Review: Over De Grens (Pushing the Limits #1)

Over De Grens coverAuteur: Katie McGarry
Pagina’s: 384
Genre: Young Adult, Contemporary
Publicatie: HarperCollins Holland, mei 2015
Rating:
5 Eikels

Niemand weet waarom de populaire Echo opeens een outsider is geworden. Wat er die afschuwelijke nacht is gebeurd, kan ze zich zélf niet eens meer herinneren, maar de gevolgen zijn duidelijk. Op school ontwijkt iedereen haar, en haar strenge vader houdt haar voortdurend in de gaten. Maar als Noah in zijn zwartleren jack haar leven binnenwandelt, verandert alles. Hij zou fout zijn, een player, gevaarlijk zelfs. Toch heeft Echo het gevoel dat hij de enige is die haar begrijpt… (Beschrijving Bol.com)

goodreads button
Ik was zo blij toen dit boek in de bus viel! Ik had hem online al vaker langs zien komen en ik had er veel goeds over gelezen. Ook op Goodreads heeft dit boek een hoge rating, vandaar dat ik niet kon wachten om eraan te beginnen.

Het verhaal volgt twee jonge mensen: Echo en Noah. In het begin moest ik best aan de naam ‘Echo’ wennen, omdat het een naam is die maar zelden voorkomt. Maar na een tijdje raak je er zeker aan gewend. Het boek is bestaat uit hoofdstukken in de perspectieven van zowel Echo als Noah. De hoofdstukken zijn dus om en om in de perspectieven van beide personages. Ze komen veel met elkaar in contact, dus het is erg mooi om te lezen wat ieder van hen denkt. Deze schrijfwijze had op mij het effect dat ik niet kon stoppen met lezen. Na het lezen vanuit het perspectief van Noah, moest en zou ik weten hoe Echo erover dacht.

Het boek brengt erg veel spanning met zich mee. Echo gaat op zoek naar herinneringen van een vreselijke dag, terwijl Noah zich bezig houdt met zijn broertjes. Beiden hebben ernstige dingen in het verleden meegemaakt en het was dus fijn om te zien dat ze hiervoor bij elkaar terecht konden. Het verhaal van Echo bracht de meeste spanning met zich mee. Ik moest en zou weten wat er met haar gebeurd was, waardoor ik het boek niet weg kon leggen. Noah’s verhaal daarentegen, bracht echt de emoties bij mij naar boven. Ik heb serieus een keer in de trein zitten huilen!

Dit verhaal brengt zeker ook serieuze dingen met zich mee. Zo vertelt het boek dat er veel meer in iemand kan zitten dan van de buitenkant te zien is. Deze boodschap, die de schrijfster overbrengt, vond ik zelf heel erg mooi. Je kan aan iemands uiterlijk niet zien wat hij of zij allemaal heeft meegemaakt en dat heeft de schrijfster zeker duidelijk gemaakt.

Ik ben dus heel erg lovend over dit boek. De gedachtes en dialogen zijn prachtig omschreven, zonder dat het te veel van het goede werd. Ik wil meer van deze serie!

Liefs,

 

[bol_product_links block_id=”bol_5580182c33eaa_selected-products” products=”9200000042924536,9200000036495021″ name=”Over de Grens” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Related Posts

 • Film Review: Love, Simon

  Paper Towns cover

  Everyone deserves a great love story. But for seventeen-year old Simon Spier it’s a little more complicated: he’s yet to tell his family or friends he’s gay and he doesn’t actually know the identity of the anonymous classmate he’s fallen for online. Resolving both issues proves hilarious, terrifying and life-changing. Directed by Greg Berlanti (Riverdale, The Flash, Supergirl), screenplay by Elizabeth Berger & Isaac Aptaker (This is Us), and based on Becky Albertalli’s acclaimed novel, LOVE, SIMON is a funny and heartfelt coming-of-age story about the thrilling ride of finding yourself and falling in love. (Beschrijving: 20th Century Fox)

  Rating:

  Read More

 • Unboxing: Fairyloot – So Royal

  Sinds een paar maanden koop ik de Fairyloot boxen. Ik was voorheen kei fan van Celebrate Books (nog steeds) maar die kan ik helaas niet naar Londen versturen dus ben ik overgestapt naar Fairyloot. Disney en zeker Frozen is my jam, dus toen ik het thema zag en de illustratie die er bij hoorde was ik helemaal verkocht.

  Read More

 • Review: Peril (Peril #1)

  Peril coverAuteur: Joss Stirlineg Pagina’s: 301 Genre: YA, Fantasy, Post-apocaliptic Publicatie:  juli 2017 Rating: Seventeen-year-old Meri Marlowe may be the last of her kind. Able to see peril – a colour in the UV spectrum – she is hunted by mortal enemies who will settle for nothing less than the end of her race. After losing her American parents, she has been on the run for years and is now hiding out in a climate-changed London with her guardian, Theo. Kel Douglas is one of an ancient people whose skin is covered in beautiful peril-coloured patterns when they come of age. By day he is an ordinary student, the rest of the time he is bodyguard to the heir to the throne. That’s until he meets Meri. First book in a new series set in the near future. Perfect for fans of the Hunger Games or the Starcrossed Trilogy.

  goodreads button

  Read More

 • Blogtour Review: S.T.A.G.S.

  Auteur: M. A. Bennett Pagina’s: 304 Genre: YA, Contemporary, Thriller Publicatie:  Oktober 2017 ISBN: 9789030503477 Rating: Greer MacDonald studeert aan St. Aidan the Great School (S.T.A.G.S.), een privéschool waar tradities hoog in het vaandel staan. Greer is een buitenbeentje, totdat ze samen met twee andere scholieren wordt uitgenodigd voor een weekend weg met de Medievals: de elite-club van de school. Het weekend belooft er een te worden waarin bloedsport centraal staat. Wat Greer niet weet is dat er uitnodigingen zijn die je beter niet kunt accepteren. goodreads button

  Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kavana

Quisque consectetur convallis ex, quis tincidunt ligula placerat et.

Subscribe and follow

Popular Post

Subscribe To My Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit dolore magna

Popular Post