Top Ten Thursday: 10 boeken die te maken hebben met water


Het is weer donderdag! En vandaag is dat extra leuk, want vanavond is kerstavond (of nu, als je dit ‘s avonds leest)! Vanaf vanavond ruim twee dagen heerlijk genieten van kerst met lekker eten en leuke cadeautjes. Eerst is het echter tijd voor een nieuwe Top Ten Thursday, met een niet echt kerst-gerelateerd thema: boeken die te maken hebben met water. Benieuwd welke boeken ik uitgekozen heb?

Image and video hosting by TinyPic
1. Percy Jackson – Rick Riordan
Ik hou van lijstjes waarin ik mijn liefde voor Percy Jackson mag verkondigen. Uiteraard zou het geen water-gerelateerd lijstje zijn als we niet beginnen met de zoon van Poseidon uit de geweldige boeken van Rick Riordan! Voor de mensen die deze boeken (nog steeds) niet gelezen hebben: DOEN! Eerst de Percy Jackson & De Olympiërs serie en daarna De Helden van Olympus serie!

 

Image and video hosting by TinyPic
2. De Waterfire Saga – Jennifer Donnelly
Ik zal meteen maar bekennen dat ik van deze serie (er zijn op dit moment drie boeken vertaald) alleen het eerste deel maar gelezen heb. Ik vond het niet een super geweldig boek, maar er zat zeker potentie in! Bovendien zijn zeemeerminnen gewoon leuk en is deze cover zo mooi! Ik ga deel twee dus zeker nog een keer een kansje geven :).

 

Image and video hosting by TinyPic
3. Ijskoud – J. Lynn
Want sneeuw is ook water! Dit boek is echt perfect voor een koude winterdag, idealiter met heel veel sneeuw buiten. Ja, ik weet het: dat gaat hem dus voorlopig niet worden. Dan maar op de bank met een kop warme chocomel. Die sneeuw moeten we er dan maar even bij fantaseren ;).

 

Image and video hosting by TinyPic
4. Water & Vuur / Ijs en Steen – Victoria Scott
Deze boeken gaan alle ecosystemen langs. Naast hele warme gebieden, komen ze daarom uiteráárd ook langs de oceaan (lees: vleesetende tijgerhaaien) en moeten ze door de sneeuw (lees: lawines). Ik vind deze boeken echt geweldig: vol avontuur, spanning en pokémon. Ik hoop ontzettend dat het derde deel er ook gaat komen!

 

Image and video hosting by TinyPic
5. The Rain – Virginia Bergin
Dit boek heb ik Melisa laten kopen en signeren tijdens YALC afgelopen zomer (want ik was er niet). Maaaar, ik heb het dus nog niet gelezen. Wel weet ik dat het over dodelijke regen gaat: één druppel op je huid en je gaat dood. Het klinkt gruwelijk, én geweldig. Ik heb nu ineens heel veel zin om dit boek te lezen.

 

Image and video hosting by TinyPic
6. Watersong serie – Amanda Hocking
Deze serie gaat niet over zeemeerminnen, maar over Sirenen. En die zijn heel wat minder lief. Ook van deze serie heb ik alleen deel 1 gelezen, maar ik ben zeker benieuwd naar de rest van de boeken. Iemand die ze al gelezen heeft en mij kan vertellen of de rest van de serie ook leuk is?

 

Image and video hosting by TinyPic
7. Of Poseidon (The Syrena Legacy #1) – Anna Banks
Ik heb dit boek op een aantal blogs (voornamelijk uit het buitenland) voorbij zien komen. De meningen over het verloop van de serie zijn verdeeld, maar ik ben in ieder geval erg nieuwsgierig naar mijn ervaringen met dit boek (en de rest van de serie). De covers zijn in ieder geval lekker mysterieus!

 

Image and video hosting by TinyPic
8. Wrecked – Anna Davies
Ik heb Wrecked al heel wat keren bij het Boekenfestijn zien liggen, en al net zo vaak niet meegenomen naar huis. Waarom, dat weet ik eigenlijk niet. Zeker de laatste paar keren kocht ik namelijk helemaal niet zoveel boeken. Ondanks dat ik de kans om het boek te kopen dus al meerdere keren heb gehad (en aan me voorbij heb laten gaan) blijft dit boek aan me trekken. Is er iemand die me kan vertellen of dat terecht is?

 

Image and video hosting by TinyPic
9. De Stem van de Zee – Mara Li
Dit boek van Storm Publishers las en recenseerde ik onlangs voor Booknuts. Ik was verdeeld enthousiast, maar vind dat dit boek zeker potentie heeft om een goed verhaal te worden. De Stem van de Zee bevat heel veel connecties met water, al is het maar omdat Nimue en haar broertje uit een vissersdorp komen en dus ook een huis pal aan de zee hebben. In januari verschijnt het tweede deel: ik ben benieuwd!

 

Image and video hosting by TinyPic
10. Teardrop – Lauren Kate
Last but not least: de Teardrop duologie van Lauren Kate. Een paar dagen geleden konden jullie Monica’s recensie van Waterfall, het tweede deel, lezen. Ik heb het boek zelf nog niet gelezen, maar ben zeker wel nieuwsgierig naar de afloop van het verhaal. Omdat het eigenlijk geen duologie hoort te zijn, ben ik echter toch een beetje huiverig en durf ik maar niet te beginnen…

 

Welk boek komt bij jou het eerste op als je aan het thema ‘water’ denkt?

Liefs,

Image and video hosting by TinyPic

Related Posts

 • Film Review: Love, Simon

  Paper Towns cover

  Everyone deserves a great love story. But for seventeen-year old Simon Spier it’s a little more complicated: he’s yet to tell his family or friends he’s gay and he doesn’t actually know the identity of the anonymous classmate he’s fallen for online. Resolving both issues proves hilarious, terrifying and life-changing. Directed by Greg Berlanti (Riverdale, The Flash, Supergirl), screenplay by Elizabeth Berger & Isaac Aptaker (This is Us), and based on Becky Albertalli’s acclaimed novel, LOVE, SIMON is a funny and heartfelt coming-of-age story about the thrilling ride of finding yourself and falling in love. (Beschrijving: 20th Century Fox)

  Rating:

  Read More

 • Unboxing: Fairyloot – So Royal

  Sinds een paar maanden koop ik de Fairyloot boxen. Ik was voorheen kei fan van Celebrate Books (nog steeds) maar die kan ik helaas niet naar Londen versturen dus ben ik overgestapt naar Fairyloot. Disney en zeker Frozen is my jam, dus toen ik het thema zag en de illustratie die er bij hoorde was ik helemaal verkocht.

  Read More

 • Review: Peril (Peril #1)

  Peril coverAuteur: Joss Stirlineg Pagina’s: 301 Genre: YA, Fantasy, Post-apocaliptic Publicatie:  juli 2017 Rating: Seventeen-year-old Meri Marlowe may be the last of her kind. Able to see peril – a colour in the UV spectrum – she is hunted by mortal enemies who will settle for nothing less than the end of her race. After losing her American parents, she has been on the run for years and is now hiding out in a climate-changed London with her guardian, Theo. Kel Douglas is one of an ancient people whose skin is covered in beautiful peril-coloured patterns when they come of age. By day he is an ordinary student, the rest of the time he is bodyguard to the heir to the throne. That’s until he meets Meri. First book in a new series set in the near future. Perfect for fans of the Hunger Games or the Starcrossed Trilogy.

  goodreads button

  Read More

 • Blogtour Review: S.T.A.G.S.

  Auteur: M. A. Bennett Pagina’s: 304 Genre: YA, Contemporary, Thriller Publicatie:  Oktober 2017 ISBN: 9789030503477 Rating: Greer MacDonald studeert aan St. Aidan the Great School (S.T.A.G.S.), een privéschool waar tradities hoog in het vaandel staan. Greer is een buitenbeentje, totdat ze samen met twee andere scholieren wordt uitgenodigd voor een weekend weg met de Medievals: de elite-club van de school. Het weekend belooft er een te worden waarin bloedsport centraal staat. Wat Greer niet weet is dat er uitnodigingen zijn die je beter niet kunt accepteren. goodreads button

  Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kavana

Quisque consectetur convallis ex, quis tincidunt ligula placerat et.

Subscribe and follow

Popular Post

Subscribe To My Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit dolore magna

Popular Post