Review: Huiver (De wolven van Mercy Falls #1)

Huiver coverAuteur: Maggie Stiefvater
Pagina’s: 336
Genre: Young Adult, Fantasy, Romance
Publicatie: Moon, oktober 2009
Rating:
5 Eikels

En toen opende ik mijn ogen en waren alleen Grace en ik er nog – helemaal niets behalve Grace en ik – en drukte ze haar lippen op elkaar alsof ze mijn kus binnen in zich wilde houden, terwijl ik dit moment vasthield dat zo kwetsbaar was als een vogel in mijn handen.

Al jaren doet Grace niets liever dan de wolven in het bos achter haar huis observeren. Er is één wolf met goudkleurige ogen – haar wolf – die haar hart sneller doet kloppen. Maar elk jaar verdwijnt hij bij het aanbreken van de zomer, om pas bij de eerste vorst weer tevoorschijn te komen.
Die zomer ontmoet Grace Sam, een jongen met goudkleurige ogen die haar direct de adem beneemt. Hij is haar wolf, ze weet het, ze voelt het. Als de winter nadert moet Sam vechten omdat hij de wolf in hem voelt groeien, maar de liefde van Grace niet wil verliezen…
(beschrijving Goodreads)

goodreads button

Huiver gaat over Grace die, toen ze klein was, van haar schommel in de achtertuin is getrokken door een aantal wolven. Ze heeft de ‘aanval’ overleefd en sindsdien is ze gefascineerd door de dieren die in het bos achter haar huis leven. Door één wolf in het bijzonder: de wolf met de gele ogen, genaamd Sam. In de winter komt hij haar soms opzoeken maar in de zomer is hij nergens te bekennen. Hij is in de winter een wolf en in de zomer een mens. De kou in de wintermaanden trekt hem terug in zijn wolfvorm en in de zomermaanden werkt hij in een boekenwinkel als een gewone jongen. Als Sam en Grace elkaar dan eindelijk ontmoeten is het duidelijk, ze hebben gevoelens voor elkaar en ze kunnen maar moeilijk afstand nemen. Maar als de koude maanden dan eindelijk weer aanbreken wil Sam vechten om zijn menselijke lichaam te behouden en bij Grace te blijven. Maar is dit wel mogelijk? Of neemt Sam hiermee te veel risico en zal hij zichzelf en Grace voor altijd verliezen?

Van te voren was ik erg bang dat de karakters in het boek heel irritant zouden zijn, de love story een cliché zou blijken en het verhaal me niet zou boeien, maar gelukkig is geen van dit alles waar of uitgekomen. Mijn verwachtingen van het verhaal en de schrijfstijl van Maggie lagen hoog maar Huiver heeft ze allemaal waargemaakt.

De eerste paar pagina’s word je voorgesteld aan de personen en gebeurt er nog niet heel veel spannends, maar je leert de karakters in het boek goed kennen waardoor het net lijkt alsof je ze persoonlijk kent. De relatie die later opbloeit tussen Sam en Grace is naar mijn mening perfect. Niet zoals dat kleffe gedoe in de meeste verhalen maar écht. Je kan het zelf bijna voelen als je scènes over hen leest. De spanning op het einde is bijna niet te houden en door de fijne, fast paced schrijfstijl van Maggie Stiefvater ben je zo door het boek heen. De cliffhanger op het einde zorgt ervoor dat je deel twee zo snel mogelijk in je bezit wilt hebben.

De mensen die mij dit boek hebben aangeraden hadden allemaal gelijk. Het is een fantastisch boek die niet alleen voor de jongere lezers onder ons geschikt is maar ook voor de iets oudere!

Liefs,

Image and video hosting by TinyPic

Related Posts

 • Film Review: Love, Simon

  Paper Towns cover

  Everyone deserves a great love story. But for seventeen-year old Simon Spier it’s a little more complicated: he’s yet to tell his family or friends he’s gay and he doesn’t actually know the identity of the anonymous classmate he’s fallen for online. Resolving both issues proves hilarious, terrifying and life-changing. Directed by Greg Berlanti (Riverdale, The Flash, Supergirl), screenplay by Elizabeth Berger & Isaac Aptaker (This is Us), and based on Becky Albertalli’s acclaimed novel, LOVE, SIMON is a funny and heartfelt coming-of-age story about the thrilling ride of finding yourself and falling in love. (Beschrijving: 20th Century Fox)

  Rating:

  Read More

 • Unboxing: Fairyloot – So Royal

  Sinds een paar maanden koop ik de Fairyloot boxen. Ik was voorheen kei fan van Celebrate Books (nog steeds) maar die kan ik helaas niet naar Londen versturen dus ben ik overgestapt naar Fairyloot. Disney en zeker Frozen is my jam, dus toen ik het thema zag en de illustratie die er bij hoorde was ik helemaal verkocht.

  Read More

 • Review: Peril (Peril #1)

  Peril coverAuteur: Joss Stirlineg Pagina’s: 301 Genre: YA, Fantasy, Post-apocaliptic Publicatie:  juli 2017 Rating: Seventeen-year-old Meri Marlowe may be the last of her kind. Able to see peril – a colour in the UV spectrum – she is hunted by mortal enemies who will settle for nothing less than the end of her race. After losing her American parents, she has been on the run for years and is now hiding out in a climate-changed London with her guardian, Theo. Kel Douglas is one of an ancient people whose skin is covered in beautiful peril-coloured patterns when they come of age. By day he is an ordinary student, the rest of the time he is bodyguard to the heir to the throne. That’s until he meets Meri. First book in a new series set in the near future. Perfect for fans of the Hunger Games or the Starcrossed Trilogy.

  goodreads button

  Read More

 • Blogtour Review: S.T.A.G.S.

  Auteur: M. A. Bennett Pagina’s: 304 Genre: YA, Contemporary, Thriller Publicatie:  Oktober 2017 ISBN: 9789030503477 Rating: Greer MacDonald studeert aan St. Aidan the Great School (S.T.A.G.S.), een privéschool waar tradities hoog in het vaandel staan. Greer is een buitenbeentje, totdat ze samen met twee andere scholieren wordt uitgenodigd voor een weekend weg met de Medievals: de elite-club van de school. Het weekend belooft er een te worden waarin bloedsport centraal staat. Wat Greer niet weet is dat er uitnodigingen zijn die je beter niet kunt accepteren. goodreads button

  Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kavana

Quisque consectetur convallis ex, quis tincidunt ligula placerat et.

Subscribe and follow

Popular Post

Subscribe To My Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit dolore magna

Popular Post