Review: Het Normale Dieet + update

Het Normale Dieet Auteur: Esmee Köhler
Pagina’s: 160
Genre: Dieet & Voeding
Publicatie: Spectrum, april 2015
Rating:
4 Eikels

Diëten is van alle tijden. Door een overdaad aan methodes en inzichten lijkt het tegenwoordig echter alsof je van goeden huize moet komen als je gewicht wilt verliezen. Maar worden we daar wel blij van op de lange termijn? Esmee Köhler grijpt terug op het klassieke inzicht ‘neem minder energie in dan je verbruikt’. Eenvoudige dieetregels, ervaringsverhalen en simpele recepten met lekkere verse producten vormen de basis van het boek. Het Normale Dieet is met beide benen op de grond, laagdrempelig, gevarieerd en betaalbaar. En biedt het juiste gereedschap om op elk moment zelf de beste keuzes te maken.

Esmee Köhler is voedingscoach en blogster. Een aantal jaar geleden viel zij 15 kilo af – en de kilo’s bleven weg. Ze wilde laten zien dat het anders kan, gezonder. Door onderzoek kwam zij steeds meer tot de conclusie dat een ‘normale’ aanpak het beste werkt. Zo ontstond het idee voor Het Normale Dieet.(beschrijving Bol.com)

goodreads button

Een tijdje geleden hebben jullie mijn verslagje kunnen lezen van het kook event van Esmee bij Scheltema. Heb je hem niet voorbij zien komen? Lees hem hier. Vlak daarna heb ik dit boek aangevraagd bij Spectrum. Ik ben er nu dan toch echt mee begonnen. Nu hoor ik jullie al zeggen: Ja dit zei ze vorige maand ook. Klopt, maar helaas ben ik afgelopen maand 3 keer ziek geweest en de overige week was ik te slap om goed te koken. Hopelijk blijf ik nu een tijdje beter om dieet te kunnen volgen en van het resultaat te kunnen genieten.

Allereerst moet ik zeggen dat het niet echt een dieet is maar meer een methode van leven en eten. Met de meeste kook/dieet boeken heb je een klein stukje openingstekst en gaat het dan pagina’s vol pagina’s verder met allemaal recepten. Dit boek gaat iets anders. Wat ik toen al zo leuk vond van Esmee was dat ze zo heerlijk normaal Hollands was. Je leest ook echt haar persoonlijkheid door de zinnen heen. Je persoonlijke coach aan huis.

Ze begint met een korte geschiedenis van haarzelf en een korte geschiedenis van voedsel. Daarna gaat het verder met een ietwat moeilijke en wat vervelende opgave. Ga op de weegschaal staan, doe een meetlint om en bereken je BMI. Dit zijn woorden die ik liever nooit wil zien of horen. Maar zo dacht zij ook, en dat vertelt ze dan ook open en eerlijk. Heb je dit gedaan dan ga je door met wat je nou werkelijk eet. Hoeveel calorieen zitten er in een bruin broodje met 48+ kaas? Toch al gauw zo’n 156 calorieen. Haar punt is duidelijk wil je afvallen moet je minder innemen dan je verbruikt. Dit doet zij dan ook aan de hand van 5 richtlijnen:
1. Broodnuchtere bewustwording
2. Size does matter
3. Calories count
4. Gezond gevarieerd
5. Bewegen moet

Met behulp van deze richtlijnen en een aantal hele handige tips lijkt het vrij makkelijk om deze methode vol te houden. Ik heb in mijn leven al een aantal diëten gevolgd. Bij mijn ouders hebben we nog een tijdje geSonja Bakkerd. Zelf ik heb ik een probleempje met het afvoeren van bepaalde soorten voedsel waardoor ik veel hoofdpijn krijg, dus mag ik eigenlijk geen brood, aardappelen, rijst, melk enz. Hiervoor heb ik bijvoorbeeld ook koolhydraat arme diëten gevolgd. Helaas ben ik een enorm rijst kind en kan ik dit maar voor enige tijd volhouden. Ik heb dus veel last van het jojo effect met mijn eetpatroon. Maar toen ik haar recepten zag en proefde leek dit mij ideaal! Ik kan het een beetje aanpassen met dat ik nog steeds geen broodje met kaas eet tussen de middag, maar over het algemeen vind ik deze methode nog vrij goed vol te houden. Het is zo lekker normaal.

Het is misschien nog een beetje vroeg om te zeggen dat het makkelijk is. Ik ben tenslotte pas een week bezig en ik heb ook nog niet mijn sport erbij gepakt. Maar die staat gepland in mijn agenda! Precies zoals Esmee dit adviseert. Vandaag is mijn zusje jarig en morgen komt iedereen op visite, dus de echte test begint morgen. Halve stukjes taart eten ipv. hele. Geen hele bakken chips, maar een klein bakje voor mij, waarna ik ook echt niet meer mag. We gaan zien hoe ik het er vanaf breng.

Mijn updates zullen sowieso iedere 2 weken volgen. Wish me luck!

Liefs,
Image and video hosting by TinyPic

[bol_product_links block_id=”bol_561ba98406f1a_selected-products” products=”9200000035988870,9200000040910882″ name=”het normale dieet” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

One Comment on “Review: Het Normale Dieet + update”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *