Review: Een Wilde Gok (Chance #1)

Een wilde gok Auteur: Abbi Glines
Pagina’s: 280
Genre: Romance
Publicatie: Karakter Uitgevers, november 2015
Rating:
3 Eikels

Als de vader van Harlow Manning op tour gaat met zijn rockband, stuurt hij haar naar Rosemary Beach in Florida om bij haar halfzus Nan te gaan wonen. Klein probleem: Nan haat haar. Harlow moet dus geen problemen veroorzaken als ze de negen maanden dat de tour duurt wil overleven. Dat lijkt op zich geen punt, totdat de zeer aantrekkelijke Grant Carter Nans kamer uit komt lopen, in zijn boxershort. Grant heeft een fout begaan door met een meisje te gaan met een kort lontje, Nan. Hij wist dat ze die reputatie had, maar toch kon hij de verleiding niet weerstaan. Zodra hij Harlow ontmoet, heeft hij spijt van wat hij heeft gedaan, want hij wil háár. Ze wil echter niets te maken hebben met een jongen die voor haar halfzus is gevallen – ook al is het niet serieus. Grant wil Harlow laten zien dat hij niet is zoals ze denkt dat hij is, maar durft hij het risico te lopen zijn kansen helemaal te verspelen en waagt hij de gok…? (Beschrijving bol.com)

goodreads button

Toen dit boek bij mij op de mat viel, wist ik niet goed wat ik moest denken. Ik heb de andere boeken rondom Rosemary Beach namelijk niet gelezen. Ik wist ook niet zo goed wat ik van Abbi Glines kon verwachten. Toch begon ik al vrij snel te lezen, omdat de achterflap me wel nieuwsgierig maakte. Al snel bleek dat gedurende het verhaal meerdere malen verwezen wordt naar eerdere gebeurtenissen die de personages meegemaakt hebben (en die ik dus niet gelezen heb). Hoewel ik dit een beetje vervelend vond (ik wil weten wat er toen gebeurde!), merkte ik al gauw dat deze verwijzingen niet ten koste gingen van het verhaal. Een Wilde Gok is weliswaar onderdeel van de serie, maar kan ook los, als deel 1, gelezen worden.

Een Wilde Gok draait om Harlow en Grant. Ik vond Harlow aan de ene kant heel lief en schattig. Aan de andere kant vond ik haar soms wel wat jong en kinderlijk overkomen voor haar leeftijd. Grant werd naar mijn mening heel goed neergezet. Hij is niet fout en niet goed, niet zwart en niet wit. Ik vond dat erg prettig, omdat hij daardoor niet zo’n typisch perfect vriendje was, maar een normale jongen.

Mijn mening over de schrijfstijl van Abbi Glines veranderde continu tijdens het lezen. Ik vond haar schrijfstijl eerst heel prettig en vloeiend. Bij sommige dialogen kneep ik echter mijn ogen half dicht omdat ik de zinnen zo pijnlijk en cliché vond.  Een paar alinea’s verder was ik dan weer aan het smullen van haar woorden. Het ging dus met veel pieken en dalen. Het boek leest echter ontzettend vlot en de goede stukken overschaduwen de pijnlijke dialogen gelukkig wel.

De verhaallijn kwam vrij langzaam op gang. In de beginhoofdstukken wordt er regelmatig gewisseld van het heden naar drie weken eerder en weer terug, net zolang tot die verhaallijnen samen kwamen. Ik vond dat af en toe lastig volgen. Daarna werd het verhaal echter steeds vlotter. Ik leefde ontzettend mee met de personages. Harlow komt achter een immens geheim en blijkt er tot slot zelf ook nog een te hebben. Hierdoor bleef het verhaal spannend en wilde ik steeds weer doorlezen. Het einde maakt me ontzettend nieuwsgierig naar het volgende deel in dit tweeluik. Abbi Glines heeft me positief verrast!

Liefs,

Image and video hosting by TinyPic

[bol_product_links block_id=”bol_568158136436e_selected-products” products=”9200000046267395,9200000052203843″ name=”een wilde gok” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *