Review: Flame (Divine Saga #1)

Flame cover Auteur: Bernice Berkleef
Pagina’s: 437
Genre: Young Adult, Mythologie
Publicatie: GigaBoek, november 2013
Rating:
3 Eikels

Amor is bloedmooi, steenrijk en een Griekse god. Hij denkt dat hij alles al een keer heeft meegemaakt… Totdat hij verliefd wordt op een mens.

Moon is een meisje dat het niet gemakkelijk heeft. Ze woont bij haar drankzuchtige oom en ongeïnteresseerde tante. Haar leven sleept zich voort en erg leuk of opwindend is het niet… tot de dag waarop ze een niet-menselijke jongen ontmoet.

Wanneer de paden van het aardse en het goddelijke elkaar kruisen, worden wetten overtreden, risico’s genomen en levens voor altijd veranderd… Welkom in de wereld van de Divine Saga!(beschrijving Goodreads.com)

goodreads button

Voordat ik Bernice ontmoette in een boekhandel in Amsterdam Noord, had ik nog nooit van Flame gehoord. Maar nadat ik de beschrijving op de achterflap las en aangestoken werd door de enthousiasme en trots van Bernice zelf, werd ik wel erg nieuwsgierig. Ik had geluk, want ik mocht een exemplaar mee naar huis nemen! Bedankt hiervoor Bernice en Boekhandel van der Plas in Amsterdam!

Het verhaal begon heel interessant: goden die naar een klein dorpje, Enter, verhuizen omdat daar naar alle waarschijnlijkheid Titanen ronddwalen. Amor, de jongste zoon van de familie, meldt zich aan op een school. Niet om te leren maar om de leerlingen uit te horen en de roddels op te vangen over wat er gebeurd in Enter. Op deze manier hopen ze de Titanen op het spoor te komen. Totdat hij Moon tegenkomt – een meisje die het niet makkelijk heeft – en hij, tegen alle regels in, op haar verliefd wordt.

Je komt eerst veel te weten over hoe de familie van Amor in elkaar zit. Wie welke god is en hoe ze zich voorstellen aan de buitenwereld. Hier raakte ik soms nog wel eens in de war van. Zo werd Venus (de moeder van Amor) aan anderen voorgesteld als zijn tante waardoor ik het zelf soms ook niet meer wist (dit is pas de tweede keer dat ik me verdiep in Griekse goden!). Vervolgens wordt het verhaal van Moon verteld, hoe ze leeft, waarom ze zo leeft en hoe dat allemaal veranderd als ze Amor tegenkomt.

De eerste 200 pagina’s waren interessant maar er gebeurde heel weinig. Ja, de relatie tussen Moon en Amor werd hechter en er gebeurde steeds meer tussen hun, maar wat was er opeens met de Titanen gebeurd? De reden dat ze in Enter zijn? Toen in de laatste paar bladzijdes opeens alle actie kwam voelde het voor mij alsof het er nog even aan vast moest worden geplakt. Je komt dan te weten waar de Titanen mee bezig waren tijdens de zoektocht van de Griekse goden. Ik had liever gezien dat er soms een hoofdstuk tussen alle romantiek van Moon en Amor inzat waarin je dat mee krijgt om de spanning erin te houden. Ook had ik de clue van het Orakel helaas al ontcijferd ver voordat de goden dat deden dus helaas was dat ook niet meer een verrassing.

Het boek las echter wel snel weg. Ik vond het leven van Moon, haar situatie en de karakters in het boek met elk hun eigen persoonlijkheden, interessant en leuk om over te lezen.

Liefs,

Image and video hosting by TinyPic

[bol_product_links block_id=”bol_557698ee3451a_selected-products” products=”9200000027358124″ name=”Flame” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Related Posts

 • Film Review: Love, Simon

  Paper Towns cover

  Everyone deserves a great love story. But for seventeen-year old Simon Spier it’s a little more complicated: he’s yet to tell his family or friends he’s gay and he doesn’t actually know the identity of the anonymous classmate he’s fallen for online. Resolving both issues proves hilarious, terrifying and life-changing. Directed by Greg Berlanti (Riverdale, The Flash, Supergirl), screenplay by Elizabeth Berger & Isaac Aptaker (This is Us), and based on Becky Albertalli’s acclaimed novel, LOVE, SIMON is a funny and heartfelt coming-of-age story about the thrilling ride of finding yourself and falling in love. (Beschrijving: 20th Century Fox)

  Rating:

  Read More

 • Unboxing: Fairyloot – So Royal

  Sinds een paar maanden koop ik de Fairyloot boxen. Ik was voorheen kei fan van Celebrate Books (nog steeds) maar die kan ik helaas niet naar Londen versturen dus ben ik overgestapt naar Fairyloot. Disney en zeker Frozen is my jam, dus toen ik het thema zag en de illustratie die er bij hoorde was ik helemaal verkocht.

  Read More

 • Review: Peril (Peril #1)

  Peril coverAuteur: Joss Stirlineg Pagina’s: 301 Genre: YA, Fantasy, Post-apocaliptic Publicatie:  juli 2017 Rating: Seventeen-year-old Meri Marlowe may be the last of her kind. Able to see peril – a colour in the UV spectrum – she is hunted by mortal enemies who will settle for nothing less than the end of her race. After losing her American parents, she has been on the run for years and is now hiding out in a climate-changed London with her guardian, Theo. Kel Douglas is one of an ancient people whose skin is covered in beautiful peril-coloured patterns when they come of age. By day he is an ordinary student, the rest of the time he is bodyguard to the heir to the throne. That’s until he meets Meri. First book in a new series set in the near future. Perfect for fans of the Hunger Games or the Starcrossed Trilogy.

  goodreads button

  Read More

 • Blogtour Review: S.T.A.G.S.

  Auteur: M. A. Bennett Pagina’s: 304 Genre: YA, Contemporary, Thriller Publicatie:  Oktober 2017 ISBN: 9789030503477 Rating: Greer MacDonald studeert aan St. Aidan the Great School (S.T.A.G.S.), een privéschool waar tradities hoog in het vaandel staan. Greer is een buitenbeentje, totdat ze samen met twee andere scholieren wordt uitgenodigd voor een weekend weg met de Medievals: de elite-club van de school. Het weekend belooft er een te worden waarin bloedsport centraal staat. Wat Greer niet weet is dat er uitnodigingen zijn die je beter niet kunt accepteren. goodreads button

  Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kavana

Quisque consectetur convallis ex, quis tincidunt ligula placerat et.

Subscribe and follow

Popular Post

Subscribe To My Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit dolore magna

Popular Post