Review: Laatste kans (Chance #2)

laatste kans Auteur: Abbi Glines
Pagina’s: 256
Genre: Romance
Publicatie: Karakter uitgevers, januari 2016
Rating:
3,5 Eikels

Zij was de ware voor hem. De enige. Toen maakte hij de vergissing haar te laten gaan. Nadat Grant Cater eindelijk Harlow Mannings hart had weten te veroveren, brak hij zijn eigen hart door toe te geven aan zijn grootste angsten en twijfels. Maanden later zit hij nog steeds vast in dezelfde routine. Hij werkt zichzelf kapot, smeekt zijn vriend Rush om informatie over Harlow, vermijdt al zijn anderen vrienden en laat elke avond berichten achter op Harlows voicemail, waarin hij haar smeekt terug te komen naar Rosemary Beach. Dan valt hij in slaap. De volgende morgen begint het riedeltje opnieuw. Ondertussen brengt Harlow haar dagen door op de boerderij van haar broer in Texas. Ze kan het niet opbrengen naar Grants voicemails te luisteren. Ze wil dolgraag bij hem zijn en weet dat hij er spijt van heeft dat hij haar heeft laten gaan, maar ze durft hem nog niet te vertrouwen. Toen hij erachter kwam waarom ze zo beschermd was opgevoed, verwoestte dat hun relatie. En het geheim dat ze nu met zich meedraagt heeft nog veel grotere gevolgen. Kan ze Grant een laatste kans geven, of zal die gok haar uiteindelijk kapotmaken? ‘(Beschrijving bol.com)

goodreads button

Laatste kans is het vervolg op Een wilde gok, met Harlow en Grant als de twee hoofdpersonages. Het was alweer eventjes geleden dat ik Een wilde gok las. Glines begint het tweede deel zonder introductie, waardoor ik eventjes moest inkomen. Wat was er ook alweer gebeurd tijdens de laatste paar pagina’s van het eerste boek? Na de eerste zoveel pagina’s zat ik er echter weer helemaal in.

Waar ik tijdens Een wilde gok soms moeite had met de ongemakkelijke schrijfstijl, was dat bij Laatste kans gelukkig nergens te merken. Het boek leest heerlijk vlot, maar dan ook echt vlot. Ik begon er op een rustige middag aan en voor ik het wist keek ik op, bleek de zon al bijna te zijn ondergegaan en was het boek uit. Glines’ boeken voelen als terecht komen in een warm bad. Het boek zit vol liefde, een beetje drama en vrienden die alles voor elkaar over hebben: Laatste kans is daardoor een perfect boek voor een middagje lekker niks doen.

Harlow zit opnieuw in een lastig pakket. Waar ze in Een wilde gok toch al had moeten bedenken dat geheimen niet slim zijn – zeker niet als je die geheimen houdt voor je vriendje – blijkt ze toch niet helemaal van haar fouten geleerd te hebben. Ze heeft namelijk opnieuw een groot geheim dat ze niet aan Grant vertelt. Sterker nog, ze negeert hem al tijden vanwege dat geheim. Ik was het niet echt eens met haar keuze, maar opzich kon ik haar beweegredenen voor haar keuze wel volgen.

Toch was ik enorm blij toen Laatste kans geen herhaling van het eerste deel bleek en Grant op tijd achter Harlow’s geheim kwam. Het geheim zorgde gedurende het boek voor een heerlijke, constante, lichte dreiging die me aanspoorde om door te blijven lezen. Het geeft net een scherp randje aan het verder zoete boek. Ik gunde Harlow en Grant hun happily every after. Tijdens de climax op het einde zat ik dan ook op het puntje van mijn stoel.

Kortom, Laatste kans is een heerlijke feelgood, perfect voor een paar uurtjes leesplezier.

Liefs,

Thyrze

[bol_product_links block_id=”bol_56cc9eb5066cd_selected-products” products=”9200000054906292,9200000051539845″ name=”Laatste kans” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Related Posts

 • Film Review: Love, Simon

  Paper Towns cover

  Everyone deserves a great love story. But for seventeen-year old Simon Spier it’s a little more complicated: he’s yet to tell his family or friends he’s gay and he doesn’t actually know the identity of the anonymous classmate he’s fallen for online. Resolving both issues proves hilarious, terrifying and life-changing. Directed by Greg Berlanti (Riverdale, The Flash, Supergirl), screenplay by Elizabeth Berger & Isaac Aptaker (This is Us), and based on Becky Albertalli’s acclaimed novel, LOVE, SIMON is a funny and heartfelt coming-of-age story about the thrilling ride of finding yourself and falling in love. (Beschrijving: 20th Century Fox)

  Rating:

  Read More

 • Unboxing: Fairyloot – So Royal

  Sinds een paar maanden koop ik de Fairyloot boxen. Ik was voorheen kei fan van Celebrate Books (nog steeds) maar die kan ik helaas niet naar Londen versturen dus ben ik overgestapt naar Fairyloot. Disney en zeker Frozen is my jam, dus toen ik het thema zag en de illustratie die er bij hoorde was ik helemaal verkocht.

  Read More

 • Review: Peril (Peril #1)

  Peril coverAuteur: Joss Stirlineg Pagina’s: 301 Genre: YA, Fantasy, Post-apocaliptic Publicatie:  juli 2017 Rating: Seventeen-year-old Meri Marlowe may be the last of her kind. Able to see peril – a colour in the UV spectrum – she is hunted by mortal enemies who will settle for nothing less than the end of her race. After losing her American parents, she has been on the run for years and is now hiding out in a climate-changed London with her guardian, Theo. Kel Douglas is one of an ancient people whose skin is covered in beautiful peril-coloured patterns when they come of age. By day he is an ordinary student, the rest of the time he is bodyguard to the heir to the throne. That’s until he meets Meri. First book in a new series set in the near future. Perfect for fans of the Hunger Games or the Starcrossed Trilogy.

  goodreads button

  Read More

 • Blogtour Review: S.T.A.G.S.

  Auteur: M. A. Bennett Pagina’s: 304 Genre: YA, Contemporary, Thriller Publicatie:  Oktober 2017 ISBN: 9789030503477 Rating: Greer MacDonald studeert aan St. Aidan the Great School (S.T.A.G.S.), een privéschool waar tradities hoog in het vaandel staan. Greer is een buitenbeentje, totdat ze samen met twee andere scholieren wordt uitgenodigd voor een weekend weg met de Medievals: de elite-club van de school. Het weekend belooft er een te worden waarin bloedsport centraal staat. Wat Greer niet weet is dat er uitnodigingen zijn die je beter niet kunt accepteren. goodreads button

  Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kavana

Quisque consectetur convallis ex, quis tincidunt ligula placerat et.

Subscribe and follow

Popular Post

Subscribe To My Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit dolore magna

Popular Post