Review: De Vloek van de Titaan (Percy Jackson & De Olympiërs #3)

Vloek van de Titaan coverAuteur: Rick Riordan
Pagina’s: 285
Genre: Young Adult Fantasy
Publicatie: Boekerij Young, 2010
Rating:
5 Eikels

Percy Jackson is inmiddels veertien en een beetje wijzer. Wanneer zowel zijn vriendin Annabeth als de godin Artemis verdwijnt, wordt er een zoektocht op touw gezet. Haast is geboden: het orakel heeft voorzien dat de godin in ieder geval vóór de winterzonnewende terug moet zijn, want haar invloed zal doorslaggevend zijn in de oorlog tegen de Titanen. Percy gaat op pad met zijn beste vriend Grover en een bont gezelschap. Hij wordt geplaagd door onheilspellende dromen. Het orakel heeft namelijk nog meer voorspeld: één van hen zal het niet overleven. Maar wie? (Beschrijving achterflap)

goodreads button

Ondanks dat ik De Zee van Monsters wat minder vond dan De Bliksemdief, zijn Percy’s avonturen verslavend leuk. Ik kon dan ook niet wachten om in deel 3 te kunnen beginnen. Zeker na de enorme cliffhanger waar Riordan De Zee van Monsters mee afsloot. Gelukkig stond De Vloek van de Titaan me al in mijn boekenkast op te wachten en kon ik me meteen in een nieuw avontuur over Percy en zijn vrienden storten.

En wat voor één! Percy is inmiddels veertien en arriveert bij een militaire academie om Halfbloeden naar Kamp Halfbloed te brengen als de reddingsmissie volledig uit de hand loopt en Annabeth gekidnapt wordt. Bovendien verdwijnt ook Artemis en het is van groot belang dat de godin tijdens de winterzonnewende bij de vergadering van de goden aanwezig is, aangezien haar invloed doorslaggevend kan zijn. Samen met de Jageressen van Artemis gaan een aantal Halfbloeden dus op zoek om Artemis en Annabeth te redden, voordat het te laat is.

Ik vond de personages die in dit deel geïntroduceerd worden of verder uitgewerkt worden een ontzettend leuke toevoegingen aan Percy’s wereld. Blackjack is echt hilarisch en de passages waar hij in voorkomt zijn dan ook altijd voorzien van grappige dialogen. De Jageressen en Thalia zorgden voor een dosis sterke vrouwen en zorgden ervoor dat het gemis van Annabeth een beetje minder werd. Ik miste haar namelijk enorm tijdens dit deel!

Natuurlijk gaat Percy weer op een queeste en komt daarbij in allerlei problemen. Ik vond de zoektocht naar Annabeth en Artemis goed uitgewerkt. Uiteraard komen weer de nodige mythes voorbij die, zoals we dat inmiddels gewend zijn, allemaal weer naadloos bij de tocht door Amerika heen leken te passen. Riordan weet constant de spanning er in te houden en werkt gestaag naar de climax toe.

Ik vind het knap hoe Riordan iedere keer weer een voorspelling weet te verzinnen die zich uiteindelijk ontvouwt op een manier die ik nooit aan had zien komen. Ik ben tijdens elk deel  weer bezig met het ontcijferen van de voorspelling uit dat deel en telkens sta ik weer versteld van de manier waarop hij uiteindelijk uitkomt. De puzzelstukjes passen altijd perfect en altijd op een andere manier dan ik gedacht had.

Ondanks dat ik Annabeth’s aanwezigheid miste, maakte de nieuwe personages en de spannende queeste een hoop goed. Ik heb ontzettend genoten van De Vloek van de Titaan! De uiteindelijke strijd komt steeds dichterbij en ik ben ontzettend benieuwd naar de uiteindelijke ontknoping!

Liefs,

3 Comments on “Review: De Vloek van de Titaan (Percy Jackson & De Olympiërs #3)”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *