Top Ten Thursday: 10 auteurs wiens achternamen beginnen met de eerste letter van de mijne

Top Ten Thursday

Voor de TTT van deze week moesten we een lijstje samenstellen van 10 auteurs wiens achternamen beginnen met de eerste letter van de mijne. Maar gaat dit dan ook alleen om mijn achternaam? Of mag ik mijn voornaam ook mee laten tellen? Omdat ik het heel moeilijk vind om 10 auteurs te vinden die met een B beginnen, en die mij daarnaast ook nog aanspreken, heb ik besloten mijn voornaam ook mee te laten tellen. Daarmee kom ik dus met een lijstje van 10 auteurs waarvan de achternamen met een M of een B beginnen. Omdat ik ze allemaal op hun eigen manier leuk vind, is dit lijstje in willekeurige volgorde.

1. Lauren Brooke
Lauren Brooke is de auteur van de Heartland serie: een serie die zich op een paardenranch, genaamd Heartland, afspeelt. Hier op Heartland verzorgen Amy en haar familie paarden die gewond of getraumatiseerd zijn en die door andere mensen al opgegeven zijn. Deze serie vond ik toen ik jonger was echt geweldig.

2. Holly Black
Ik heb zelf nog nooit iets van Holly Black gelezen, maar ik heb veel goede dingen gehoord over boeken van haar. Zo zou ik onder andere The Spiderwick Chronicles en de serie die ze samen met Cassandra Clare geschreven heeft, Magisterium, nog wel eens willen lezen.

3. Tahereh Mafi
Begin dit jaar heb ik voor het eerst Shatter Me gelezen van Tahereh Mafi. Ik was eigenlijk meteen enthousiast over dit boek en heb momenteel op vakantie ook deel 2, Unravel Me, meegenomen. Ik heb nog maar één boek van deze serie compleet gelezen, maar ik weet nu al dat het een van mijn favoriete series is.

4. Libba Bray
De boeken van Libba Bray worden mij door verschillende mensen aangeraden. Ik heb er zelf nog geen een gelezen, maar onder andere A Great and Terrible Beauty staat hoog op mijn want-to-read lijstje!

5. Stephenie Meyer
Twilight. Need I say more? Ja, vergeet The Host niet! Die vond ik eigenlijk nog beter.

6. Richelle Mead
Richelle Mead is de auteur van de Vampire Academy serie, waarvan ik de eerste twee boeken al wel in mijn kast heb staan maar nog niet gelezen heb. (shame on me, I know) Ik heb wel al de film gezien en die vond ik erg gaaf, dus ik was wel van plan om binnenkort in de boeken te beginnen!

7. Kass Morgan
Kass Morgan is het brein achter een van mijn favoriete tv- en boekenserie op het moment: The 100! Ook al is zij natuurlijk niet degene die de tv serie geschreven heeft. Ze is wel degene die de main characters bedacht heeft waar ik nu verliefd op ben geworden, zowel in de tv serie als in de boeken.

8. Bernice Berkleef
Na de review van Linde over het eerste boek van de Divine Saga, ben ik wel benieuwd geworden naar deze serie. Deze staat dan ook al een tijdje op mijn want-to-read lijstje.

9. Emily Murdoch
Een tijdje terug heb ik het boek Als je mij vindt van Emily Murdoch cadeau gehad. Deze zat namelijk in de goodiebag van het Best of YA event met Lauren Kate in 2013. Ik vond het een erg goed boek dat het zeker waard is om even genoemd te worden.

10. Katie McGarry
Van Katie McGarry heb ik tot nu toe ook nog geen boeken gelezen, maar Over De Grens staat enorm hoog op mijn lijstje. Ik heb er namelijk zoveel goede dingen over gehoord! Daphne’s review op onze website was ook alleen maar lovend, dus ben ik er alleen nog maar nieuwsgieriger naar geworden.

Dat was mijn lijstje voor vandaag! Wat zijn jouw favoriete auteurs waarvan de achternaam begint met M of B?

Liefs,

Monica

Related Posts

 • Film Review: Love, Simon

  Paper Towns cover

  Everyone deserves a great love story. But for seventeen-year old Simon Spier it’s a little more complicated: he’s yet to tell his family or friends he’s gay and he doesn’t actually know the identity of the anonymous classmate he’s fallen for online. Resolving both issues proves hilarious, terrifying and life-changing. Directed by Greg Berlanti (Riverdale, The Flash, Supergirl), screenplay by Elizabeth Berger & Isaac Aptaker (This is Us), and based on Becky Albertalli’s acclaimed novel, LOVE, SIMON is a funny and heartfelt coming-of-age story about the thrilling ride of finding yourself and falling in love. (Beschrijving: 20th Century Fox)

  Rating:

  Read More

 • Unboxing: Fairyloot – So Royal

  Sinds een paar maanden koop ik de Fairyloot boxen. Ik was voorheen kei fan van Celebrate Books (nog steeds) maar die kan ik helaas niet naar Londen versturen dus ben ik overgestapt naar Fairyloot. Disney en zeker Frozen is my jam, dus toen ik het thema zag en de illustratie die er bij hoorde was ik helemaal verkocht.

  Read More

 • Review: Peril (Peril #1)

  Peril coverAuteur: Joss Stirlineg Pagina’s: 301 Genre: YA, Fantasy, Post-apocaliptic Publicatie:  juli 2017 Rating: Seventeen-year-old Meri Marlowe may be the last of her kind. Able to see peril – a colour in the UV spectrum – she is hunted by mortal enemies who will settle for nothing less than the end of her race. After losing her American parents, she has been on the run for years and is now hiding out in a climate-changed London with her guardian, Theo. Kel Douglas is one of an ancient people whose skin is covered in beautiful peril-coloured patterns when they come of age. By day he is an ordinary student, the rest of the time he is bodyguard to the heir to the throne. That’s until he meets Meri. First book in a new series set in the near future. Perfect for fans of the Hunger Games or the Starcrossed Trilogy.

  goodreads button

  Read More

 • Blogtour Review: S.T.A.G.S.

  Auteur: M. A. Bennett Pagina’s: 304 Genre: YA, Contemporary, Thriller Publicatie:  Oktober 2017 ISBN: 9789030503477 Rating: Greer MacDonald studeert aan St. Aidan the Great School (S.T.A.G.S.), een privéschool waar tradities hoog in het vaandel staan. Greer is een buitenbeentje, totdat ze samen met twee andere scholieren wordt uitgenodigd voor een weekend weg met de Medievals: de elite-club van de school. Het weekend belooft er een te worden waarin bloedsport centraal staat. Wat Greer niet weet is dat er uitnodigingen zijn die je beter niet kunt accepteren. goodreads button

  Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kavana

Quisque consectetur convallis ex, quis tincidunt ligula placerat et.

Subscribe and follow

Popular Post

Subscribe To My Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit dolore magna

Popular Post