naar het fantastische Elfia geweest als Cosmo en Wanda! Duizenden foto’s werden er van ons gemaakt en wow, het was zó indrukwekkend. Volgend jaar ga ik zeker weer! Ook ben ik naar The Scorch Trials geweest in de bioscoop en heb ik mijn Nintendo DS weer opgepakt en ben ik verslaafd geworden aan Pokémon.Monica Helen Melisa
Monica: Melisa en ik zijn deze maand naar de boekpresentatie van Bloedbroeders van
Helen Vreeswijk geweest in Utrecht, en daarna zijn we naar de film van The Scorch Trials geweest. Verder heb ik besloten om weer verder te gaan schrijven aan mijn Hunger Games fanfiction, waar ik inmiddels hoofdstuk 11 van af heb. In de kleine beetjes vrije tijd die ik dan nog over heb ben ik weer begonnen aan een spel wat ik vroeger altijd veel speelde: Maplestory.
Thyrze: Mijn vriend en ik hebben sinds september een Pathe Unlimited card, en we gaan dus ieder weekend naar de film. Ik heb deze maand o.a. Vacation, The Scorch Trials, Everest en The Men from U.N.C.L.E gezien. Verder ben ik helaas voornamelijk druk geweest met stage lopen en wennen aan de lange dagen!
boekenkasten MelisaMelisa: Zoals Monica al zei zijn wij naar de presentatie van Bloedbroeders van Helen Vreeswijk gegaan. Ik heb haar mogen interviewen! Super bedankt allemaal. En daarna inderdaad naar The Scorch Trials. Ik ben naar de ruil avond bij Van Pierre in Eindhoven geweest. Stukkie reizen voor mij, maar was wel heel leuk. Ik was al mijn boeken kwijt en heb leuke nieuwe boeken terug. Thanks voor het organiseren Emmy en Van Pierre! Ik heb 2 Billy boekenkasten gekocht en gevuld! Eindelijk na al die jaren heb ik boekenkasten! Helaas kon ik niet bij Holly Smale zijn, maar Boekhandel Stevens is geweldig geweest en heeft er een voor me laten signeren!
Daphne: Ik ben deze maand naar The Scorch Trials geweest met mijn vriend. Wat was dit een onwijs toffe film! Voor ons heeft dit nog extra betekenis, omdat we een jaar geleden voor onze eerste date naar het eerste deel van The Maze Runner zijn geweest! Verder ben ik vrijdag de 25e naar Boekhandel Stevens gegaan, omdat Holly Smale te ontmoeten. Zij was zo onwijs leuk!

Wat heb jij afgelopen maand gelezen, gekeken, geluisterd, gedaan?

2 Comments on “Wrap Up: September”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *