Top Ten Thursday: Prinsen en Prinsessen

Een Top 10 prinsen en prinsessen. Klinkt makkelijk toch? Als je er goed over na gaat denken blijkt het echter nog knap lastig te zijn. Want hoeveel hoofdpersonages zijn er wel niet die heel normaal zijn of tot de onderste sociale laag behoren en plotsklaps iets bijzonders doen? Veel. En prinsen en prinsessen die iets bijzonders doen? Niet zo veel. Deze TTT heeft me dan ook behoorlijk wat moeite gekost, maar uiteindelijk ben ik er (met een beetje smokkelen) toch in geslaagd!

1. De Selection Series – Kiera Cass
Ja oke, de hoofdpersoon is arm. Maar Maxon is een prins. Dus dat telt. Daarbij schreeuwen die prachtige covers gewoon prinses.

2. De Kroon van de Tearling – Erika Johansen
Dit vond ik een ontzettend gaaf boek! Het tweede deel ligt (weliswaar in het Engels) al met smart op me te wachten. Ik hoop er dan ook binnenkort in te beginnen, want Kelsea is een heerlijke no-nonsense prinses! Mijn volledige recensie van De Kroon van de Tearling kun je hier lezen.

3. Legacy / Allegiance / Sacrifice – Cayla Kluver
Deze titels doen misschien niet direct een belletje rinkelen, maar ik denk dat Alera: de Erfgename dat misschien wel doet. Ja, dat is dus deze serie. Ik heb de drie boeken uiteindelijk in het Engels gekocht omdat ik het niet kon uitstaan dat de rest niet vertaald werd. Het heeft me zeker niet teleurgesteld!

4. The Lunar Chronicles – Marissa Meyer
Eén van de beste series die ik gelezen heb! Ik ben gek op de heerlijke retellings van Marissa Meyer. Eind dit jaar komt éindelijk Winter uit. Ik kan niet wachten! En ja, in deze serie zitten ook koninklijke personages (al zal ik geen details geven in verband met eventuele spoilers).

5. Trylle trilogie – Amanda Hocking
Het is alweer veel te lang geleden dat ik deze trilogie las. Ik moet met het schaamrood op mijn kaken bekennen dat ik niet meer precies weet hoe de Trylle trilogie ook alweer ging. Oeps. Maar, voor zover ik me kan herinneren zat hier ook een prinses in. Toch?

6. De IJzerkoning serie – Julie Kagawa
Tegenwoordig heeft vrijwel iedereen deze serie wel gelezen. Ik vond dit tijdens het lezen echt geweldige boeken, maar nu het wat langer geleden is zijn mijn herinneringen op de een of andere manieren niet meer zo aanbiddend. Hmm, anyways: koninklijk bloed aanwezig!

Ja, en dat waren zo’n beetje de boeken (en series) met prinsen en prinsessen die ik heb gelezen. Het zou trouwens best kunnen dat ik er een aantal overgeslagen heb (laat het me weten in de comments, mocht dat inderdaad zo zijn!). Om de top 10 toch nog af te maken heb ik besloten te kiezen voor boeken die ongelezen in mijn kast staan of op mijn virtuele TBR staan (over prinsen en prinsessen uiteraard). Sorry!

7. The Winner’s Curse & The Winner’s Crime – Marie Rutkoski
Deze twee delen heeft Melisa voor mij meegenomen tijdens YALC. Deze schatjes zijn dan ook gesigneerd! Maar nog wel ongelezen, helaas. Volgens mij is de hoofdpersoon wel hooggeplaatst, maar geen prinses. Nouja, close enough.

8. Fire and Thorns Series – Rae Carson
The Girl of Fire and Thorns, deel 1 in deze serie, staat al een hele tijd op mijn verlanglijstje. Ik heb het boek nog niet aan mijn kast mogen toevoegen, maar op een dag zal ik dit pareltje in mijn handen hebben! Dit boek gaat over een prinses die, voor zover ik weet, verademend realistisch is. Ik ben dan ook erg benieuwd!

9. The Princess Diaries – Meg Cabot
Hoe kan ik deze serie nou vergeten! Oke, ik heb de boeken nooit gelezen, dus daarom wellicht, maar ik vond de films geweldig! De films schijnen niet echt de boeken aan te houden (er zijn dan ook heel veel boeken binnen deze serie), maar Mia is ook weer een heerlijk personage dat zichzelf is. Iemand die de boeken wel heeft gelezen en mij kan vertellen of ze de moeite waard zijn?

10. The Sin Eater’s Daughter – Melinda Salisbury
De laatste loodjes wegen altijd het zwaarst. Ik had dan ook de grootste moeite om nog een goede nummer tien te vinden… Uiteindelijk heb ik gekozen voor The Sin Eater’s Daughter, want de cover is prachtig, de achterflap klinkt geweldig en er zit een prins in. Dit boek komt zeker hoog op mijn verlanglijstje te staan!

Weet jij nog boeken over prinsen en prinsessen die echt de moeite waard zijn?

Liefs,

Related Posts

 • Film Review: Love, Simon

  Paper Towns cover

  Everyone deserves a great love story. But for seventeen-year old Simon Spier it’s a little more complicated: he’s yet to tell his family or friends he’s gay and he doesn’t actually know the identity of the anonymous classmate he’s fallen for online. Resolving both issues proves hilarious, terrifying and life-changing. Directed by Greg Berlanti (Riverdale, The Flash, Supergirl), screenplay by Elizabeth Berger & Isaac Aptaker (This is Us), and based on Becky Albertalli’s acclaimed novel, LOVE, SIMON is a funny and heartfelt coming-of-age story about the thrilling ride of finding yourself and falling in love. (Beschrijving: 20th Century Fox)

  Rating:

  Read More

 • Unboxing: Fairyloot – So Royal

  Sinds een paar maanden koop ik de Fairyloot boxen. Ik was voorheen kei fan van Celebrate Books (nog steeds) maar die kan ik helaas niet naar Londen versturen dus ben ik overgestapt naar Fairyloot. Disney en zeker Frozen is my jam, dus toen ik het thema zag en de illustratie die er bij hoorde was ik helemaal verkocht.

  Read More

 • Review: Peril (Peril #1)

  Peril coverAuteur: Joss Stirlineg Pagina’s: 301 Genre: YA, Fantasy, Post-apocaliptic Publicatie:  juli 2017 Rating: Seventeen-year-old Meri Marlowe may be the last of her kind. Able to see peril – a colour in the UV spectrum – she is hunted by mortal enemies who will settle for nothing less than the end of her race. After losing her American parents, she has been on the run for years and is now hiding out in a climate-changed London with her guardian, Theo. Kel Douglas is one of an ancient people whose skin is covered in beautiful peril-coloured patterns when they come of age. By day he is an ordinary student, the rest of the time he is bodyguard to the heir to the throne. That’s until he meets Meri. First book in a new series set in the near future. Perfect for fans of the Hunger Games or the Starcrossed Trilogy.

  goodreads button

  Read More

 • Blogtour Review: S.T.A.G.S.

  Auteur: M. A. Bennett Pagina’s: 304 Genre: YA, Contemporary, Thriller Publicatie:  Oktober 2017 ISBN: 9789030503477 Rating: Greer MacDonald studeert aan St. Aidan the Great School (S.T.A.G.S.), een privéschool waar tradities hoog in het vaandel staan. Greer is een buitenbeentje, totdat ze samen met twee andere scholieren wordt uitgenodigd voor een weekend weg met de Medievals: de elite-club van de school. Het weekend belooft er een te worden waarin bloedsport centraal staat. Wat Greer niet weet is dat er uitnodigingen zijn die je beter niet kunt accepteren. goodreads button

  Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kavana

Quisque consectetur convallis ex, quis tincidunt ligula placerat et.

Subscribe and follow

Popular Post

Subscribe To My Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit dolore magna

Popular Post