Review: Voor altijd (De wolven van Mercy Falls #3)

Voor altijd cover Auteur: Maggie Stiefvater
Pagina’s: 400
Genre: Young Adult, Fantasy, Romance
Publicatie: Moon, november 2011
Rating:
4 Eikels

Ik schoot in galop de bossen in. Mijn poten bonsden op de rotsen; mijn passen vraten kilometers. Elke zenuw binnen in me stond in brand. Ik hield mijn gedachten vast als een armvol papieren kraanvogels. Strak genoeg om ze te houden. Niet zo strak dat ik ze plette. Ik ben Sam Roth. Ik zoek Grace. Zoek de wolven. Er waren duizend dingen te horen. Tienduizend dingen te ruiken. Honderd miljoen aanwijzingen van talloze vormen van leven in deze bossen. Maar ik zocht niet naar talloos. Ik zocht er één. (beschrijving Bol.com)

goodreads button

Na het lezen van Huiver en Fluister kan ik met zekerheid zeggen dat ik groot fan ben van de Mercy Falls serie. Nieuwe, interessante karakters zijn toegevoegd en het verhaal blijft zich ontwikkelen. In dit deel wordt er naar een einde toegewerkt, waar ik eerlijk gezegd nog niet klaar voor was! Deze serie mag voor mij altijd door blijven gaan.

Grace is al 2 maanden verdwenen, nou ja, verdwenen… Ze leeft als nieuw lid van de wolfpack, in de bossen achter haar eigen huis. Helaas worden ze bedreigd door Tom Culpeper, de vader van Isabel en de politie, omdat ze denken dat de wolven te maken hebben met de verdwijning van o.a. Grace en Isabels’ broer. Maar dat is niet het enige.. Ook zijn de wolven een gevaar voor zichzelf. Als ze niet op tijd terug veranderen naar hun menselijke vorm kunnen ze overlijden. Om deze redenen doet Cole zijn uiterste best om een remedie te vinden.

Maggie gaat in dit deel weer dieper in op de relatie tussen Sam en Grace. De romantiek en de stoerheid van Grace mistte ik in Fluister maar werd in Voor Altijd weer goedgemaakt. Poëtische zinnen en diepe teksten vliegen je om de oren en het enige wat jij kan doen is weg zwijmelen.

In deel 2 leerden we Cole, de rockster, kennen en ik had gelijk een crush op hem. De arrogante trekjes en zijn koppigheid maakte hem voor mij loveable en zijn depressieve gedachtes maakten hem interessant, hij gaf het verhaal een extra laag. De spanning tussen hem en Isabel is altijd om te snijden. Of het nou een romantische scène of een discussie scène is, je zit altijd op het puntje van je stoel.

De actie mist in het begin een beetje, soms was het zelfs een beetje langdradig maar tegen het midden van het boek wordt de spanning opgebouwd. Het einde voel je dan ook een beetje aankomen maar dat maakte het er niet slechter op. Ik heb zelfs een traantje moeten wegpinken! Er gebeurt ontzettend veel waardoor je bladzijde na bladzijde om blijft slaan en het boek (helaas) zo uit hebt.

Eigenlijk mogen we Voor Altijd nog niet het einde noemen van de serie, er is namelijk een deel 4 genaamd Sinner! Aan de beschrijving van het boek is te zien dat dat deel vooral om Cole en Isabel draait. Van Sam en Grace moeten we helaas afscheid nemen maar de prachtige wereld die Maggie heeft gecreëerd in Mercy Falls zal ons altijd bijblijven.

Liefs,

Image and video hosting by TinyPic

Related Posts

 • Film Review: Love, Simon

  Paper Towns cover

  Everyone deserves a great love story. But for seventeen-year old Simon Spier it’s a little more complicated: he’s yet to tell his family or friends he’s gay and he doesn’t actually know the identity of the anonymous classmate he’s fallen for online. Resolving both issues proves hilarious, terrifying and life-changing. Directed by Greg Berlanti (Riverdale, The Flash, Supergirl), screenplay by Elizabeth Berger & Isaac Aptaker (This is Us), and based on Becky Albertalli’s acclaimed novel, LOVE, SIMON is a funny and heartfelt coming-of-age story about the thrilling ride of finding yourself and falling in love. (Beschrijving: 20th Century Fox)

  Rating:

  Read More

 • Unboxing: Fairyloot – So Royal

  Sinds een paar maanden koop ik de Fairyloot boxen. Ik was voorheen kei fan van Celebrate Books (nog steeds) maar die kan ik helaas niet naar Londen versturen dus ben ik overgestapt naar Fairyloot. Disney en zeker Frozen is my jam, dus toen ik het thema zag en de illustratie die er bij hoorde was ik helemaal verkocht.

  Read More

 • Review: Peril (Peril #1)

  Peril coverAuteur: Joss Stirlineg Pagina’s: 301 Genre: YA, Fantasy, Post-apocaliptic Publicatie:  juli 2017 Rating: Seventeen-year-old Meri Marlowe may be the last of her kind. Able to see peril – a colour in the UV spectrum – she is hunted by mortal enemies who will settle for nothing less than the end of her race. After losing her American parents, she has been on the run for years and is now hiding out in a climate-changed London with her guardian, Theo. Kel Douglas is one of an ancient people whose skin is covered in beautiful peril-coloured patterns when they come of age. By day he is an ordinary student, the rest of the time he is bodyguard to the heir to the throne. That’s until he meets Meri. First book in a new series set in the near future. Perfect for fans of the Hunger Games or the Starcrossed Trilogy.

  goodreads button

  Read More

 • Blogtour Review: S.T.A.G.S.

  Auteur: M. A. Bennett Pagina’s: 304 Genre: YA, Contemporary, Thriller Publicatie:  Oktober 2017 ISBN: 9789030503477 Rating: Greer MacDonald studeert aan St. Aidan the Great School (S.T.A.G.S.), een privéschool waar tradities hoog in het vaandel staan. Greer is een buitenbeentje, totdat ze samen met twee andere scholieren wordt uitgenodigd voor een weekend weg met de Medievals: de elite-club van de school. Het weekend belooft er een te worden waarin bloedsport centraal staat. Wat Greer niet weet is dat er uitnodigingen zijn die je beter niet kunt accepteren. goodreads button

  Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kavana

Quisque consectetur convallis ex, quis tincidunt ligula placerat et.

Subscribe and follow

Popular Post

Subscribe To My Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit dolore magna

Popular Post