Top Ten Thursday: Stelletjes uit boeken

TTT
Ik vond deze TTT best moeilijk. Niet om het feit dat ik het moeilijk vond om de stelletjes te bedenken, maar om de leukste en liefste eruit te kiezen! Zo ongeveer in elk boek komt er een stelletje voor, dus moest ik goed overwegen welke ik nou het leukste vond. Dit lijstje staat trouwens in random volgorde!

Let op! Deze lijst kan spoilers bevatten voor degene die de boeken nog niet gelezen heeft. Het gaat hierbij om stelletjes uit de volgende boeken: Everything, Everything, Harry Potter, A Little Something Different, A Walk To Remember, The Mortal Instruments, Lola and the Boy Next Door, Over de grens, De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine, Fangirl en The Fault in Our Stars.

1. Maddy & Ollie – Everything, EverythingImage and video hosting by TinyPic
Van Everything, Everything heb je al een review kunnen vinden op Booknuts, waar ik heb hem heb beoordeeld met 4,5 eikeltjes! Ik was dus mega enthousiast over dit boek, en dat komt mede door de hoofdpersonages. Maddy en Ollie leren elkaar op een niet geheel normale wijze kennen, en dat vind ik juist zo bijzonder aan hun relatie. Ondanks dat er bij Maddy een ernstige ziekte is geconstateerd, wil Ollie haar blijven zien. How cute!

 

2. Hermelien & Ron – Harry PotterImage and video hosting by TinyPic
Even serieus: hoe kan ik deze niet mee nemen in dit lijstje? God, wat houd ik van Hermelien & Ron. Ze hebben 6 hele boekdelen met elkaar gekibbeld, ze draaiden maar om elkaar heen en uiteindelijk gebeurde het: de kus. Wat was ik gelukkig! En hoewel er verschillende geruchten rondgaan dat deze twee niet voor altijd bij elkaar zullen blijven, geloof ik dat ze bij elkaar horen.

 

3. Lea & Gabe – A Little Something DifferentImage and video hosting by TinyPic
Ook van dit boek is er al een review verschenen op Booknuts. En hoe kan het ook anders, Lea & Gabe zijn zo ongelofelijk schattig! Beiden erg verlegen en bescheiden. Ze hadden gewoon wat hulp nodig van een aantal engeltjes (hun lerares, de barista’s van Starbucks en de buschauffeur) om naar elkaar toe te stappen.

 

4. Jamie & Landon – A Walk To RememberImage and video hosting by TinyPic
Dit stelletje hoorde eigenlijk veel hoger op het lijstje te staan. Ik ben verliefd geworden op Landon, en op de manier hoe hij voor een meisje is veranderd. Hoe een onschuldig en lief meisje een ware badboy heeft weten te veranderen in een gevoelige jongen. Wauw! Ik kan de film echt wel duizend keer kijken (en het boek natuurlijk wel duizend keer lezen!) zonder dat het me een seconde gaat vervelen.

 

5. Jace & Clary – The Mortal InstrumentsImage and video hosting by TinyPic
Oke, ik geef het eerlijk toe: hun relatie is nogal… vreemd gelopen. Dan waren ze heel verliefd, toen waren ze broer en zus, toen toch niet… huh?! Maar serieus: I LOVE JACE en I LOVE CLARY en I LOVE CLARY & JACE! Veel woorden zijn er denk ik niet nodig om duidelijk te maken hoe gek ik ben op dit stelletje.

 

 

6. Lola & Cricket – Lola and the Boy Next DoorImage and video hosting by TinyPic
Ik ben erg fan van Lola & Cricket, omdat ze erg anders zijn dan andere stelletjes. Lola is dat leuke meisje met een nogal aparte kledingsmaak. Wanneer haar oude jeugdliefde Cricket naast haar komt te wonen, staat haar leven op zijn kop. En daar komt nog eens bij kijken dat Lola een vriendje heeft, Max. Toch groeien Lola en Cricket weer langzaam naar elkaar toe, wat ik heel erg fijn vond om te lezen.

 

7. Echo & Noah – Over de grensImage and video hosting by TinyPic
Over de grens is een boek die mij onverwachts heel erg heeft geraakt. Het volgt het verhaal van Echo en Noah, en ik kon het niet over mijn hart verkrijgen om dit stelletje niet in dit lijstje op te nemen. Beiden hebben in het verleden erg veel meegemaakt, en ik vond het fijn om te lezen hoe zij op een gegeven moment steun bij elkaar zochten.

 

Image and video hosting by TinyPic8. Emma & Jacob – De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine
Emma en Jacob zijn letterlijk een bijzonder stelletje. Wat ik zo fijn vind aan hun relatie, is dat ze geen klef stelletje zijn die elkaar de hele tijd willen beschermen. Ze laten de ander hun eigen keuzes maken en hun eigen weg gaan. Maar wanneer het erop aankomt, zullen ze er voor elkaar zijn.

 

9. Cath & Levi – FangirlImage and video hosting by TinyPic
Het is alweer een tijd geleden dat ik Fangirl gelezen heb, maar ik weet nog heel goed hoe leuk ik Cath en Levi vond. Cath heeft een extreme obsessie voor Simon Snow, en Levi accepteert dit volledig en vind haar obsessie niet raar of vreemd. Al vanaf het begin van het boek was ik helemaal gek van Levi. Hij is knap en lacht heel erg veel, waar ik erg vrolijk van werd.

 

 

10. Hazel Grace & Augustus – The Fault in Our StarsImage and video hosting by TinyPic
Mijn favoriete stelletje. Ooit. Hazel Grace en Augustus zijn werkelijk waar perfect in mijn ogen. Ze zijn lief en schattig en wat hou ik van beide personages! Dit stelletje wist me mee te nemen in een rollercoaster vol emoties. Ik heb gelachen en gehuild, was verdrietig en weer boos.

 

 

Wat is jouw favoriete stelletje uit boeken?

Liefs,
Daphne

One Comment on “Top Ten Thursday: Stelletjes uit boeken”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *