Review: Waterfall (Teardrop #2)

Waterfall coverAuteur: Lauren Kate
Pagina’s: 383
Genre: Young Adult, Fantasy, Romance
Publicatie: Random House, Oktober 2014
Rating:
4 Eikels

Eureka’s tears have flooded the earth and now Atlas, the Evil One, will stop at nothing to restore his lost kingdom. Eureka is the only one who can end the death and destruction. But dark secrets are hidden in the depths; forbidden romance and an ancient tale of heartbreak. She must fight for her family, her future and for love itself. She must be ruthless. (Beschrijving achterflap)

goodreads button

Waarschuwing: Bevat spoilers van Teardrop.

Bijna een jaar nadat ik Teardrop heb gelezen, heb ik nu eindelijk het vervolg uit. In Teardrop vond ik het plot ergens een klein beetje op Fallen lijken: Meid heeft een rotleven, ontmoet een jongen en voelt zich tot hem aangetrokken, niet wetende dat zij samen al een hele geschiedenis hebben. Ze zijn verliefd op elkaar maar ze kunnen niet samen zijn want hij is onsterfelijk en zij is gevaarlijk. Dat is – naar mijn mening – zowel toepasbaar op Fallen als op Teardrop, niet waar? Na het lezen van Waterfall is mijn mening daar echter over veranderd.

Wat in Teardrop al een beetje begint, wordt in Waterfall verder voortgezet: Eureka komt er na de dood van haar moeder achter dat zij niet zomaar een normaal Amerikaans schoolmeisje is. Ze is een Tearline girl, en haar tranen hebben de kracht om het gezonken koninkrijk Atlantis weer te laten rijzen. Haar moeder heeft haar dit nooit verteld, maar wat ze haar wel verteld heeft is dat ze nooit mag huilen. Dankzij Ander komt Eureka er eindelijk achter waarom. Als Eureka aan het eind van het boek dan eindelijk huilt, is dit ook het begin van het einde van de wereld zoals zij die altijd heeft gekend.

Een ding wat mij in Waterfall heel erg opviel was de karakterontwikkeling van Eureka. In Teardrop is ze nog een beetje een damsel in distress, maar dat laat ze in Waterfall compleet achter zich: ze weet dat het lot van haar wereld en de mensen die ze lief heeft in haar handen ligt. In plaats van hulpeloos toe te kijken neemt ze het heft in eigen handen, en dat brengt haar meer antwoorden dan dat Ander ooit deed. Ander heeft haar namelijk ook niet alles verteld, komt ze achter. Ik vond de Eureka uit boek 2 eigenlijk veel leuker dan de Eureka in boek 1. Natuurlijk doet ze ook dingen die misschien niet zo heel slim zijn, maar ze doet er alles aan om het zelf ook weer recht te zetten.

Het enige wat ik erg jammer vond aan Waterfall – en wat ook de reden is waarom ik het 4 sterren geef in de plaats van 4,5 of 5 – is dat ik het einde heel erg afgeraffeld vind. Er gebeurd heel veel in korte tijd en wat er nou precies gebeurd op de laatste bladzijde is mij eigenlijk niet helemaal duidelijk. Het leek wel een beetje alsof er nog heel veel verhaal over was maar te weinig bladzijdes om alles op te kunnen schrijven. Ik had na de laatste bladzijde ook een beetje zo’n gevoel van “was dit het al? oh, ok.”

Het begin van Waterfall is ontzettend sterk en ik vond het eigenlijk een beter boek dan het eerste deel. Ik vind daarom het einde ook zó jammer. Maar al met al is het wel een mooi vervolg op Teardrop.

Liefs,

Monica

‘Waterfall’ is ook in het Nederlands verkrijgbaar bij uitgeverij Van Goor!

[bol_product_links block_id=”bol_5676aaec0aaf9_selected-products” products=”9200000028985026,9200000028284574,9200000034534415″ name=”waterfall” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

One Comment on “Review: Waterfall (Teardrop #2)”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *