Review: Flame (Divine Saga #1)

Flame cover Auteur: Bernice Berkleef
Pagina’s: 437
Genre: Young Adult, Mythologie
Publicatie: GigaBoek, november 2013
Rating:
3 Eikels

Amor is bloedmooi, steenrijk en een Griekse god. Hij denkt dat hij alles al een keer heeft meegemaakt… Totdat hij verliefd wordt op een mens.

Moon is een meisje dat het niet gemakkelijk heeft. Ze woont bij haar drankzuchtige oom en ongeïnteresseerde tante. Haar leven sleept zich voort en erg leuk of opwindend is het niet… tot de dag waarop ze een niet-menselijke jongen ontmoet.

Wanneer de paden van het aardse en het goddelijke elkaar kruisen, worden wetten overtreden, risico’s genomen en levens voor altijd veranderd… Welkom in de wereld van de Divine Saga!(beschrijving Goodreads.com)

goodreads button

Voordat ik Bernice ontmoette in een boekhandel in Amsterdam Noord, had ik nog nooit van Flame gehoord. Maar nadat ik de beschrijving op de achterflap las en aangestoken werd door de enthousiasme en trots van Bernice zelf, werd ik wel erg nieuwsgierig. Ik had geluk, want ik mocht een exemplaar mee naar huis nemen! Bedankt hiervoor Bernice en Boekhandel van der Plas in Amsterdam!

Het verhaal begon heel interessant: goden die naar een klein dorpje, Enter, verhuizen omdat daar naar alle waarschijnlijkheid Titanen ronddwalen. Amor, de jongste zoon van de familie, meldt zich aan op een school. Niet om te leren maar om de leerlingen uit te horen en de roddels op te vangen over wat er gebeurd in Enter. Op deze manier hopen ze de Titanen op het spoor te komen. Totdat hij Moon tegenkomt – een meisje die het niet makkelijk heeft – en hij, tegen alle regels in, op haar verliefd wordt.

Je komt eerst veel te weten over hoe de familie van Amor in elkaar zit. Wie welke god is en hoe ze zich voorstellen aan de buitenwereld. Hier raakte ik soms nog wel eens in de war van. Zo werd Venus (de moeder van Amor) aan anderen voorgesteld als zijn tante waardoor ik het zelf soms ook niet meer wist (dit is pas de tweede keer dat ik me verdiep in Griekse goden!). Vervolgens wordt het verhaal van Moon verteld, hoe ze leeft, waarom ze zo leeft en hoe dat allemaal veranderd als ze Amor tegenkomt.

De eerste 200 pagina’s waren interessant maar er gebeurde heel weinig. Ja, de relatie tussen Moon en Amor werd hechter en er gebeurde steeds meer tussen hun, maar wat was er opeens met de Titanen gebeurd? De reden dat ze in Enter zijn? Toen in de laatste paar bladzijdes opeens alle actie kwam voelde het voor mij alsof het er nog even aan vast moest worden geplakt. Je komt dan te weten waar de Titanen mee bezig waren tijdens de zoektocht van de Griekse goden. Ik had liever gezien dat er soms een hoofdstuk tussen alle romantiek van Moon en Amor inzat waarin je dat mee krijgt om de spanning erin te houden. Ook had ik de clue van het Orakel helaas al ontcijferd ver voordat de goden dat deden dus helaas was dat ook niet meer een verrassing.

Het boek las echter wel snel weg. Ik vond het leven van Moon, haar situatie en de karakters in het boek met elk hun eigen persoonlijkheden, interessant en leuk om over te lezen.

Liefs,

Image and video hosting by TinyPic

[bol_product_links block_id=”bol_557698ee3451a_selected-products” products=”9200000027358124″ name=”Flame” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

2 Comments on “Review: Flame (Divine Saga #1)”

  1. Ik vond het een supertof boek van eigen bodem! Hier en daar zeker wat verbeterpuntjes, maar ik heb er echt van genoten en kijk uit naar deel 2!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *