Review: Everything, Everything

Everything Everything cover Auteur: Nicola Yoon
Pagina’s: 306
Genre: Young Adult Contemporary
Publicatie: Corgi Books, september 2015
Rating:
4,5 Eikels

Madeline Whittier is allergic to the outside world. So allergic, in fact, that she has never left the house in all of her seventeen years. But when Olly moves in next door, and wants to talk to Maddie, tiny holes start to appear in the protective bubble her mother has built around her. Olly writes his IM address on a piece of paper, shows it at her window, and suddenly, a door opens. But does Maddie dare to step outside her comfort zone? (Beschrijving Bol.com)

goodreads button


Dit boek heb ik ‘ontdekt’ toen ik de Bruna op station Den Bosch in liep. De cover van het boek, in combinatie met de beschrijving op de achterflap, sprak me direct aan. Ik ben niet iemand die spontaan onbekende boeken koopt, dus ik keek op Goodreads en zag dat Everything, Everything in het lijstje stond van Best Books of 2015 onder het genre Young Adult Fiction. Toen moest ik hem helemaal lezen!

En god, wat was dit boek onwijs goed. Het is een van de beste boeken die ik in 2015 heb gelezen. Je komt terecht in het leven van Maddie. Zij is 17 jaar niet buiten geweest, omdat ze allergisch is voor de buitenwereld. Ze voelde ook nooit echt de behoefte om naar buiten te gaan, totdat ze in contact komt met haar nieuwe buurjongen Ollie. Vanaf dan staat haar leven op haar kop en wordt ze hopeloos verliefd. Het verhaal is erg origineel, het is niet zomaar een liefdesverhaal. En OMG: de plottwist! Echt iets wat ik nevernooit aan had zien komen…

Niet alleen het verhaal van Maddie (en Ollie) is bijzonder, ook de opbouw van het hele boek zelf. Het is geen boek met alleen maar tekst. Je komt er namelijk ook grafieken, plaatjes, iMessenger-gesprekken, e-mails, online bestellingen en brieven tegen. Deze worden goed verdeeld door de tekst, en de extra dingen geven daadwerkelijk toegevoegde waarde aan het verhaal. De hoofdstukken zijn vrij kort waardoor je door het verhaal heen vliegt.

Zelf heb ik nog niet veel Engelse boeken gelezen, ook al ben ik zeker van plan om dat in 2016 meer te doen! Ik vond het ergens dus best spannend om aan dit boek te beginnen. Zou ik alles wel goed meekrijgen? Zou ik het verhaal helemaal snappen? En het antwoord op die vragen is: ja. Dit verhaal is echt heel goed te doen voor de lezers onder ons die willen beginnen aan het lezen van Engelse Young Adult boeken, of voor lezers die nog moeite hebben met het lezen van Engelse boeken. Alles wordt zo duidelijk beschreven door Nicola Yoon, en ook wordt het verhaal goed ondersteund met de plaatjes en dergelijke.

Everything, Everything is een van de beste boeken die ik in 2015 heb gelezen. Iedereen die van Young Adult Contemporary houdt: ik wil jullie zo graag dwingen om dit boek te lezen. Geloof mij, doe het gewoon. Dan zul je snappen wat ik bedoel.

Heb jij dit boek al gelezen?

Liefs,

[bol_product_links block_id=”bol_56841dfcce831_selected-products” products=”9200000040100410,9200000037297665″ name=”Nicola Yoon” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *