Het Grote Misschien coverAuteur: John Green
Pagina’s: 254
Genre: Young Adult, Contemporary, Coming of Age.
Publicatie: Lemniscaat, Oktober 2014
Rating:
4 Eikels

Miles Halter is gefascineerd door ‘Beroemde Laatste Woorden’ én hij is zijn saaie leventje thuis meer dan zat. Hij schrijft zich in voor een kostschool in Alabama en gaat op zoek naar ‘Het Grote Misschien’, zoals ook de dichter Rabelais op zijn sterfbed deed. Eenmaal aangekomen op Culver Creed maakt Miles kennis met zijn kamergenoot Chip Martin – de kolonel – en met Alaska Young. Slimme, grappige, mooie, onvoorspelbare, sexy Alaska, voor wie Miles als een blok valt en die hem Het Grote Misschien in katapulteert – Miles ontredderd achterlatend. (beschrijving goodreads)

goodreads button

Het Grote Misschien is het tweede boek wat ik gelezen heb van John Green. Ik heb dit boek cadeau gekregen tijdens de boeken adventkalender in 2013 en wat was ik daar blij mee! Na het lezen van Een Weeffout in onze Sterren was ik namelijk laaiend enthousiast over John Green en kon ik niet wachten om meer van hem te lezen!

De hoofdpersoon en verteller in dit boek is Miles Halter. Een jongen met een – zoals hij het zelf zegt – enorm saai leven. Eerlijk gezegd vond ik het begin van het boek ook een beetje zo aanvoelen. Het verhaal begint namelijk op het moment dat Miles nog bij zijn ouders is en zich aan het klaarmaken is om te vertrekken naar Florida. Zijn saaie leven verandert echter wanneer hij op Culver Creek – de college in Florida – aankomt en daar bevriend raakt met zijn kamergenoot Chip “De Kolonel” Martin en een vriendin van hem, Alaska Young. Zij dopen Miles om tot “Pudge” en veranderen zijn leven. Vanaf het eerste moment dat Miles Alaska ziet, is hij al betoverd door haar.

Het boek is niet echt opgedeeld in hoofdstukken. Het is eigenlijk opgedeeld in twee delen: de dagen voordat er iets gaat gebeuren, en de dagen nadat er iets gebeurd is. Wat dat “iets” is wat er gebeurd, ga ik niet vertellen want dat zou echt de grootste spoiler ever zijn. Al kan je op een gegeven moment in het boek van tevoren wel een beetje raden wat er gaat gebeuren.

Zoals ik eerder al zei was het begin een beetje… saai. Gelukkig werd dat heel snel beter vanaf het moment dat Miles naar Culver Creek gaat. Samen met De Kolonel, Alaska en een paar andere vrienden halen ze de mooiste streken uit op school. Er zitten enorm grappige momenten in en ik heb dan ook erg vaak gelachen tijdens het lezen. Wat ik erg goed vond aan dit verhaal is dat je heel erg goed kunt meeleven met de hoofdpersoon. Dat gold voor mij zowel met de humor als met de wat minder leuke momenten. Ik moet dan ook toegeven dat mijn eigen versie van het boek licht beschadigd is omdat ik het op een gegeven moment door mijn kamer gegooid heb uit frustratie.

Dit boek heeft mij vele malen geraakt, en hoewel ik dat bij Een Weeffout in onze Sterren nog sterker had, vond ik het echt een prachtig boek. Ik zou het dan ook zeker aanraden aan iedere John Green liefhebber die hem nog niet gelezen heeft. Ik heb niet vaak een emotionele hangover na het lezen van een boek, maar dat had ik nu wel. Dat alleen is voor mij al een teken dat het een goed boek is.

Vraag voor de John Green-week Giveaway:
1. Zodra Miles naar Culver Creek gaat, krijgt hij van De Kolonel ook een bijnaam. Wat is deze bijnaam?
De derde letter in dit woord correspondeert met het cijfer (hoeveelste letter het is) in het alfabet. Tel dit getal op bij de rest van de nummers aan het eind van de week. Let op, het gaat om de Engelse naam, niet de Nederlandse. Hij is te vinden in de review!

Liefs,

Monica

[bol_product_links block_id=”bol_55b4d86fa3d8f_selected-products” products=”9200000029979332,9200000010945963,1001004002654690″ name=”Het Grote Misschien” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Related Posts

 • Film Review: Love, Simon

  Paper Towns cover

  Everyone deserves a great love story. But for seventeen-year old Simon Spier it’s a little more complicated: he’s yet to tell his family or friends he’s gay and he doesn’t actually know the identity of the anonymous classmate he’s fallen for online. Resolving both issues proves hilarious, terrifying and life-changing. Directed by Greg Berlanti (Riverdale, The Flash, Supergirl), screenplay by Elizabeth Berger & Isaac Aptaker (This is Us), and based on Becky Albertalli’s acclaimed novel, LOVE, SIMON is a funny and heartfelt coming-of-age story about the thrilling ride of finding yourself and falling in love. (Beschrijving: 20th Century Fox)

  Rating:

  Read More

 • Unboxing: Fairyloot – So Royal

  Sinds een paar maanden koop ik de Fairyloot boxen. Ik was voorheen kei fan van Celebrate Books (nog steeds) maar die kan ik helaas niet naar Londen versturen dus ben ik overgestapt naar Fairyloot. Disney en zeker Frozen is my jam, dus toen ik het thema zag en de illustratie die er bij hoorde was ik helemaal verkocht.

  Read More

 • Review: Peril (Peril #1)

  Peril coverAuteur: Joss Stirlineg Pagina’s: 301 Genre: YA, Fantasy, Post-apocaliptic Publicatie:  juli 2017 Rating: Seventeen-year-old Meri Marlowe may be the last of her kind. Able to see peril – a colour in the UV spectrum – she is hunted by mortal enemies who will settle for nothing less than the end of her race. After losing her American parents, she has been on the run for years and is now hiding out in a climate-changed London with her guardian, Theo. Kel Douglas is one of an ancient people whose skin is covered in beautiful peril-coloured patterns when they come of age. By day he is an ordinary student, the rest of the time he is bodyguard to the heir to the throne. That’s until he meets Meri. First book in a new series set in the near future. Perfect for fans of the Hunger Games or the Starcrossed Trilogy.

  goodreads button

  Read More

 • Blogtour Review: S.T.A.G.S.

  Auteur: M. A. Bennett Pagina’s: 304 Genre: YA, Contemporary, Thriller Publicatie:  Oktober 2017 ISBN: 9789030503477 Rating: Greer MacDonald studeert aan St. Aidan the Great School (S.T.A.G.S.), een privéschool waar tradities hoog in het vaandel staan. Greer is een buitenbeentje, totdat ze samen met twee andere scholieren wordt uitgenodigd voor een weekend weg met de Medievals: de elite-club van de school. Het weekend belooft er een te worden waarin bloedsport centraal staat. Wat Greer niet weet is dat er uitnodigingen zijn die je beter niet kunt accepteren. goodreads button

  Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kavana

Quisque consectetur convallis ex, quis tincidunt ligula placerat et.

Subscribe and follow

Popular Post

Subscribe To My Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit dolore magna

Popular Post