Top Ten Thursday: 10 auteurs wiens achternamen beginnen met de eerste letter van de mijne

Top Ten Thursday

Voor de TTT van deze week moesten we een lijstje samenstellen van 10 auteurs wiens achternamen beginnen met de eerste letter van de mijne. Maar gaat dit dan ook alleen om mijn achternaam? Of mag ik mijn voornaam ook mee laten tellen? Omdat ik het heel moeilijk vind om 10 auteurs te vinden die met een B beginnen, en die mij daarnaast ook nog aanspreken, heb ik besloten mijn voornaam ook mee te laten tellen. Daarmee kom ik dus met een lijstje van 10 auteurs waarvan de achternamen met een M of een B beginnen. Omdat ik ze allemaal op hun eigen manier leuk vind, is dit lijstje in willekeurige volgorde.

1. Lauren Brooke
Lauren Brooke is de auteur van de Heartland serie: een serie die zich op een paardenranch, genaamd Heartland, afspeelt. Hier op Heartland verzorgen Amy en haar familie paarden die gewond of getraumatiseerd zijn en die door andere mensen al opgegeven zijn. Deze serie vond ik toen ik jonger was echt geweldig.

2. Holly Black
Ik heb zelf nog nooit iets van Holly Black gelezen, maar ik heb veel goede dingen gehoord over boeken van haar. Zo zou ik onder andere The Spiderwick Chronicles en de serie die ze samen met Cassandra Clare geschreven heeft, Magisterium, nog wel eens willen lezen.

3. Tahereh Mafi
Begin dit jaar heb ik voor het eerst Shatter Me gelezen van Tahereh Mafi. Ik was eigenlijk meteen enthousiast over dit boek en heb momenteel op vakantie ook deel 2, Unravel Me, meegenomen. Ik heb nog maar één boek van deze serie compleet gelezen, maar ik weet nu al dat het een van mijn favoriete series is.

4. Libba Bray
De boeken van Libba Bray worden mij door verschillende mensen aangeraden. Ik heb er zelf nog geen een gelezen, maar onder andere A Great and Terrible Beauty staat hoog op mijn want-to-read lijstje!

5. Stephenie Meyer
Twilight. Need I say more? Ja, vergeet The Host niet! Die vond ik eigenlijk nog beter.

6. Richelle Mead
Richelle Mead is de auteur van de Vampire Academy serie, waarvan ik de eerste twee boeken al wel in mijn kast heb staan maar nog niet gelezen heb. (shame on me, I know) Ik heb wel al de film gezien en die vond ik erg gaaf, dus ik was wel van plan om binnenkort in de boeken te beginnen!

7. Kass Morgan
Kass Morgan is het brein achter een van mijn favoriete tv- en boekenserie op het moment: The 100! Ook al is zij natuurlijk niet degene die de tv serie geschreven heeft. Ze is wel degene die de main characters bedacht heeft waar ik nu verliefd op ben geworden, zowel in de tv serie als in de boeken.

8. Bernice Berkleef
Na de review van Linde over het eerste boek van de Divine Saga, ben ik wel benieuwd geworden naar deze serie. Deze staat dan ook al een tijdje op mijn want-to-read lijstje.

9. Emily Murdoch
Een tijdje terug heb ik het boek Als je mij vindt van Emily Murdoch cadeau gehad. Deze zat namelijk in de goodiebag van het Best of YA event met Lauren Kate in 2013. Ik vond het een erg goed boek dat het zeker waard is om even genoemd te worden.

10. Katie McGarry
Van Katie McGarry heb ik tot nu toe ook nog geen boeken gelezen, maar Over De Grens staat enorm hoog op mijn lijstje. Ik heb er namelijk zoveel goede dingen over gehoord! Daphne’s review op onze website was ook alleen maar lovend, dus ben ik er alleen nog maar nieuwsgieriger naar geworden.

Dat was mijn lijstje voor vandaag! Wat zijn jouw favoriete auteurs waarvan de achternaam begint met M of B?

Liefs,

Monica

One Comment on “Top Ten Thursday: 10 auteurs wiens achternamen beginnen met de eerste letter van de mijne”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *