Review: Je was van mij (Rosemary Beach #9)

Je was van mij coverAuteur: Abbi Glines
Pagina’s: 256
Genre: Romance
Publicatie: Karakter Uitgevers, juni 2016
ISBN: 9789045208787
Rating:
3 Eikels

Roddelen is een favoriet tijdverdrijf in Rosemary Beach maar Bethy en Tripp hebben hun grote geheim voor zich kunnen houden.

Acht jaar geleden had Tripp Newark een relatie met een rijk meisje van wie hij niet hield, die op weg was naar Yale – en een toekomst die hij niet wilde. De enige manier waarop hij dat voorspelbare leven kon ontvluchten, was door het geld en de macht op te geven waarmee hij geboren was. En dat was precies wat hij van plan was: aan het eind van de zomer zou hij op zijn Harley stappen en nooit meer omkijken.

Dat was voordat hij Beth Lowry leerde kennen.

Het begon als een onschuldige verliefdheid: ze was een zestien jaar oud trailerpark-meisje dat achter de bar stond bij de Kerrington Country Club. Ze verkeerden niet in dezelfde sociale kringen. Niemand wist zelfs dat ze vrienden waren, laat staan lovers. Maar gedurende een zomer werd Bethy het belangrijkste op de wereld voor Tripp.

Zijn plan kon hij echter niet opgeven. Hij moest wel uit Rosemary Beach vertrekken, maar hij nam zich voor om terug te komen voor haar. Als hij jaren later terugkeert,– veel later dan hij beloofd had,– is het te laat. Zijn neef Jace heeft de vrouw van zijn dromen al ingepalmd……

goodreads button

Whut? Deel 9 al? Ik moet zeggen, ik schrok zelf een beetje toen ik op ging zoeken welk deel uit de serie dit nu precies was. Zelf heb ik niet alle boeken gelezen. Van de Rosemary Beach serie las ik enkel Een wilde gok en Laatste kans volledig, deel 7 en 8, die ook nog eens de subserie Chance vormen. Volg je het nog? In elk geval is één ding duidelijk: Abbi Glines haalt het uiterste uit deze serie.

Ook al ken ik nog altijd niet alle persoonlijke verhalen even goed, toch voelt beginnen in een Abbi Glines-boek toch altijd weer fijn. Ze schrijft heel toegankelijk en makkelijk. Je zit er zo in! Aan de schrijfstijl van Abbi Glines zal het dan ook zeker niet liggen.

Wel merk ik dat Abbi Glines niet heel origineel is qua verhaallijn. Ja, de setting, de achtergrondverhalen en de hoofdpersonages zijn steeds anders. Maar verder is eigenlijk elk subverhaal hetzelfde: meisje en jongen vinden elkaar leuk, ze komen bij elkaar, er komt iets tussen en ze eindigen tot slot zielsgelukkig samen. Hierdoor vind ik de boeken wel een beetje op elkaar lijken.

In Je was van mij draait het om Tripp en Bethy. Bethy kende ik al uit de eerdere verhalen, en ik vond het erg leuk om eens haar eigen verhaal te horen. Tripp ontpopte zich tot een lieve jongen die heel wat foute keuzes had gemaakt en dit koste wat het kost wil goedmaken. Abbi Glines laat dit boek niet enkel in Rosemary Beach afspelen, maar stuurt de vriendengroep ook naar een tropisch paradijs voor een spetterende bruiloft van één van de andere koppels. De sfeer die hierdoor ontstond maakt Je was van mij tot een heerlijke summer read. Bovendien wisselt Abbi Glines het heden en verleden met elkaar af. Hierdoor kon ik gemakkelijk begrijpen waarom Tripp en Bethy op een bepaalde manier reageerde zonder dat dit expliciet uitgelegd hoeft te worden. Bovendien maakten de flashbacks de verhaallijn naar mijn mening krachtiger doordat er een extra laag werd toegevoegd.

Ook vond ik het leuk om personages uit de eerdere boeken weer tegen te komen. Niemand heeft natuurlijk stil gezeten en meemaken hoe het nu met ze gaat, en hoe ze gegroeid zijn is daarom erg leuk. Ik blijf het echter wel een beetje ongeloofwaardig vinden dat al die stelletjes zo ziekmakend gelukkig met elkaar zijn. Noem me een pessimist, maar ik vond het iets té rozengeur en maneschijn allemaal.

Kortom, Je was van mij is wederom een leuk verhaal. Het is niet super diepzinnig en het voelt op den duur een beetje aan als het herhalen van een succesrecept, maar hé, in combinatie met de fijne schrijfstijl en sfeer zorgt dat cliché verhaal wel voor een paar uurtjes fijn leesplezier.

Liefs,

Image and video hosting by TinyPic

[bol_product_links block_id=”bol_57aa07a625b15_selected-products” products=”9200000061131552,9200000056557898″ name=”Je was van mij” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

One Comment on “Review: Je was van mij (Rosemary Beach #9)”

  1. Ik kende deze boekenserie nog helemaal niet en normaal zou het mijn ding niet zo zijn, maar als ik het zo lees wil ik het toch eens gaan proberen. Ik ben benieuwd!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *