Review: A Little Something Different

A little something different cover Auteur: Sandy Hall
Pagina’s: 243
Genre: Young Adult Contemporary
Publicatie: Swoon Reads, 2014
Rating:
4,5 Eikels

Fourteen Viewpoints.
One Love Story.

Lea and Gabe are in the same creative writing class. They get the same pop culture references, order the same Chinese food, and hang out at the same places. Unfortunately, Lea is a little aloof, Gabe is shy, and it looks like they are never going to work things out. (Beschrijving achterflap)

goodreads button

Maar toch ziet iedereen dat er iets gebeurt tussen hen! Hun lerares Creatief Schrijven wilt per se dat ze samen gaan werken. De medewerksters van de Starbucks volgen hun relatie als een TV show. De buschauffeur vertelt zijn vrouw over hen. Zelfs het eekhoorntje gelooft erin dat Lea en Gabe voor elkaar bestemd zijn!

Ik kwam dit boek tegen in een van de lijstjes op Goodreads. Ik had er nog nooit van gehoord. Toen ik de beschrijving las leek het me een heel erg leuk boek, en dat is ook wel gebleken! Vervolgens bestelde ik het boek op Bookdepository en begon ik er onmiddellijk aan toen hij binnen was!

Het is niet een gewoon boek. Het gaat namelijk over Gabe en Lea, maar op geen een moment in het boek zal hun verhaal vanuit hun oogpunt worden beschreven. Het wordt namelijk uit 14 verschillende oogpunten beschreven, zoals die van hun lerares, de medewerksters bij Starbucks en zelfs vanuit het ‘oogpunt’ van een bankje! Dat vond ik ook het allerleukste eraan. Iedereen, die Lea en Gabe beschrijven, ziet hen vanuit hun eigen oogpunt, op hun eigen manier. Daar is ook de schrijfstijl op aangepast, wat ik heel erg fijn vond. Zo vond ik de lerares heel erg grappig, het eekhoorntje heel erg schattig en het bankje was zoals een knorrige, oude man. Ik moest soms wel even kijken wie er ook alweer aan het woord was, maar hier rolde ik snel genoeg in!
Gabe en Lea komen echter wel aan het woord, maar dan vanuit de oogpunten van een van hun vrienden. Dit vond ik wel fijn eraan, want op deze manier kon ik beter peilen wat ze allebei nou precies wilden en vonden van elkaar.

Wat ik nog meer leuk vond aan het verhaal, is dat je erachter komt dat Lea en Gabe geen ‘gewone’ tieners zijn. Zo schuilt er meer achter Gabe dan dat je in eerste instantie zal vermoeden. Waarom is die jongen toch zo stil? Hier zul je beetje bij beetje achter gekomen, en dit verklaart naderhand ook zijn gedrag. Het is dus niet alleen een boek waar twee mensen verliefd op elkaar worden, er schuilt iets meer achter.

Verder vond ik het verhaal op den duur niet vervelend worden, in de zin van “Wanneer komen die twee nou eindelijk bij elkaar?”. Het boekje is niet al te dik, en er wordt een groot lettertype gebruikt. Je vliegt er als een razende doorheen! Persoonlijk ben ik nog niet heel erg sterk in het lezen van Engelse boeken, maar deze had ik zo zonder enige moeite uit. Er worden geen moeilijke Engelse worden en ingewikkelde zinnen gebruikt. Zeker voor degene die kennis wil leren maken met Engelse boeken is dit een goede instapper.

Dit was dus een boek waarvan ik nog nooit had gehoord, maar toch goed uitgepakt heeft. Het is grappig en superlief. Ik heb genoten van iedereen in het boek. Ze hadden elk hun eigen personage en de meeste waren heel erg grappig. Een echte aanrader voor iedereen die op zoek is naar makkelijk Engels boek!

Heeft een van jullie wel eens een boek gekocht waarvan je nog nooit hebt gehoord en die toch heel goed bleek te zijn? Zo ja, welke boek?

Liefs,

Related Posts

 • Film Review: Love, Simon

  Paper Towns cover

  Everyone deserves a great love story. But for seventeen-year old Simon Spier it’s a little more complicated: he’s yet to tell his family or friends he’s gay and he doesn’t actually know the identity of the anonymous classmate he’s fallen for online. Resolving both issues proves hilarious, terrifying and life-changing. Directed by Greg Berlanti (Riverdale, The Flash, Supergirl), screenplay by Elizabeth Berger & Isaac Aptaker (This is Us), and based on Becky Albertalli’s acclaimed novel, LOVE, SIMON is a funny and heartfelt coming-of-age story about the thrilling ride of finding yourself and falling in love. (Beschrijving: 20th Century Fox)

  Rating:

  Read More

 • Unboxing: Fairyloot – So Royal

  Sinds een paar maanden koop ik de Fairyloot boxen. Ik was voorheen kei fan van Celebrate Books (nog steeds) maar die kan ik helaas niet naar Londen versturen dus ben ik overgestapt naar Fairyloot. Disney en zeker Frozen is my jam, dus toen ik het thema zag en de illustratie die er bij hoorde was ik helemaal verkocht.

  Read More

 • Review: Peril (Peril #1)

  Peril coverAuteur: Joss Stirlineg Pagina’s: 301 Genre: YA, Fantasy, Post-apocaliptic Publicatie:  juli 2017 Rating: Seventeen-year-old Meri Marlowe may be the last of her kind. Able to see peril – a colour in the UV spectrum – she is hunted by mortal enemies who will settle for nothing less than the end of her race. After losing her American parents, she has been on the run for years and is now hiding out in a climate-changed London with her guardian, Theo. Kel Douglas is one of an ancient people whose skin is covered in beautiful peril-coloured patterns when they come of age. By day he is an ordinary student, the rest of the time he is bodyguard to the heir to the throne. That’s until he meets Meri. First book in a new series set in the near future. Perfect for fans of the Hunger Games or the Starcrossed Trilogy.

  goodreads button

  Read More

 • Blogtour Review: S.T.A.G.S.

  Auteur: M. A. Bennett Pagina’s: 304 Genre: YA, Contemporary, Thriller Publicatie:  Oktober 2017 ISBN: 9789030503477 Rating: Greer MacDonald studeert aan St. Aidan the Great School (S.T.A.G.S.), een privéschool waar tradities hoog in het vaandel staan. Greer is een buitenbeentje, totdat ze samen met twee andere scholieren wordt uitgenodigd voor een weekend weg met de Medievals: de elite-club van de school. Het weekend belooft er een te worden waarin bloedsport centraal staat. Wat Greer niet weet is dat er uitnodigingen zijn die je beter niet kunt accepteren. goodreads button

  Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kavana

Quisque consectetur convallis ex, quis tincidunt ligula placerat et.

Subscribe and follow

Popular Post

Subscribe To My Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit dolore magna

Popular Post