Review: Fluister (De wolven van Mercy Falls #2)

Huiver cover Auteur: Maggie Stiefvater
Pagina’s: 319
Genre: Young Adult, Fantasy, Romance
Publicatie: Moon, oktober 2010
Rating:
4 Eikels

Dit is het verhaal van een jongen die een wolf was, en van een meisje dat een wolf werd…

Een paar maanden geleden was Sam het mythische wezen. Híj had de aandoening die niemand beter kon maken. Van hém was het lichaam dat een mysterie was, te vreemd en mooi, en onbegrijpelijk. Maar terwijl het lente wordt en de anderen zichzelf blijven, ben ik de enige die niet lekker in mijn vel zit. Met de naderende warmte zullen de overblijvende wolven snel hun vacht verliezen en terugkeren in hun menselijke lichamen…

Sam is mens in de zomer, en wolf in de winter. Grace is menselijk, maar heeft haar hart verloren aan Sam. Hun liefde voor elkaar is sterk, maar de natuur is sterker. Sam en Grace zullen moeten vechten om bij elkaar te blijven, waarbij Grace een riskant geheim moet bewaren over haar eigen welzijn, terwijl Sam worstelt met dingen uit zijn verleden… (beschrijving Goodreads)

goodreads button

In mijn review van Huiver kon je lezen dat ik meteen weg was van de karakters in deze serie en de heerlijke schrijfstijl van Maggie Stiefvater. Na de ongelofelijke cliffhanger wilde ik dan ook geen moment langer wachten met het lezen van het tweede deel!

Sam heeft alles op het spel gezet om voor altijd bij Grace te kunnen blijven, gelukkig pakte dit positief uit, hij is eindelijk 100% mens. Naast mens is hij ook de nieuwe leider van de groep wolven die sinds kort uitgebreid is met nieuwe, interessante persoonlijkheden. Cole is een nieuw personage in de serie die het leven als wolf verkoos boven zijn rockster-bestaan. Hij wilt vluchten van zichzelf, zijn familie, zijn fans en zijn leven en gebruikt het shiften als een drug.

Grace is in dit tweede deel niet zo sterk en stoer als je van haar gewend bent. Je merkt al snel dat er iets goed mis is met haar gezondheid en haar emotionele welzijn. Dit heeft te maken met het feit dat ze vroeger is gebeten door een weerwolf en nooit is veranderd maar ook omdat haar ouders er achter zijn gekomen dat de relatie tussen haar en Sam serieus is, waar ze absoluut niet blij mee zijn. Al deze factoren bereiken uiteindelijk een hoogtepunt.

Fluister kon naar mijn mening niet tippen aan Huiver. Desalniettemin heb ik ongelofelijk genoten van dit verhaal. Grace viel me wel erg tegen, ze was zo stoer en sterk maar daar lees je hier niets van terug. Isabel en Cole hebben mij daarentegen erg verrast. Cole kwam erg negatief en soms zelfs arrogant op mij over en Isabel is ontzettend koppig en heeft een gigantisch grote mond, maar deze trekjes maken hen verrassend genoeg loveable! Hierbij geef ik zelfs toe dat ik een kleine crush heb op Cole!

Het feit dat het boek geschreven is vanuit meerdere perspectieven is verfrissend en maakt het boek interessanter. In het begin gebeurt er namelijk nog niet veel spannends, hierdoor kwam ik zelfs in een korte reading slump terecht. Na het hoogtepunt waar ik het eerder over had komt er meer actie en de cliffhanger aan het eind zorgt ervoor dat je het volgende deel meteen in je handen wilt hebben. Drie keer raden welk boek ik nu ga lezen!

Liefs,

Image and video hosting by TinyPic

Related Posts

 • Film Review: Love, Simon

  Paper Towns cover

  Everyone deserves a great love story. But for seventeen-year old Simon Spier it’s a little more complicated: he’s yet to tell his family or friends he’s gay and he doesn’t actually know the identity of the anonymous classmate he’s fallen for online. Resolving both issues proves hilarious, terrifying and life-changing. Directed by Greg Berlanti (Riverdale, The Flash, Supergirl), screenplay by Elizabeth Berger & Isaac Aptaker (This is Us), and based on Becky Albertalli’s acclaimed novel, LOVE, SIMON is a funny and heartfelt coming-of-age story about the thrilling ride of finding yourself and falling in love. (Beschrijving: 20th Century Fox)

  Rating:

  Read More

 • Unboxing: Fairyloot – So Royal

  Sinds een paar maanden koop ik de Fairyloot boxen. Ik was voorheen kei fan van Celebrate Books (nog steeds) maar die kan ik helaas niet naar Londen versturen dus ben ik overgestapt naar Fairyloot. Disney en zeker Frozen is my jam, dus toen ik het thema zag en de illustratie die er bij hoorde was ik helemaal verkocht.

  Read More

 • Review: Peril (Peril #1)

  Peril coverAuteur: Joss Stirlineg Pagina’s: 301 Genre: YA, Fantasy, Post-apocaliptic Publicatie:  juli 2017 Rating: Seventeen-year-old Meri Marlowe may be the last of her kind. Able to see peril – a colour in the UV spectrum – she is hunted by mortal enemies who will settle for nothing less than the end of her race. After losing her American parents, she has been on the run for years and is now hiding out in a climate-changed London with her guardian, Theo. Kel Douglas is one of an ancient people whose skin is covered in beautiful peril-coloured patterns when they come of age. By day he is an ordinary student, the rest of the time he is bodyguard to the heir to the throne. That’s until he meets Meri. First book in a new series set in the near future. Perfect for fans of the Hunger Games or the Starcrossed Trilogy.

  goodreads button

  Read More

 • Blogtour Review: S.T.A.G.S.

  Auteur: M. A. Bennett Pagina’s: 304 Genre: YA, Contemporary, Thriller Publicatie:  Oktober 2017 ISBN: 9789030503477 Rating: Greer MacDonald studeert aan St. Aidan the Great School (S.T.A.G.S.), een privéschool waar tradities hoog in het vaandel staan. Greer is een buitenbeentje, totdat ze samen met twee andere scholieren wordt uitgenodigd voor een weekend weg met de Medievals: de elite-club van de school. Het weekend belooft er een te worden waarin bloedsport centraal staat. Wat Greer niet weet is dat er uitnodigingen zijn die je beter niet kunt accepteren. goodreads button

  Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kavana

Quisque consectetur convallis ex, quis tincidunt ligula placerat et.

Subscribe and follow

Popular Post

Subscribe To My Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit dolore magna

Popular Post