Top Ten Thursday: Contemporary boeken

De Top Ten Thursday van deze week gaat over contemporary boeken! Contemporary is één van mijn favoriete genres en vind ik het lekkerst om te lezen in de zomer, wanneer het zonnetje schijnt en ik alle tijd van de wereld heb!

1. Paper Towns – John Green
Het is je vast niet ontgaan, het is John Green week bij Booknuts! Paper Towns draait namelijk sinds vandaag in de Nederlandse bioscopen. Het boek mag dan natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje. 3 jaar geleden heb ik hem gelezen en het was mijn tweede Jonh Green boek. Ik geef toe dat dit niet mijn favoriet van hem was, maar al met al heb ik heel erg genoten van dit avontuur en kan ik niet wachten om de film te zien. Morgen komt Melisa’s recensie online van dit boek dus houd Booknuts in de gaten!

2. Eleanor & Park – Rainbow Rowell
Rainbow Rowell, the queen of contemporary mag in dit lijstje niet ontbreken. Een tijdje geleden schreef ik een lovende recensie over dit boek waar geen woord in is gelogen. Dit is een ongelofelijke aanrader voor iedereen die een realistische love-story wilt lezen, zonder stomme clichés.

3. Wij leugenaars – E. Lockhart
Heftig, onvoorspelbaar en emotioneel, zo wordt We Were Liars beschreven in alle reviews die ik over het boek las. Zelf hou ik erg van boeken met plot-twist en wtf-momentjes. Boeken die mij na het lezen achterlaten als een confused wreck zijn meestal de beste. Het is dan ook niet vreemd dat dit boek heel hoog op mij to-read lijstje staat!

4. Een weeffout in onze sterren – John Green
Ondanks dat ik de Nederlandse vertaling van de titel echt verschrikkelijk vind, blijft het boek een masterpiece. Dit is en blijft mijn favoriete John Green boek (behalve als hij in de toekomst weer zo’n verschrikkelijke tearjerker weet te schrijven). Thyrze’s recensie van dit boek kun je HIER lezen.

5. Since You’ve Been Gone – Morgan Matson
Dit boek heb ik nog niet gelezen maar wil ik wel heel graag lezen! Ik heb hier lovende recensies over gelezen, de 5 sterren vliegen je om de oren! Het verhaal spreekt me heel erg aan; een meisje die een to-do list van haar verdwenen vriendin moet volbrengen. Klinkt tof, right?

6. Wonder – R.J. Palacio
Niet veel Nederlandse boekennerds die ik ken hebben dit boek gelezen, wat echt super zonde is! Dit boek heeft veel indruk op mij gemaakt en heeft me nogmaals doen realiseren dat ik de mensen die ik liefheb vaker moet laten weten dat ik van ze hou en dat schoonheid toch écht van binnen zit. Good luck with all your feels.

7. Het grote misschien – John Green
Dit lijstje gaat steeds meer lijken op een ode aan John Green, maar so what! Looking For Alaska was het eerste boek dat ik van John las en is tot op de dag van vandaag één van mijn favorieten. Op de een of andere manier blijft dit boek mij heel erg bij. Ook hiervan wordt in 2016 een film uitgebracht, waar ik absoluut niet op kan wachten! Monica’s recensie van dit boek kun je hier lezen!

8. Lobsters – Tom Ellen & Lucy Ivison
Dit spiksplinternieuwe boek staat ongelofelijk hoog op mijn to-read lijstje. Ten eerste omdat ik heb gehoord dat dit boek hilarisch is en ten tweede omdat de cover (geïllustreerd door onze lieve Zonenmaan) écht prachtig is, (ook al branden je ogen uit je oogkassen als je er te lang naar kijkt).

9. De statistische waarschijnlijkheid van liefde op het eerste gezicht – Jennifer E. Smith
Dit boek las ik in de zomer van 2013 en is sindsdien nog steeds één van mijn favoriete zomerboeken. Het verhaal begint allemaal op een vliegveld waar twee tieners elkaar ontmoeten. Meer vertel ik niet, je moet hem gewoon lezen! De karakters zijn heel leuk en het verhaal heeft veel meer diepte dan andere ‘love at first sight’ boeken.

10. To All The Boys I’ve Loved Before – Jenny Han
Dit boek gaat over een meisje wiens ‘liefdesbrieven’, die eerst veilig onder haar bed in een doos verstopt zaten, allemaal zijn verstuurd naar haar crushes! To All The Boys I’ve Loved Before klinkt als een perfecte summer-read! Een licht boek met romantiek en een beetje spanning. Ik kan niet wachten om hem te lezen!

Dit lijstje is maar een handjevol contemporaries die ik fantastisch vind óf heel erg naar uitkijk om te lezen. Natuurlijk zijn er nog veel meer, maar dit lijstje heet niet voor niks Top Ten Thursday!

Wat zijn jouw favoriete contemporary boeken?

Liefs,

Image and video hosting by TinyPic

Related Posts

 • Film Review: Love, Simon

  Paper Towns cover

  Everyone deserves a great love story. But for seventeen-year old Simon Spier it’s a little more complicated: he’s yet to tell his family or friends he’s gay and he doesn’t actually know the identity of the anonymous classmate he’s fallen for online. Resolving both issues proves hilarious, terrifying and life-changing. Directed by Greg Berlanti (Riverdale, The Flash, Supergirl), screenplay by Elizabeth Berger & Isaac Aptaker (This is Us), and based on Becky Albertalli’s acclaimed novel, LOVE, SIMON is a funny and heartfelt coming-of-age story about the thrilling ride of finding yourself and falling in love. (Beschrijving: 20th Century Fox)

  Rating:

  Read More

 • Unboxing: Fairyloot – So Royal

  Sinds een paar maanden koop ik de Fairyloot boxen. Ik was voorheen kei fan van Celebrate Books (nog steeds) maar die kan ik helaas niet naar Londen versturen dus ben ik overgestapt naar Fairyloot. Disney en zeker Frozen is my jam, dus toen ik het thema zag en de illustratie die er bij hoorde was ik helemaal verkocht.

  Read More

 • Review: Peril (Peril #1)

  Peril coverAuteur: Joss Stirlineg Pagina’s: 301 Genre: YA, Fantasy, Post-apocaliptic Publicatie:  juli 2017 Rating: Seventeen-year-old Meri Marlowe may be the last of her kind. Able to see peril – a colour in the UV spectrum – she is hunted by mortal enemies who will settle for nothing less than the end of her race. After losing her American parents, she has been on the run for years and is now hiding out in a climate-changed London with her guardian, Theo. Kel Douglas is one of an ancient people whose skin is covered in beautiful peril-coloured patterns when they come of age. By day he is an ordinary student, the rest of the time he is bodyguard to the heir to the throne. That’s until he meets Meri. First book in a new series set in the near future. Perfect for fans of the Hunger Games or the Starcrossed Trilogy.

  goodreads button

  Read More

 • Blogtour Review: S.T.A.G.S.

  Auteur: M. A. Bennett Pagina’s: 304 Genre: YA, Contemporary, Thriller Publicatie:  Oktober 2017 ISBN: 9789030503477 Rating: Greer MacDonald studeert aan St. Aidan the Great School (S.T.A.G.S.), een privéschool waar tradities hoog in het vaandel staan. Greer is een buitenbeentje, totdat ze samen met twee andere scholieren wordt uitgenodigd voor een weekend weg met de Medievals: de elite-club van de school. Het weekend belooft er een te worden waarin bloedsport centraal staat. Wat Greer niet weet is dat er uitnodigingen zijn die je beter niet kunt accepteren. goodreads button

  Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kavana

Quisque consectetur convallis ex, quis tincidunt ligula placerat et.

Subscribe and follow

Popular Post

Subscribe To My Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit dolore magna

Popular Post