Review: Over De Grens (Pushing the Limits #1)

Over De Grens coverAuteur: Katie McGarry
Pagina’s: 384
Genre: Young Adult, Contemporary
Publicatie: HarperCollins Holland, mei 2015
Rating:
5 Eikels

Niemand weet waarom de populaire Echo opeens een outsider is geworden. Wat er die afschuwelijke nacht is gebeurd, kan ze zich zélf niet eens meer herinneren, maar de gevolgen zijn duidelijk. Op school ontwijkt iedereen haar, en haar strenge vader houdt haar voortdurend in de gaten. Maar als Noah in zijn zwartleren jack haar leven binnenwandelt, verandert alles. Hij zou fout zijn, een player, gevaarlijk zelfs. Toch heeft Echo het gevoel dat hij de enige is die haar begrijpt… (Beschrijving Bol.com)

goodreads button
Ik was zo blij toen dit boek in de bus viel! Ik had hem online al vaker langs zien komen en ik had er veel goeds over gelezen. Ook op Goodreads heeft dit boek een hoge rating, vandaar dat ik niet kon wachten om eraan te beginnen.

Het verhaal volgt twee jonge mensen: Echo en Noah. In het begin moest ik best aan de naam ‘Echo’ wennen, omdat het een naam is die maar zelden voorkomt. Maar na een tijdje raak je er zeker aan gewend. Het boek is bestaat uit hoofdstukken in de perspectieven van zowel Echo als Noah. De hoofdstukken zijn dus om en om in de perspectieven van beide personages. Ze komen veel met elkaar in contact, dus het is erg mooi om te lezen wat ieder van hen denkt. Deze schrijfwijze had op mij het effect dat ik niet kon stoppen met lezen. Na het lezen vanuit het perspectief van Noah, moest en zou ik weten hoe Echo erover dacht.

Het boek brengt erg veel spanning met zich mee. Echo gaat op zoek naar herinneringen van een vreselijke dag, terwijl Noah zich bezig houdt met zijn broertjes. Beiden hebben ernstige dingen in het verleden meegemaakt en het was dus fijn om te zien dat ze hiervoor bij elkaar terecht konden. Het verhaal van Echo bracht de meeste spanning met zich mee. Ik moest en zou weten wat er met haar gebeurd was, waardoor ik het boek niet weg kon leggen. Noah’s verhaal daarentegen, bracht echt de emoties bij mij naar boven. Ik heb serieus een keer in de trein zitten huilen!

Dit verhaal brengt zeker ook serieuze dingen met zich mee. Zo vertelt het boek dat er veel meer in iemand kan zitten dan van de buitenkant te zien is. Deze boodschap, die de schrijfster overbrengt, vond ik zelf heel erg mooi. Je kan aan iemands uiterlijk niet zien wat hij of zij allemaal heeft meegemaakt en dat heeft de schrijfster zeker duidelijk gemaakt.

Ik ben dus heel erg lovend over dit boek. De gedachtes en dialogen zijn prachtig omschreven, zonder dat het te veel van het goede werd. Ik wil meer van deze serie!

Liefs,

 

[bol_product_links block_id=”bol_5580182c33eaa_selected-products” products=”9200000042924536,9200000036495021″ name=”Over de Grens” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

2 Comments on “Review: Over De Grens (Pushing the Limits #1)”

    1. Thanks! Het boek is zeker de moeite waard, dus ik zou hem zeker onthouden. Alvast erg veel leesplezier 🙂 – Daphne

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *