Review: De Bliksemdief (Percy Jackson & de Olympiërs #1)

De Bliksemdief Percy Jackson coverAuteur: Rick Riordan
Pagina’s: 332
Genre: Young Adult Fantasy
Publicatie: Boekerij Young, 2009
Rating:
4,5 Eikels

Percy Jackson staat op het punt om van school getrapt te worden. Alweer… En dat is nog maar zijn kleinste zorg, want hij ontdekt dat hij de nakomeling is van een Griekse god. Als de bliksemschicht van Zeus wordt gestolen hebben Percy en zijn vrienden tien dagen de tijd om zijn onschuld te bewijzen, anders zal er een oorlog uitbreken op de Olympus… (Beschrijving achterflap)

goodreads button

Een aantal jaar geleden zag ik voor het eerst de film Percy Jackson & the Lighting Thief. Ik vond de film destijds echt ontzettend leuk, maar ik twijfelde toch een beetje over het lezen van de boekenserie. In het eerst deel is Percy immers nog maar een twaalfjarige jongen in plaats van de zeventienjarige uit de film. Zou ik het niet te kinderlijk vinden? Omdat ik van ontzettend veel mensen hoorde dat het boek echt veel leuker is dan de film, besloot ik afgelopen kerst om De bliksemdief toch eens te proberen. En dus lag het boek met kerst onder de boom.

Had ik die beslissing maar eerder genomen.

De Bliksemdief is namelijk zo veel beter dan de film. Kamp Halfbloed – het kamp waar jongeren heen gaan die een god als ouder hebben – is bijvoorbeeld veel beter uitgewerkt dan wat je ervan te zien krijgt in de film. Ik vond het ontzettend leuk om over het kamp te lezen, wat er allemaal te doen was en hoe de huisvesting geregeld was. Ik vond meneer D echt hilarisch en je leert ook meteen allerlei kampers kennen die in de film helemaal niet aan bod komen. Verder is de zoektocht naar de bliksemschicht veel uitgebreider en naar mijn mening leuker dan in de film (en ook compleet anders, haha). Er gebeurt in het boek gewoon veel meer! Ondanks dat ik de film al had gezien was ik dus echt verrast door het boek, het was net alsof ik een totaal ander verhaal aan het lezen was (wat ook eigenlijk wel het geval is, want de film lijkt echt in niks op het boek). Het boek geeft gewoon een veel beter beeld van het verhaal dat ik dacht al te kennen.

Alle hoofdstukken hebben titels die op een humoristische manier iets zeggen over de inhoud van het hoofdstuk. De titels karakteriseren Percy’s manier van denken en spreken heel erg, wat soms leidt tot hilarische titels. Percy vertelt het verhaal achteraf met een ontzettend sarcastische ondertoon. Ik heb af en toe echt hardop moeten lachen om Percy’s droge opmerkingen, ik vond hem een ontzettend leuk personage. Alle personages in het boek hebben hele duidelijke karakters en komen daardoor echt tot leven. Zelfs de personages die een minder grote rol spelen hebben eigen persoonlijkheden. In dit deel zijn Percy en zijn vrienden nog maar twaalf jaar, maar van het kinderlijke waar ik zo bang voor was, is niks te merken.

Ik ben zelf gek op Griekse mythologie en alles wat ermee te maken heeft. Veel van de personages en verhalen die Rick Riordan in het boek heeft verwerkt, kende ik daardoor al. Riordan heeft aan alle mythes zijn eigen moderne twist gegeven zodat ze perfect in het verhaal passen. Ook de Griekse goden die in het boek voorkomen vond ik erg goed tot leven gebracht. De mythen die in het verhaal verwerkt zijn, de manier waarop Riordan dat gedaan heeft en hoe ze in het verhaal verweven zijn vind ik misschien wel het allerleukste aan dit boek!

Ik kan dus wel concluderen dat ik ontzettend positief verrast werd tijdens het lezen. Percy is een ontzettend leuk personage en het einde smaakt zeker naar meer! Ik heb na het lezen dan ook meteen deel twee besteld. Ik ben benieuwd!

Related Posts

 • Film Review: Love, Simon

  Paper Towns cover

  Everyone deserves a great love story. But for seventeen-year old Simon Spier it’s a little more complicated: he’s yet to tell his family or friends he’s gay and he doesn’t actually know the identity of the anonymous classmate he’s fallen for online. Resolving both issues proves hilarious, terrifying and life-changing. Directed by Greg Berlanti (Riverdale, The Flash, Supergirl), screenplay by Elizabeth Berger & Isaac Aptaker (This is Us), and based on Becky Albertalli’s acclaimed novel, LOVE, SIMON is a funny and heartfelt coming-of-age story about the thrilling ride of finding yourself and falling in love. (Beschrijving: 20th Century Fox)

  Rating:

  Read More

 • Unboxing: Fairyloot – So Royal

  Sinds een paar maanden koop ik de Fairyloot boxen. Ik was voorheen kei fan van Celebrate Books (nog steeds) maar die kan ik helaas niet naar Londen versturen dus ben ik overgestapt naar Fairyloot. Disney en zeker Frozen is my jam, dus toen ik het thema zag en de illustratie die er bij hoorde was ik helemaal verkocht.

  Read More

 • Review: Peril (Peril #1)

  Peril coverAuteur: Joss Stirlineg Pagina’s: 301 Genre: YA, Fantasy, Post-apocaliptic Publicatie:  juli 2017 Rating: Seventeen-year-old Meri Marlowe may be the last of her kind. Able to see peril – a colour in the UV spectrum – she is hunted by mortal enemies who will settle for nothing less than the end of her race. After losing her American parents, she has been on the run for years and is now hiding out in a climate-changed London with her guardian, Theo. Kel Douglas is one of an ancient people whose skin is covered in beautiful peril-coloured patterns when they come of age. By day he is an ordinary student, the rest of the time he is bodyguard to the heir to the throne. That’s until he meets Meri. First book in a new series set in the near future. Perfect for fans of the Hunger Games or the Starcrossed Trilogy.

  goodreads button

  Read More

 • Blogtour Review: S.T.A.G.S.

  Auteur: M. A. Bennett Pagina’s: 304 Genre: YA, Contemporary, Thriller Publicatie:  Oktober 2017 ISBN: 9789030503477 Rating: Greer MacDonald studeert aan St. Aidan the Great School (S.T.A.G.S.), een privéschool waar tradities hoog in het vaandel staan. Greer is een buitenbeentje, totdat ze samen met twee andere scholieren wordt uitgenodigd voor een weekend weg met de Medievals: de elite-club van de school. Het weekend belooft er een te worden waarin bloedsport centraal staat. Wat Greer niet weet is dat er uitnodigingen zijn die je beter niet kunt accepteren. goodreads button

  Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kavana

Quisque consectetur convallis ex, quis tincidunt ligula placerat et.

Subscribe and follow

Popular Post

Subscribe To My Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit dolore magna

Popular Post