Review: De kroon van de Tearling (De kroon van de Tearling #1)

De kroon van de Tearling coverAuteur: Erika Johansen
Pagina’s: 446
Genre: Fantasy
Publicatie: Boekerij, maart 2015
Rating:
4,5 Eikels

Op haar negentiende verjaardag begint prinses Kelsea Glynn haar gevaarlijke reis naar het kasteel waar ze ­geboren is. Ze komt haar kroon opeisen. Achttien jaar lang werd het koninkrijk geregeerd door Kelsea’s oom, een ­marionet van de Rode Koningin, die het buurland Mortmesme al decennia tiranniseert. Kelsea draagt de Tearlingsaffier, een juweel met immense ­magische krachten. Ze wordt beschermd door de Wachters van de Koningin, geleid door de raadselachtige en toegewijde Lazarus. Kelsea zal de ridders nodig hebben om te overleven. Haar vijanden zetten duistere moordenaars en duivelse bloedmagie in om te voorkomen dat zij gekroond wordt… (Beschrijving bol.com)

goodreads button

Dit boek was voor het uitkwam al een hype. De rechten voor de film zijn zelfs al verkocht en Emma Watson gaat de hoofdrol spelen (yay!). Dan moet het boek wel goed zijn toch? Aan de ene kant was ik dus enorm enthousiast (Ik wil het ook lezen!) maar aan de andere kant maakt me het ook een beetje bang (Torenhoge verwachtingen doen het vrijwel nooit goed..). Ik won het boek bij Hebban en toen ik het boek binnenkreeg heb ik het meteen verslonden. En wat is het een juweeltje!

Laat ik beginnen met de hoofdpersoon, want EINDELIJK hebben we een keer een hoofdpersoon dat geen iel poppetje is. Nee, Kelsea houdt van eten, is stevig, niet overdreven knap en moet aan haar conditie werken. Wat een verademing! Bovendien houdt Kelsea van boeken en wil ze per se een bibliotheek in haar kasteel, ook al zijn boeken in de Tearling enorm schaars. Ik vond haar dus meteen al geweldig. Niet alleen is ze realistisch en heeft ze een goede smaak (want boeken), maar ze heeft ook nog eens leuke humor en weet zichzelf heel goed staande te houden tussen al die mannen. Als ik dan toch een minpuntje moet noemen: ondanks dat ze totaal afgeschermd is opgegroeid en dus geen ervaring heeft met het leiden van een koninkrijk, gingen eigenlijk alle beslissingen die ze nam goed.

Johansen’s schrijfstijl is echt heerlijk. Ik waande me compleet in de Tearling. Ik vond de wereldbouw heel prettig: genoeg om je in te kunnen leven en een beeld te kunnen vormen van de wereld waarin Kelsea leeft, maar niet overdreven. Johansen laat genoeg mysterie over waardoor je nieuwsgierig blijft. Samen met Kelsea ontdek je steeds meer over de geschiedenis van de Tearling en de regeerperiode van haar moeder. Ook krijg je een kijkje in het leven van de slechte Rode Koningin van het buurland Mortmesne. De Rode Koningin zorgt net voor dat extra beetje spanning en gevaar en vond ik een heel interessant personage. Ik hoop dat we nog meer van haar te zien krijgen!

Kortom, met De Kroon van de Tearling heeft Erika Johansen echt een geweldig debuut geschreven. Ik heb van iedere letter genoten en ik kan niet wachten op deel 2 én op de film. Hoewel ik Emma iets te dun vind voor de rol, denk ik dat ze een fantastische Kelsea neer gaat zetten. Ik heb er een nieuwe favoriete serie bij!

Liefs,

Related Posts

 • Film Review: Love, Simon

  Paper Towns cover

  Everyone deserves a great love story. But for seventeen-year old Simon Spier it’s a little more complicated: he’s yet to tell his family or friends he’s gay and he doesn’t actually know the identity of the anonymous classmate he’s fallen for online. Resolving both issues proves hilarious, terrifying and life-changing. Directed by Greg Berlanti (Riverdale, The Flash, Supergirl), screenplay by Elizabeth Berger & Isaac Aptaker (This is Us), and based on Becky Albertalli’s acclaimed novel, LOVE, SIMON is a funny and heartfelt coming-of-age story about the thrilling ride of finding yourself and falling in love. (Beschrijving: 20th Century Fox)

  Rating:

  Read More

 • Unboxing: Fairyloot – So Royal

  Sinds een paar maanden koop ik de Fairyloot boxen. Ik was voorheen kei fan van Celebrate Books (nog steeds) maar die kan ik helaas niet naar Londen versturen dus ben ik overgestapt naar Fairyloot. Disney en zeker Frozen is my jam, dus toen ik het thema zag en de illustratie die er bij hoorde was ik helemaal verkocht.

  Read More

 • Review: Peril (Peril #1)

  Peril coverAuteur: Joss Stirlineg Pagina’s: 301 Genre: YA, Fantasy, Post-apocaliptic Publicatie:  juli 2017 Rating: Seventeen-year-old Meri Marlowe may be the last of her kind. Able to see peril – a colour in the UV spectrum – she is hunted by mortal enemies who will settle for nothing less than the end of her race. After losing her American parents, she has been on the run for years and is now hiding out in a climate-changed London with her guardian, Theo. Kel Douglas is one of an ancient people whose skin is covered in beautiful peril-coloured patterns when they come of age. By day he is an ordinary student, the rest of the time he is bodyguard to the heir to the throne. That’s until he meets Meri. First book in a new series set in the near future. Perfect for fans of the Hunger Games or the Starcrossed Trilogy.

  goodreads button

  Read More

 • Blogtour Review: S.T.A.G.S.

  Auteur: M. A. Bennett Pagina’s: 304 Genre: YA, Contemporary, Thriller Publicatie:  Oktober 2017 ISBN: 9789030503477 Rating: Greer MacDonald studeert aan St. Aidan the Great School (S.T.A.G.S.), een privéschool waar tradities hoog in het vaandel staan. Greer is een buitenbeentje, totdat ze samen met twee andere scholieren wordt uitgenodigd voor een weekend weg met de Medievals: de elite-club van de school. Het weekend belooft er een te worden waarin bloedsport centraal staat. Wat Greer niet weet is dat er uitnodigingen zijn die je beter niet kunt accepteren. goodreads button

  Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kavana

Quisque consectetur convallis ex, quis tincidunt ligula placerat et.

Subscribe and follow

Popular Post

Subscribe To My Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit dolore magna

Popular Post