Review: De kroon van de Tearling (De kroon van de Tearling #1)

De kroon van de Tearling coverAuteur: Erika Johansen
Pagina’s: 446
Genre: Fantasy
Publicatie: Boekerij, maart 2015
Rating:
4,5 Eikels

Op haar negentiende verjaardag begint prinses Kelsea Glynn haar gevaarlijke reis naar het kasteel waar ze ­geboren is. Ze komt haar kroon opeisen. Achttien jaar lang werd het koninkrijk geregeerd door Kelsea’s oom, een ­marionet van de Rode Koningin, die het buurland Mortmesme al decennia tiranniseert. Kelsea draagt de Tearlingsaffier, een juweel met immense ­magische krachten. Ze wordt beschermd door de Wachters van de Koningin, geleid door de raadselachtige en toegewijde Lazarus. Kelsea zal de ridders nodig hebben om te overleven. Haar vijanden zetten duistere moordenaars en duivelse bloedmagie in om te voorkomen dat zij gekroond wordt… (Beschrijving bol.com)

goodreads button

Dit boek was voor het uitkwam al een hype. De rechten voor de film zijn zelfs al verkocht en Emma Watson gaat de hoofdrol spelen (yay!). Dan moet het boek wel goed zijn toch? Aan de ene kant was ik dus enorm enthousiast (Ik wil het ook lezen!) maar aan de andere kant maakt me het ook een beetje bang (Torenhoge verwachtingen doen het vrijwel nooit goed..). Ik won het boek bij Hebban en toen ik het boek binnenkreeg heb ik het meteen verslonden. En wat is het een juweeltje!

Laat ik beginnen met de hoofdpersoon, want EINDELIJK hebben we een keer een hoofdpersoon dat geen iel poppetje is. Nee, Kelsea houdt van eten, is stevig, niet overdreven knap en moet aan haar conditie werken. Wat een verademing! Bovendien houdt Kelsea van boeken en wil ze per se een bibliotheek in haar kasteel, ook al zijn boeken in de Tearling enorm schaars. Ik vond haar dus meteen al geweldig. Niet alleen is ze realistisch en heeft ze een goede smaak (want boeken), maar ze heeft ook nog eens leuke humor en weet zichzelf heel goed staande te houden tussen al die mannen. Als ik dan toch een minpuntje moet noemen: ondanks dat ze totaal afgeschermd is opgegroeid en dus geen ervaring heeft met het leiden van een koninkrijk, gingen eigenlijk alle beslissingen die ze nam goed.

Johansen’s schrijfstijl is echt heerlijk. Ik waande me compleet in de Tearling. Ik vond de wereldbouw heel prettig: genoeg om je in te kunnen leven en een beeld te kunnen vormen van de wereld waarin Kelsea leeft, maar niet overdreven. Johansen laat genoeg mysterie over waardoor je nieuwsgierig blijft. Samen met Kelsea ontdek je steeds meer over de geschiedenis van de Tearling en de regeerperiode van haar moeder. Ook krijg je een kijkje in het leven van de slechte Rode Koningin van het buurland Mortmesne. De Rode Koningin zorgt net voor dat extra beetje spanning en gevaar en vond ik een heel interessant personage. Ik hoop dat we nog meer van haar te zien krijgen!

Kortom, met De Kroon van de Tearling heeft Erika Johansen echt een geweldig debuut geschreven. Ik heb van iedere letter genoten en ik kan niet wachten op deel 2 én op de film. Hoewel ik Emma iets te dun vind voor de rol, denk ik dat ze een fantastische Kelsea neer gaat zetten. Ik heb er een nieuwe favoriete serie bij!

Liefs,

2 Comments on “Review: De kroon van de Tearling (De kroon van de Tearling #1)”

  1. Oh deze wil ik ook zo graag lezen! Ik wist helemaal niet dat hij ook al in het Nederlands uit was.. dat wordt heel snel richting de boekwinkel.
    Ik ben ook erg benieuwd naar de film, altijd heerlijk boekverfilmingen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *