Review: De Stem van de Zee (Eiland in de Mist #1)

De Stem van de Zee coverAuteur: Mara Li
Pagina’s: 308
Genre: Young Adult, Fantasy, Mythologie
Publicatie: Storm Publishers, juni 2015
Rating:
3,5 Eikels

Ik ben in de zee geboren.
In de nacht dat mama moest bevallen, rolden de golven als reuzen naar het strand en krijste mijn moeder als de meeuwen. Ze riep net zo lang om de zee tot mijn vader er gehoor aan gaf en haar zwoegende lichaam in zijn armen naar buiten droeg. Daar lag ze in een witte jurk op haar rug in de modder, haar benen wijd in de branding. De golven trokken me naar buiten. Voordat mijn vader me vast kon grijpen, had ik al kennis gemaakt met het zilte water.

Nimue kent haar moeder slechts uit verhalen. Na een allesverwoestende storm verlaat ze haar vissersdorp om samen met haar broertje Arthur naar haar op zoek te gaan. In een continent waar de Zwarte Griep steeds meer mensen het leven kost, reist Nimue haar familiegeschiedenis achterna in de hoop dat het zal leiden naar hun moeder. Tijdens haar tocht vertoont een in flarden mist gehulde gestalte zich steeds weer aan haar. Waarom wordt ze door hem achtervolgd? En welke connectie hebben Nimue en Arthur met de Andere Wereld, de sfeer van de geesten? (Beschrijving Storm Publishers)

goodreads button

Meteen toen ik de eerste alinea van dit boek las, wist Mara Li me al te betoveren met haar prachtige zinnen. Ze heeft een heerlijke schrijfstijl die je direct het verhaal intrekt. Heerlijk! Ik wilde meteen niet meer stoppen met lezen. De hoofdpersoon van De Stem van de Zee is Nimue. In het eerste gedeelte van het boek maken we uitgebreid kennis met haar dagelijkse beslommeringen, haar familiesituatie, het dorp waarin zij leeft en haar dromen en gedachten. Het werd me echter niet helemaal duidelijk in wat voor wereld Nimue leeft. Het lijkt dystopisch te zijn, zich afspelend in de toekomst, maar toch ook weer historisch. Het is een beetje een mengelmoesje, van alles wat.

Dat is meteen ook het punt wat mij een beetje stoorde: het is allemaal wat veel. De Stem van de Zee is het eerste deel van een serie, en is op de meeste punten een veelbelovend begin. Ik kreeg tijdens het lezen alleen het gevoel dat Mara Li net iets te veel wilde. Ze heeft naar mijn mening zoveel verschillende – allemaal interessante, overigens – elementen in haar verhaal gestopt, dat vervolgens geen enkel element echt genoeg aandacht kreeg. Hierdoor kwamen gebeurtenissen die echt een impact hadden kunnen hebben niet echt tot z’n recht. Jammer!

Maar zoals ik net al zei: ik vind het wel een veelbelovend eerste deel. Het verhaal is interessant en spannend. Bovendien lopen – mede door al die elementen – er veel verschillende verhaallijntjes die allemaal nog uitgewerkt moeten worden, waardoor het verhaal nog veel interessanter en spannender beloofd te worden. Ik hoop dan ook dat Mara Li dat weet waar te maken.

Het einde was heel abrupt (maar dan ook echt heel abrupt, zo van: huh-is-dit-het-einde-al-abrupt), maar maakte me ook heel nieuwsgierig. Ik ben daardoor ontzettend benieuwd hoe het verder zal gaan met Nimue en haar broertje en hoe hun familiegeschiedenis en –erfenis zich verder zal ontwikkelen.

Liefs,

Thyrze

[bol_product_links block_id=”bol_565c9e9e1ebff_selected-products” products=”9200000041015839,9200000045638324″ name=”De Stem van de Zee” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Related Posts

 • Film Review: Love, Simon

  Paper Towns cover

  Everyone deserves a great love story. But for seventeen-year old Simon Spier it’s a little more complicated: he’s yet to tell his family or friends he’s gay and he doesn’t actually know the identity of the anonymous classmate he’s fallen for online. Resolving both issues proves hilarious, terrifying and life-changing. Directed by Greg Berlanti (Riverdale, The Flash, Supergirl), screenplay by Elizabeth Berger & Isaac Aptaker (This is Us), and based on Becky Albertalli’s acclaimed novel, LOVE, SIMON is a funny and heartfelt coming-of-age story about the thrilling ride of finding yourself and falling in love. (Beschrijving: 20th Century Fox)

  Rating:

  Read More

 • Unboxing: Fairyloot – So Royal

  Sinds een paar maanden koop ik de Fairyloot boxen. Ik was voorheen kei fan van Celebrate Books (nog steeds) maar die kan ik helaas niet naar Londen versturen dus ben ik overgestapt naar Fairyloot. Disney en zeker Frozen is my jam, dus toen ik het thema zag en de illustratie die er bij hoorde was ik helemaal verkocht.

  Read More

 • Review: Peril (Peril #1)

  Peril coverAuteur: Joss Stirlineg Pagina’s: 301 Genre: YA, Fantasy, Post-apocaliptic Publicatie:  juli 2017 Rating: Seventeen-year-old Meri Marlowe may be the last of her kind. Able to see peril – a colour in the UV spectrum – she is hunted by mortal enemies who will settle for nothing less than the end of her race. After losing her American parents, she has been on the run for years and is now hiding out in a climate-changed London with her guardian, Theo. Kel Douglas is one of an ancient people whose skin is covered in beautiful peril-coloured patterns when they come of age. By day he is an ordinary student, the rest of the time he is bodyguard to the heir to the throne. That’s until he meets Meri. First book in a new series set in the near future. Perfect for fans of the Hunger Games or the Starcrossed Trilogy.

  goodreads button

  Read More

 • Blogtour Review: S.T.A.G.S.

  Auteur: M. A. Bennett Pagina’s: 304 Genre: YA, Contemporary, Thriller Publicatie:  Oktober 2017 ISBN: 9789030503477 Rating: Greer MacDonald studeert aan St. Aidan the Great School (S.T.A.G.S.), een privéschool waar tradities hoog in het vaandel staan. Greer is een buitenbeentje, totdat ze samen met twee andere scholieren wordt uitgenodigd voor een weekend weg met de Medievals: de elite-club van de school. Het weekend belooft er een te worden waarin bloedsport centraal staat. Wat Greer niet weet is dat er uitnodigingen zijn die je beter niet kunt accepteren. goodreads button

  Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kavana

Quisque consectetur convallis ex, quis tincidunt ligula placerat et.

Subscribe and follow

Popular Post

Subscribe To My Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit dolore magna

Popular Post