de doodskuur Auteur: James Dashner
Pagina’s: 368
Genre: Young Adult, Science Fiction
Publicatie: Uitgeverij Q, 16 juni 2015
Rating:
4 Eikels

Vóór het bestaan van WICKED, voordat de Laar was gebouwd en voordat Thomas in het labyrint terechtkwam, werd de aarde geteisterd door zonnevlammen. Mark en Trina wisten die te overleven. Dat bleek een peulenschil bij wat nog zou volgen. Een onheilspellend virus raast over de aardbol. Het muteert en het ziet ernaar uit dat de mensheid volledig zal worden weggevaagd. Mark en Trina zijn er echter van overtuigd dat er een mogelijkheid moet bestaan om niet ten onder te gaan. Ze zijn vastbesloten om te overleven. Maar in deze bijna vergane wereld heeft alles zijn prijs, en ben je voor sommigen dood meer waard dan levend.(beschrijving Bol.com)

goodreads button

Linde
De moordopdracht is een prequel van de fantastische Maze Runner serie. De hoofdpersonen zijn echter niet Thomas, Theresa en de rest van de groep die je hebt leren kennen in de vorige delen. Dit deel speelt zich namelijk af in de tijd voordat Thomas in het labyrint terechtkomt. Je leest het boek vanuit het perspectief van Mark, een doodnormale jongen die samen met zijn vriendin Trina en een aantal andere probeert te overleven op deze vreselijke aardbol. Door middel van Mark’s traumatische dromen brengt het boek je terug naar het verleden: toen de zonnenvlammen de wereld verwoestte, en het heden: het begin van de Vuring.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik na ongeveer 50 bladzijdes in een reading-slump terechtkwam. Waarom weet ik niet precies. Het was niet saai en ja ik wilde weten hoe alles in elkaar zat maar ik heb mezelf ertoe moeten dwingen om verder te lezen. Misschien kwam het omdat ik moest wennen aan de nieuwe personages (die, bij nader inzien toch zeer vernieuwend en verfrissend zijn), who knows. Wat ik wel weet is dat ik super blij ben dat ik heb doorgezet. Halverwege het boek wordt het namelijk ontzettend spannend, aan actiescènes geen gebrek. De plot-twists die we in elk James Dashner boek tegenkomen zijn ook hier weer aanwezig. Dat einde had niet beter kunnen zijn, wauw! Ik heb met open mond het boek dichtgeslagen en moest alles even vijf minuten laten bezinken. Het enige nadeel van James Dashner boeken is dat hij nooit je vragen beantwoord. Na vier boeken weet je nog steeds niet alle details en dat begint nu op mijn zenuwen te werken. Ik wil antwoorden! Volgend jaar volgt er nog een prequel, laten we hopen dat we dan eindelijk alle informatie krijgen!

Daphne
Toen ik aan dit boek begon, kon ik niet meer stoppen met lezen. De hoofdstukken van het boek zijn lekker kort, dus je vliegt er als het ware doorheen. Daar komt nog eens bij kijken dat er na (bijna) elk hoofdstuk een mini-cliffhanger volgt, waardoor ik het boek helemaal niet meer kon wegleggen. Ik moest zeker ook wennen aan de nieuwe personages, omdat ik bij De Labyrintrenner denk aan Thomas en Theresa. Dit wennen duurde bij mij niet lang, want de personages hadden mij zo te pakken!

Zoals Linde al zei, beantwoord dit boek niet al je vragen over de zonnevlammen en de Vuring. Maar toch vond ik dit een hele leuke toevoeging aan de Labyrintrenner-serie. Daar lees je ook over de Vuring en over de zonnevlammen, maar het is nu juist interessant om te lezen hoe de mensen in die tijden geleefd hebben. Ik kreeg sterk het gevoel dat ik alles, de Vuring en de zonnevlammen, van dichtbij meemaakte. Het voelt zo echt, omdat de gevoelens en dialogen zo goed zijn beschreven. Het boek trok me dus helemaal weg uit de ‘gewone wereld’. Ik lees vooral in de trein onderweg naar school of werk, en ik moet zeggen dat ik het elk keer weer ZO jammer vond wanneer ik bij het eindstation aankwam.

Wat het boek, in mijn ogen, vooral spannend maakte, zijn de momenten waarop de Vuring aan begint te slaan. Maar een handvol mensen overleeft de Vuring, dus je ziet veel mensen langzaam dood gaan. Niet alleen buitenstaanders, ook mensen in de vriendenkring van Mark en Trina zullen zo aan hun einde komen. Net voordat geïnfecteerden van de Vuring dood gaan, worden ze helemaal gek. Ook dit is erg goed beschreven door de schrijver. Nog niet alle puzzelstukjes vallen op hun plaats, dus ik kan ook niet wachten tot de nieuwe prequel die volgend jaar verschijnt!

Liefs,
Daphne en linde

[bol_product_links block_id=”bol_55ed5d9d81cf1_selected-products” products=”9200000040899944,9200000045510382″ name=”De moordopdracht” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Related Posts

 • Film Review: Love, Simon

  Paper Towns cover

  Everyone deserves a great love story. But for seventeen-year old Simon Spier it’s a little more complicated: he’s yet to tell his family or friends he’s gay and he doesn’t actually know the identity of the anonymous classmate he’s fallen for online. Resolving both issues proves hilarious, terrifying and life-changing. Directed by Greg Berlanti (Riverdale, The Flash, Supergirl), screenplay by Elizabeth Berger & Isaac Aptaker (This is Us), and based on Becky Albertalli’s acclaimed novel, LOVE, SIMON is a funny and heartfelt coming-of-age story about the thrilling ride of finding yourself and falling in love. (Beschrijving: 20th Century Fox)

  Rating:

  Read More

 • Unboxing: Fairyloot – So Royal

  Sinds een paar maanden koop ik de Fairyloot boxen. Ik was voorheen kei fan van Celebrate Books (nog steeds) maar die kan ik helaas niet naar Londen versturen dus ben ik overgestapt naar Fairyloot. Disney en zeker Frozen is my jam, dus toen ik het thema zag en de illustratie die er bij hoorde was ik helemaal verkocht.

  Read More

 • Review: Peril (Peril #1)

  Peril coverAuteur: Joss Stirlineg Pagina’s: 301 Genre: YA, Fantasy, Post-apocaliptic Publicatie:  juli 2017 Rating: Seventeen-year-old Meri Marlowe may be the last of her kind. Able to see peril – a colour in the UV spectrum – she is hunted by mortal enemies who will settle for nothing less than the end of her race. After losing her American parents, she has been on the run for years and is now hiding out in a climate-changed London with her guardian, Theo. Kel Douglas is one of an ancient people whose skin is covered in beautiful peril-coloured patterns when they come of age. By day he is an ordinary student, the rest of the time he is bodyguard to the heir to the throne. That’s until he meets Meri. First book in a new series set in the near future. Perfect for fans of the Hunger Games or the Starcrossed Trilogy.

  goodreads button

  Read More

 • Blogtour Review: S.T.A.G.S.

  Auteur: M. A. Bennett Pagina’s: 304 Genre: YA, Contemporary, Thriller Publicatie:  Oktober 2017 ISBN: 9789030503477 Rating: Greer MacDonald studeert aan St. Aidan the Great School (S.T.A.G.S.), een privéschool waar tradities hoog in het vaandel staan. Greer is een buitenbeentje, totdat ze samen met twee andere scholieren wordt uitgenodigd voor een weekend weg met de Medievals: de elite-club van de school. Het weekend belooft er een te worden waarin bloedsport centraal staat. Wat Greer niet weet is dat er uitnodigingen zijn die je beter niet kunt accepteren. goodreads button

  Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kavana

Quisque consectetur convallis ex, quis tincidunt ligula placerat et.

Subscribe and follow

Popular Post

Subscribe To My Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit dolore magna

Popular Post